(door Dirk Bezemer en bewerkt door onze waarheid ‘s redactie)

AMSTERDAM-NOIR-Liberalisme en Vrijemarktwerking voor de Elite :“de een zijn dood(Vlucht) is de ander zijn brood”.Mark Rutte en David Cameron
De Panama Papers lijken voor velen neer te komen op ‘zwarte’ miljarden entertainment rond ‘beroemdheden’ en ‘Graai-Royaals’, want er is nog niet één van de betrokkenen gearresteerd. Terwijl de VVD Staatssecretaris ‘Boef Erik Wiebes‘ meedogenloos jaagt op de ‘kleine luyden’ in Binnen en Buitenland om hun laatste centjes af te pakken, desnoods door hun schrale inboedel te verkopen. In de Panama Papers:  Het Koningshuis, Jacky Chan, Heather Mills, Clarence Seedorf – en Bert Meerstadt. Iedere dag brengt nieuwe opwinding. Stanley Kubrick en Fred Teeven, zij ook al? Maar waar blijven de namen van de leden van het Koningshuis in de MSM ? En waar blijven de arrestaties? Vraagt u het aan de VVD Minister van Klasse Justitie de Seriemoordenaar en Martel sodomie liefhebber Ard van der Steur.

Koningshuis,Cameron&Soros&President Porosjenko betrapt in Panama Papers.

Snake in suits when psychopaths go to work.
Wie daarentegen, zoals president Obama één van de hoofddaders van de huidige belastingsysteem in het Westen, verder kijkt dan de poppetjes laakt niet het misbruik van de wet maar de wet zélf volgens Dirk Bezemer. Wat immoreel is, blijkt toch legaal volgens het positief recht van de Heersende Klasse! Volgens het natuurrecht (mensenrechten)is het extreem misdadig en zijn de poppetjes Psychopathische criminelen van het hongerende kinderenergste soort.En daaruit blijkt dat de wet er is om de Ultra-Rijken nog rijker te maken en de arme  nog armer zoals reeds in de jaren ’60 beschreven door de “Critical legal Studies Mouvement” (Bron:Law Harvard). Terechte verontwaardiging alom. Maar hoe naïef moet je zijn om het gek te vinden dat Messi en Pa Cameron &zn en Prinsen Margriet en Christine legale manieren vonden om hun miljarden en miljoenen elders te stallen? Wat maakt het hun uit dat mede door de belasting te ontduiken 15000 kinderen per dag sterven van de honger. Dat is toch Vrije Markering waar Obama, Cameron en Rutte voor staan. Wat de Panama Papers tonen is niet anders dan wat het afgelopen decennium keer op keer onthuld werd: de gewetenloze en corrupte accountants, de fiscalisten, zij die achter brievenbussen opereren op de ‘VVD Zuidas’, werken ten gerieve van de zeer rijken, die uit pure egoïsme weigeren belasting te betalen. En dan hebben we het niet slechts over zangers en voetballers, maar ook over politici, rechters, senatoren en parlementariërs en het ‘Taxfree- Koningshuis’. In die kringen betaalt niemand meer belasting, lijkt het wel. De vis rot dus toch vanaf de kop en wij leven nu al tijden in een ‘Rat in pak maatschappij’ die als doel heeft ” Straf de Arme “(bron:Het nieuwe beleid van de sociale onzekerheid
Loïc Wacquant). Zo worden de Bijstandsgerechtigde opgejaagd door de Bijstandpolitie Sicherheitsdienst van ‘Kapo Klijnsma’ alsof zij in de Panama-Pers staan en hun zwarte miljoenen op de VVD Zuidas hebben wit gewassen.Hier ligt een echte vraag. Verontwaardiging is nobel, maar kan iemand me uitleggen hoe het zo ver gekomen is? Die iemand is wat mij betreft William Black en  ing Steve Brown en Volksnieuws uit Amsterdam-Noir. Brown schreef o.a. al in 2008 het boek : “Banken Beroven mensen”. En Volksnieuws uit Amsterdam-Noir legt iedere dag uit hoe verrot het huidige systeem is en hoe het in elkaar steekt. In de tweede helft van de jaren tachtig was deze bebaarde hoogleraar uit Missouri een hooggeplaatste toezichthouder van de ‘Savings & Loans’-banken die een daverende financiële crisis veroorzaakten – de (toen) grootste in het Westen sinds de crash van 1929. In die tijd werd fraude serieus genomen. Blacks collega’s bij de Office of Thrift Supervision startten ruim drieduizend rechtszaken; meer dan duizend frauduleuze bankiers belandden achter de tralies. De banken werden volledig afgedroogd door de toezichthouder.

Monsters Thatcher,Reagan, Rutte en Asscher ergste vijanden van de arbeiders klasse en het natuurecht. (Bron:Socialisten.net)
Nadat de belastingen voor de rijke Britten waren verlaagd, vond zij dat alle Engelsen, ongeacht hun inkomen, dezelfde belasting moesten gaan betalen, de Poll Tax. Vanzelfsprekend wekte dat enorme verontwaardiging. Schatrijke hertogen betaalden evenveel als arme huismoeders. De Gerrit Gerardcampagne tegen de betaling van deze belasting groeide onder leiding van de voorganger van de Socialist Party in Engeland uit tot een niet meer te stuiten massabeweging die vanuit Schotland het hele land veroverde. Dit werd Thatcher’s Waterloo. Zij behoorde tot de grondleggers van het neoliberale beleid dat leidde tot de economische ineenstorting van 2008. Het eerste kenmerk daarvan was een catastrofale afbraak van de industrie. De industriële productie in Engeland daalde van 1978 tot 1983 met 30%. In Nederland kreeg dit beleid applaus en blinde navolging van de Gevestigde Orde partijen . Werven, vliegtuigfabrieken, automobielfabrieken werden juichend gesloten. Weg met de lastige arbeiders net als in Engeland! De ‘Rat in pak fraude’ die tot de crisis van 2008 leidde was wijdverbreider en veel lelijker. Ze kostte direct betrokkenen in de Verenigde Staten zeventig keer meer dan de S&L-crisis. Maar de Amerikaanse toezichthouders zijn nauwelijks strafzaken begonnen. Vrijwel geen enkele bankier zit er achter de tralies en het zelfde geldt voor Nederland. Een schikking hier en daar, een enkele boete betaald door aandeelhouders of nog erger door de Staat zoals bij de ABN van ras VVD Fraudeur en ‘Dag Queen Gerrit Zalm’ misschien: dat was het wel.Wat ging er mis? Lees Black en kijk gewoon om u heen. Hij werd specialist in financiële fraude en legde zijn inzichten vast in zijn boek The Best Way to Rob a Bank is to Own One. Zijn centrale concept: control fraude.

De vis rot dus toch vanaf de kop.Binnenhof is soort Nep en Fop clubhuis van een satanische sekte geworden.
Fraude 1.0 is de kunst iemand anders door misleiding zijn geld afhandig te maken. De innovatie van control fraud is dat de buit formeel al van jou is. Zorg dat je topman van een bedrijf, bank, verzekeraar wordt. Haal dan de zaak leeg, met hulp en dekking van politiek en toezichthouder. Dát is fraude 2.0. Niemand maakt je iets, want je bent je eigen slachtoffer. In de opmaat naar 2008 groeiden hypotheekbanken als kool door het verstrekken van liar loans waaraan ze wel ten onder móesten gaan – maar niet dan nadat de topmannen er rijk van waren geworden.De verklarende ondertitel van Blacks boek is dan ook How Corporate Executives and Politicians Looted the S&L Industry. Dat was toen. Vervang ‘the S&L Industry’ door ‘the economy’ en je hebt een idee van wat er mis is in 2016. De Panama Papers zijn de uitkomst van fraude 3.0: control fraud op systeemniveau. De S&L-fraudeurs zetten de strategie van een bedrijf naar hun hand om hun zakken te vullen. Bij fraude 3.0 zetten ze de strategie van hele economieën naar hun hand.Die functioneren niet meer ten behoeve van productie, werkgelegenheid, innovatie, bbp-groei of andere ouderwetse doelen. De economie is er sinds de jaren negentig steeds meer om de elite te verrijken en de massa uit te buiten tot op het bot. De uitkomst kun je niet eens fraude noemen, want het is ‘legaal’. De belastingen op vermogens gingen sterk omlaag. Voor wie zelfs dat nog te veel vindt – iedereen, lijkt het wel – zijn er legio ontsnappingsroutes gecreëerd.

Übermensch Dijsselbloem’ keurt ongezien Fraude-Jaarrekening NS goed tot verbijstering Omtzigt.
Waar zijn intussen de harde toezichthouders, daadkrachtige politici, sterke vakbonden en scherpe economen die dit zien en aan de kaak stellen? Weg. We leven niet meer in de jaren tachtig. Dat is precies de essentie van control fraud. Vecht niet tegen bestuurlijke en intellectuele tegenkrachten, coöpteer ze. Wie zijn ideologische veren afschudt, maakt ruimte voor vogels van ander pluimage. ING-bankiers-gangsters die Roger van Boxtel NSmeeschrijven aan wetgeving met de PvdA ‘Gluiper Dijsselbloem’ die blind een Fraude jaarrekening van de NS en ABN goedkeurt , bijvoorbeeld. Een AFM bevolkt door voormalige corrupte bankiers en accountants. Control fraud is het lelijke broertje van publiek-private samenwerking van het “Lieg en Bedrieg Kabinet . De toezichthouder is tandeloos, vakbonden zijn een lachertje, linkse economen (scherp of anderszins) zo goed als uitgestorven, politici besturen de ‘BV Rat in pak- Nederland’. M.a.w. Nederland is een Schurkenstaat geworden sinds de invoering van het ‘Reagan&Thatcher Liberale Kapitalistisch Fascisme ‘waar Rutte&Asscher bij zweren.Wat overblijft, zijn al dan niet gecontroleerde medialekken en publieke verontwaardiging. Ook dat past in de logica van control fraud: waar een systeem van bovenaf gemanipuleerd word om de massa straffeloos te beroven tot op het bot, kan verandering alleen van onderaf komen – door volkswoede en onderbuikgevoelens. Wie daar niet van houdt, moet wel met een alternatief komen en niet reageren zoals de ‘PvdA Snake in Suits Plasterk’ door bij iedere terechte  Volkswoede te waarschuwen dat het Volk niet met zijn armoedige tengels aan zijn collegae Graaier en Zakkenvullers moet komen:

Kabinet zet Oppositie onder druk voor Porosjenko en Rutte wuift Wilders schaterlachend weg.
Of zoals ‘Don Corleone Rutte’de Volkswoede vertolkt door Wilders keer op keer minachtend schaterlachend weg te wuiven. We zijn benieuwd hoe de PvdA Leider Samsom die mede verantwoordelijk is voor het huidige onmenselijke systeem dat uitlegt. Temeer zijn obscure splinterpartij slogan voor de komende Landelijke verkiezing nu is: “Niet achterom kijken (naar onze misdaden jegens het Volk), maar alleen vooruit Kijken”.