Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Ongesubsidieerd, Ongecensureerd, Vrij, Heldhaftig, Barmhartig en Rechtvaardig Street-Talk & Art

Boeken by Steven Brown

pistoolboek

Steve Brown, drugbaron in spijkerbroek (1995) : de opzienbarende biografie van een rechtenstudent – herziene en uitgebreide editie (2001)
Oorspronkelijk verschenen onder de titel: Steve Brown, Drugsbaron in spijkerbroek (1995)
1ste uitgave drugsbaronZelden bracht een boek zoveel beroering en spanning teweeg en niet eerder wendden zoveel partijen zich tot de rechter vóór, tijdens en na de verschijning van Drugsbaron in spijkerbroek. In deze bijgewerkte 7de editie is een uitvoerig extra hoofdstuk opgenomen over de moordaanslag op Steve Brown en het merkwaardige politieonderzoek ernaar! Dit is het openhartige, romantische en humoristische levensverhaal van Steve Brown, de man die ooit de xtc-pil in Nederland introduceerde.
Op vijfentwintigjarige leeftijd staat hij aan het hoofd van de Happy Family, een zwaar gesubsidieerde jongerenorganisatie, waar tien jaar lang onder het motto food for drugs vele miljoenen verdiend worden met de verkoop van softdrugs. Geleidelijk wordt de Happy Family inzet van een bloedige machtstrijd binnen de drugswereld en raakt ook Brown verstrikt in de wereldwijde drugsmaffia. Steve Brown wordt in de media achtereenvolgens afgeschilderd als agent in dienst van de DEA, de Nederlandse en Belgische Inlichtingendiensten en Interpol, maar tevens wordt hij beschouwd als het brein achter een achttal liquidaties. Na zijn getuigenis tegen Martin Hoogland verdwijnt Brown in de luwte. Hij schrijft samen met Peter Stuivenberg zijn boek en wordt hardnekkig Drugsbaron in spijkerbroekachtervolgd door de media voor wie zijn onthullingen minder welgevallig zijn. Brown verhuist van adres naar adres maar is zijn leven nergens zeker. En dan wordt Brown neergeschoten in het portiek van zijn Amsterdamse woning.
In deze versie doet hij gedetailleerd verslag van zijn wetenswaardigheden vanaf het moment dat het boek voor het eerst verscheen. Een nauwgezette reconstructie van de moordaanslag en ook van de gemanipuleerde tv-uitzending waarin Peter R. de Vries een merkwaardige poging doet hem te ontmaskeren als een ordinaire drugsgebruiker. Ten slotte een kijkje in de keuken van de rechtenstudie aan de universiteit van Amsterdam.

Steve Brown Smokkelroutes en witwaspraktijken (1996) 
‘Smokkelroutes en witwaspraktijken’ laat op een verbijsterende wijze zien hoe de drugmafia de wereldbevolking voorziet van hard- en softdrugs. Het boek vertelt waar de grondstoffen voor de bereiding van cocaïne, heroïne, marihuana, hash en synthetische drugs als XTC, speed, LSD, amfetaminen enz. vandaan komen, hoe de smokkelroutes lopen en hoe de drughandel is verweven met de wapenhandel. Schokkend is het volume waarom het gaat: In 1994 werd zo’n 850 ton zuivere cocaïne geproduceerd, die voor 25% werd versneden. Van heroïne-4 kwam dat jaar 340 ton op de markt, die – eenmaal versneden – drie keer in volume toenam. De hoeveelheden marihunana, hash en hasolie zijn bijna niet meer te becijferen, maar lopen op tot 400.000 ton. Hierbij is niet inbegrepen de opbrengst van de vele honderdduizenden thuiskwekers, waarvan er alleen al in Nederland zo’n 40 tot 50.000 bestaan. Naar de hoeveelheid synthetische drugs, die in duizenden laboratoria wordt gemaakt, is het al helemaal gissen. In twaalf hoofdstukken passeren bekende aspecten van de drugshandel de revue en worden ze voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie, zoals bijvoorbeeld de cocaïneproductie en -smokkel vanuit Zuid-Amerika. Er worden kaartjes toegevoegd van productiegebieden, statistieken met (groeiende) hoeveelheden, en in speciale kaders geven de auteurs commentaar op (ontoereikende) internationale politieke maatregelen. Zo worden ook de Gouden Driehoek en andere productiegebieden besproken. De handelsroutes, de tactieken om grenzen te passeren, het werven van koeriers en het witwassen van de winsten, niets wordt onbesproken gelaten. De twee laatste hoofdstukken bevatten een opsomming van niet-productielanden die iets met de handel te maken hebben, en een opsomming van de meest gangbare soorten drugs. Het boek bevat een grote hoeveelheid cijfermateriaal. Nuttig? Het boek bevat weinig nieuws: bestaande informatie is verzameld. Verontrustend? Als lezer heb je de neiging de zoveelste opsomming van cijfers over te slaan. Omslag in wit en zwart, belettering in wit, zwart en rood.

Steve Brown Zware Jongens (1997)
boek zware jongens steve brown
In het drugslab van de Mexicaanse coke-baronnen en hun tentakels in Nederland * In een ‘chopper’ op jacht met de ‘Federales’ * “Meneer Brown:U wordt doodgeschoten” * De laatste waarschuwing van Nederlands grootste Kartel-baas * Het IRT-schandaal dat niet werd onthuld * wapens en drugskopen in Polen en Nederland * Ontmoeting met een huurmoordenar * een bom onder het Hakkelaarproces? * De nieuwe slavinnen van de 20ste eeuw * Witwassen van drugsgeld in Nederland na van Traa(n)* De onthutsende ontmoeting van Steve Brown op de witte bergen met nederlands bekendste speurneus Peter R. de Vries* Ruzie met de koningin * Steve Brown smokkelt op Schiphol * Nederlands eigen James Bond, Dr van Leeuwen * ‘Heer Olivier opgelicht door de politie? * Huilen bij Sonja Barend* Marcel van Dam en Nederlands zogenaamde Linkse Meester-Oplichters’ * En een kijkje achter de schermen van Hilversum en: hoe deze Veronica-misdaad-serie naar een idee van Steve Brown tot stand kwam *
De ervaringen in de absurde wereld van Steve Brown, waar goed en kwaad al lang niet meer bestaan.
Officier van Justitie Teeven:”Brown weet beter hoe het toegaat in de onderwereld dan wij”.
Wees er snel bij voor dat de politie het in beslag neemt.
Met dit boek debuteert Steve Brown als schrijver.

Steven Brown Killing Fields Amsterdam (2007)
Boek The Killing Fields Amsterdam
In Killing fields Amsterdam beschrijft Brown het wie is wie aan de hand van meer dan 30 jaar persoonlijke omgang binnen het criminele milieu. Brown heeft deze Ôzware jongensÕ als een van de weinigen allemaal persoonlijk zeer goed gekend en meegemaakt in hun dagelijkse leven. Vooral in de begindagen van de eerste huurmoorden in Amsterdam kende Brown zowel de daders als de slachtoffers persoonlijk. Op grond daarvan weet hij exact de motieven achter veel liquidaties en hoe ze zijn uitgevoerd.Dit boek geeft niet alleen een kijkje in het wie is wie zoals er van buitenaf tegenaan gekeken wordt, maar Steve Brown beschrijft ook de mens achter de gangster. Hij omschrijft en laat als eerste in Nederland zien wie wie is en wie wat heeft gedaan.

Bestelformulier Killing Fields

Steven Brown Gangsta’s Paradise (2008)
Steve-Brown-in-Gangsta's-Paradise wereldwijde corruptie
Nagenoeg bijna ieder zg. derde wereld land heeft wel een geestverruimend middel als hasj, weed, cocaïne of heroïne. Als coördinator van The Happy Family was Steve Brown veelvuldig op reis naar alle uithoeken van de wereld. Gebieden die toebehoren aan de schemerzone van geheimagenten, drugslords, generaals, koningen, huurmoordenaars, gelukzoekers, hoeren, bankdirecteuren, internationale bussinesmen en een enkele verdwaalde,verdwaasde stoney hippie. Hij liep rond in de gevaarlijkste sloppenwijk van Lagos, maar was ook te gast bij de maharadja van Balugistan, de warlords in Afghanistan en ging in Tanger op stap met politie als persoonlijke bodyguards naar de disco’s waar alleen Saoedische prinsen en plaatselijke drugslords zich vermaken. Hij was in Bombay gast van de Slom lord Mahadras, stond in de Gouden driehoek tussen de onafzienbare opiumvelden, die gek genoeg nog nooit door liaisonagenten uit het westen waren waargenomen. Dronk thee in Manilla met de generaals van president Marco van de Filippijnen, was in Zagreb op het ministerie van Economische zaken waar de meeste ambtenaren geen nek hebben en in dikke, zwarte Mercedesjeeps rondscheuren. Hij was in Luxemburg en de Kanaaleilanden kind aan huis met zakken cash, waar de bankdirecteuren al klaar stonden met een grote smile. Een boek over exotische verboden plekken op aarde met Freunden,de beau monde, moorden, drugs, sex, corruptie, politieke intriges en oogverblindende babes. Welkom in Steve Browns Gangsta’s Paradise!

Steven Brown Banken beroven mensen (2008)
De enige echte onafhankelijke misdaaddeskundige in Nederland. Een bloemlezing van de columns van Steve Brown,auteur van Nederlands best verkochte True Crimeboek: “Drugsbaron in Spijkerbroek”. Een deel van de selectie werd gepubliceerd op zijn veelbesproken weblog in de periode van 2006 tot 2008. Steve Brown ventileert in zijn columns op satirische wijze zijn ongezouten, en vaak tegendraadse mening over politiek, media en misdaad. Hij ontziet daarbij links noch rechts.Geert Wilders en Rita Verdonk krijgen er genadeloos van langs, maar ook de coryfeeën van de PvdA, zoals Eveline Herfkens en Bert Koenders, worden door hem ontmaskerd als lieden die, wanneer het op graaien aankomt, wel van wanten weten. Ook de zaak Willem Holleeder, wordt door Steve Brown met grote regelmaat op zijn unieke wijze becommentarieerd. Maken maffiajournalisten Peter R. de Vries en Hendrik Jan Korterink misbruik van Thea Moear’s ‘dementie’. Mr.Bram Moszkowicz versus Jort Kelder wordt in ‘memorie’ herdacht. De idiote wereld van Harry Mens. In 43 columns fileert Steve Brown de gedragingen van deze personen haarscherp en onverbloemd en laat daarbij de stem van de straat horen, of liever nog die van de Pijp en dat met een heel eigen accent

Steven Brown Criminele Schlemielen (2009)
Piet Bangkok, Sado Joe, de Brothers, Chinese Rob, AndrŽ Wet Lips – het zijn maar een paar van de schilderachtige personages uit deze true-crime-verhalen. Boeven en boefjes die zo graag carri?re hadden gemaakt in de Amsterdamse onderwereld. Zo graag de status van een Godfather als Holleeder, Mieremet en Bruinsma hadden willen verwerven. Ze vechten en ze schreeuwen. Ze houden van elkaar, proberen elkaar af te maken, en dan houden ze opnieuw van elkaar. Ze schaffen zich een poenig P.C.Hooft-pak aan en de duurste hoeren, en af en toe snuiven en feesten ze erop los. Maar ergens is er in hun criminele carri?re iets misgegaan, zodat ze nu hun leven in doffe ellende moeten slijten.
In deze nu eens trieste, dan weer hilarische verhalen beschrijft Steve Brown de handel en wandel van dit soort schlemielen, van wie hij een groot aantal persoonlijk kent. Hun criminele bezigheden, uitspattingen, miljoenenwinsten en -verliezen. Wat er misging tijdens hun klim naar de criminele top. En hoe ze nu de gevangenissen bevolken, op straat wonen of bij het Leger des Heils.

33 gedachten over “Boeken by Steven Brown

 1. Ben fan van David Icke de val net gelezen ,gefeliciteerd dat die rooie kankerhond overleden is heeft mijn ouders afgepersd die lafaard!

  Like

 2. .. het korte tampon lontje uit het strakke gebleekte witte neger kontje .. opmerking spoor bijster valt verkeerd bij peter r. de vries .. janine abbring zegt tijdens zomergasten tegen inez weski we zijn geen rtl boulevard .. inderdaad .. bij boulevard worden over het algemeen betere vragen gesteld en is men de materie meer meester dan mevrouw abbring vanavond die het spoor compleet bijster was .. #zomergasten ….

  Like

 3. .. schrijf stijl fouten .. nederland heeft meer godmothers en godfathers dan italie en amerika bij elkaar .. het dogma van de volmaakte heiligheid van de betrekking tussen de peetouders die getuigen zijn bij de doop van een kind .. deze nemen stilzwijgend alle zonden van het pasgedoopte kind op zich tot op de dag dat het kind een verantwoordelijk lid van de maatschappij wordt en het verschil kent tussen goed en kwaad .. aldus de wunderdwerg ….

  Like

 4. .. https://www.youtube.com/watch?v=Fx_UATGP2Qk .. Boy the way Glen Miller played songs that made the hit parade guys like us we had it made those were the days …. didn’t need no welfare state everybody pulled his weight gee our old LaSalle ran great those were the days …. and you knew where you were then girls were girls and men were men mister, we could use a man like Herbert Hoover again people seemed to be content fifty dollars paid the rent freaks were in a circus tent those were the days …. take a little sunday spin go to watch the Dodgers win have yourself a dandy day that cost you under a fin hair was short and skirts were long Kate Smith really sold a song i don’t know just what went wrong those were the Days ….

  Like

 5. Steve ouwe reus ,
  Heb een tijdje geduurd maar even wat terug van mij hoorde laats dat Henk Scherpenzeel nu gevlucht / woonachtig in Bieflapjes hoeren Brazil zit en daar totaal aan de grond zit .
  Karma zullen we maar zeggen , die vieze beroeps bikker .
  Maar die laffe strontzak Peter Reetkever de Vries , die heeft zijn dubbelspion diensten toentertijd ook aan de groep van Charles Zwolsman aan geboden om partijtjes weg te schrijven in de Nazi Telegraaf , om zo de partij te laten verswunden , dat de centjes niet naar Ketama hoefde .
  Da laffe hond de man is fouter als een Duiter in Dachau !!!
  Het wordt hoe langer hoe gekker , Dicky V laat zich uit/ inplaatsen , en laat zijn gabber Hans N uit zijn sport schoenen poffen ! Laat toch mooi een pas kinderen na en een vrouw .
  De laffe anabole prop , zijn er nog wel kerels .
  Lees je stukken hier met groot plezier , maar het is in principe te gek voor woorden , kan zonder pet zich de tanden werken en den Haag schept maar op , jus zat !
  Opstand !!!!
  Steve lekker door gaan met schrijven , en proberen wat mensen wakker te krijgen ! Maar zal met de hersenloze tokkie Nederlanders een moeilijk klusje worden ! Gaapers !

  Like

 6. Oh ja een p.s. 2
  Dat de genoemde Bas van Hout een tuinkabouter is met die STRONTZAK P R eetkever de Vries moge duidelijk zijn .
  Die vreten hun eigen kinderen en stront nog , en das dan nog vriendelijk!
  Boem is toch ook ho voor dat volk ? Sapper de flap .

  Like

 7. Beste Steve goedemorgen,
  Steve even een vraag hoe kan ik bij jou ,, banken beroven mensen” & smokkel routes, bestellen .
  De andere boeken van je heb ik al tijden terug gekocht en gelezen , idem met het boek van , B van Hout , ter vergelijking daar liep toen een zaak tegen waar je het wilde laten verbieden.
  Het mooie is dat die serpent van bout nog steeds rond rijd op zijn motor , mmm heb hem wel een keer naast me gehad , je zou hem toch een tikkie geven !
  Maar hij heb bij ,, Cris Dolman getraind ja en ik ben die malle ! Pof .
  Beetje flauw van me maar oke !
  Steve dus bij deze hoe bekom ik de twee genoemde boeken ?
  En ik bestel ze gaarne bij je !
  Vr gr A .

  Like

  1. @ Andre G,
   De boeken kan je niet bij mij bestellen misschien via internet.
   En wat betreft dat het Hoerenjong Bas van Hout bij Chris Dolman traint is/was zeker in gevulde koeken eten. Het Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout heb ik al jaren geleden bij de Raad voor Journalistiek als een Bitch in elkaar gemept,in zijn gezicht gespuugd, zijn schoen afgepakt en mee gemept en geprobeerd zijn broek van zijn reet te trekken. Het enige wat hij deed was gillen om de Politie tot groot vermaak van de Raad van Journalistiek die inmiddels met zijn alle uit het raam hing. *http://demaffiajournalist.blogspot.nl/2012/01/bas-van-hout.html en https://stevenbrownsblog.files.wordpress.com/2014/08/boek-over-crimineel-terug-naar-expiditeur.pdf Zelden zo een grote lafaard mee gemaak op zijn Boss Peter R de Vries na dan, die is van het zelfde laken en pak. Grote Bek voor de camera en als het er echt op aankomt huilen geblazen. De Bruine Rat Van Hout heeft toen aangifte tegen mij gedaan voor poging tot ontvoering, mishandeling en diefstal van zijn Mongolen gymschoen. Nadien heeft hij mij tijdens een rechtzaak samen met een man of acht waaronder Koen Scharrenberg tijdens de zitting probeerden te bedreigen. Toen ik uit mijn dak ging in mijn eentje zijn ze met zijn allen onder politie begeleiding gevlucht. Over walgelijke Lafaard gesproken dus. Met zijn achten deden zij het nog in de broek voor mij. https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2010/02/24/panorama-laffia/

   Like

 8. Mensen koop gewoon bij Steve , heb je een gesigneerd exemplaar ipv een bolle.com standaard versie. Ik heb bijna alle boeken gelezen waarvan , drugsbaron in spijkerbroek 3 keer. Killingfields Amsterdam werd veel besproken toen ik op ” vakantie ” was onder de vakantiegangers. Iedereen schept een beetje op omdat ze dankzij Steve weten hoe het zit , haha erg vermakelijk. Ik moet zeggen dat Slemielen voor mezelf wel confronterend was . Een echte aanrader voor degene die denkt in de criminaliteit “gemakkelijk” geld te verdienen. Binnenkort als mijn ” gratis ” geld weer gestort is ( rond de 23e) zal ik een aantal gesigneerde exemplaren bestellen. Dan kan ik zeggen … Steve ? Ah joh goede vriend van me kijk maar hij heeft zelfs laatst toen die hier was mijn boeken gesigneerd…:) nee grapje Steve ….again Steve : keep up the good work.

  Like

 9. Hallo steve,
  ik wou je op deze manier nog even bedanken voor het opsturen en het signeren van je boek.
  Maar zou ik niet beter kunnen beginnen met een ander eerder boek van jou?
  Want killingfield Amsterdam is een later boek van je toch?
  Of maakt dat voor de verhaallijn niet uit ?
  Heel erg bedankt hiervoor!!!!

  Gr.
  Nizar Charrouda

  Like

  1. @Nizar,
   Nee, jij bedankt. Mijn zeven boeken die ik heb geschreven kan je allemaal afzonderlijk lezen.
   Het zijn afgeronde verhalen die staan op zichzelf.

   Ik vind zelf Criminele Schlemielen de leukste, maar ook de tragische. Die gaat in hoofdzaak over mijn vrienden uit de Oude Pijp

   Daarnaast de eerste 100 blz. van Drugsbaron in Spijkerbroek, die gaan over mijn Top Jeugd in de toen der tijd echte onvervalste Volksbuurt de Pijp.
   (Gokken, zuipen en vechten en je weet wel……)

   Beide boeken kan je zo in de bibliotheek halen en Drugsbaron staat voor 80% op google books.

   Afijn, kennis is macht en stelen met de pen en wet daar kan geen Volks-Gangster tegen op.

   Like

   1. Steve,
    Bedankt voor de snelle reactie, heb drugsbaron in spijkerbroek en criminele schlemielen net besteld via bol.com en dan begin ik wel met drugsbaron in spijkerbroek.

    Dus moet nog even wachten, maar verheug er der wel op als ik het een en ander aan interviews op youtube moet geloven.

    Gr.
    Nizar

    Like

 10. Steve, bedankt voor je antwoord. Ik stop dus gelijk met lezen van dat boek van Bas van Hout, dat is inderdaad een vieze rat…

  Maar ik zie dus bij de naam van de uploader van het bovenstaande filmpje staan ‘Steven Brown’. Waarom is dit niet gewoon Steve Brown? En de naam van deze website: steveNbrownsblog, dus weer Steven, waarom niet Steve?

  Like

 11. Hoi Steve,
  Ik heb zojuist het boek Steve Brown in Gansta’s Paradise besteld, ben erg benieuwd. Op het moment ben ik een boek over jou aan het lezen, Steve Brown, beroep: supercrimineel. Vandaag heb ik mij verdiept in o.a. deze website en demaffiajournalist (idd een laffe hond die Peter R. de Vries) en kom ik er dus achter dat degene die het boek over jou heeft geschreven Bas van Hout is, de bruine rat… Hoe zit het nu precies met de inhoud van het boek dat ik aan het lezen ben? Wat klopt hier nu nog van? Is dit in samenwerking met jou gemaakt?

  Welke van de bovenstaande boeken raad je echt aan?

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Like

  1. @Casper,
   Het ‘boek’ van Panorama Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout is een groot Leugen-boek nog uit rancune geschreven. Ik zelf vindt Criminele Schlemielen mijn leukste en beste boek en daarnaast vind ik zelf de eerste 100 blz van Steve Brown Drugsbaron in spijkerbroek ook leuk omdat het gaat over de oude Pijp.

   Like

   1. Bedankt voor je antwoord! Zo’n idee kreeg ik al. Maar is alles dan echt verzonnen met zoveel details?

    Ik vraag me alleen nog af waarom er bij bijvoorbeeld YoutTube en deze website gebruik wordt gemaakt van Steven Brown en op de boeken van Steve Brown?

    Like

 12. @Arie, ja, heb je goed gezien Bas van Hout zat daar met een verborgen camera en Sam en John boden mij aan om zg Bas van Hout te vermoorden en wilde me gelijk als aanbetaling 10.000 gld geven. Dan hadden ze mooi op de verborgen camera staan dat ik een moord wilde plegen nog wel op Bas van Hout, lekker goed voor de kijkcijfers dus vette kassa voor dat tuig van John de Mol en Peter R de Vries en justitie ook blij mij eindelijk voor minimaal 10 jaar opgeborgen in de bak. Maar ik wist gelijk dat Bas daar zat met de verborgen camera ,je ziet me ook in de rondte kijken, dus het feest ging voor de tweede keer niet door. Bas van Hout was toen der tijd hun dagelijkse loopjongen van Sam en John en nou moest ik hem zg voor hun vermoorden. En ze waren zo flink en dapper dat ze met tig bodyguard’s waren en ik was alleen.En nog hadden ze het benauwd met zijn allen.

  Like

 13. beste steve,
  je boek heb ik jaren terug al gelezen drugsbaron in spijkerbroek vond ik geweldig!!!
  je karate trap, peter r de vries, ik lachte me rot!!

  ik heb dat filmpje van jouw, spic en spam niet helemaal goed kunnen begrijpen maar heb het idee dat ik het iets minder leuk kan vinden want was een opzet ofzo

  mvg arie

  Like

 14. Hoi Steven,

  Ga eens proberen ergens een boek van je te pakken te krijgen. Kan nog wel wat van jou leren over de ‘wilde kanten’ van het leven en hoe je daar niet veroordelend mee om moet gaan. Hoorde je laatst op Argusoogradio. Vraag aan jou: Heeft Mink Kok ooit zelf een boek geschreven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: