(eerder gepubliceerd 8 december 2007)

Vriend van Peter R. de Vries Heineken ontvoerder Frans Meijer neergeschoten.

(door Steve Brown)

AMSTERDAM-NOIR Turbo-leugen De Vries (1), Turbo-leugen De Vries (2).
panorama-frans-turboDe werkelijkheid:Maar hoe is het werkelijk gegaan.De Vries en de Heineken ontvoerders hebben nooit tegen gesproken wat ik reeds in 1997 in “Zware Jongens” schreef over de zg. ontdekking van Fransie Turbo.En in 1997 leefde alle Heineken ontvoerders nog en was iedereen De Vries, Cor van Hout , Willem Holleeder, Fransie Turbo,etc nog dikke mik met elkaar. Mij kan niet worden verweten dat ik pas met dit verhaal naar buiten ben gekomen nadat Cor is vermoord. De uitzending was van te voren gepland en goedgekeurd met Cor van Hout en Frans, wat o.a. blijkt uit het hierna gesteld en de beelden zelf. Bovendien heeft De Vries voorafgaande aan deze uitzending reeds een uitspraak van het Hof te Amsterdam in de zaak Bruinsma tegen het Parool/ Bart Middelburg aan zijn broek hangen, wat kort samengevat inhoud dat De Vries handt en spandiensten verricht voor de Bruinsma groep. Dus De Vries heeft op het gebied van de boel oplichten middels de media voor de zg. onderwereld zo ver als ik weet als enige ‘journalist’ een gerechtelijke veroordeling en is zijn handelswijze met zijn zg. scoop ontdekking Fransie Turbo niets nieuws onder de zon. En ten overvloede: De Vries heeft zijn ‘diensten ‘ door Ron Ostrowski toen The Happy Family in de media door de mangel werd gehaald mij ook tot vervelens toe aangeboden. Ik had geen trek in hem. Dat de heren alles ter plaatse onder controle hadden bleek later, toen Frans toch nog na de media-hetze werd gearresteerd, uit het feit dat Frans gewoon simpel de gevangenis is uitgelopen.

Panorama heeft zg. een ‘tip’ binnen gekregen en er fiks voor betaald en die tip mocht alleen worden behandelt door De Vries,
Zoals al bleek uit het Thomas Bijl-verslag zat Frans op zwart zaad en moest Cor van Hout Frans onderhouden. De heren Cor en de zijne en de Vries hadden het plan opgevat om zijn mysterieuze verdwijning nu maar eens ten gelde te maken. Men ging er vanuit dat er geen uitleveringsverdrag met Paraguay was en /of de zaak inmiddels verjaard. Frans een klein tonnetje op zak van de Tros en Panorama en De Vries de bink van Nederland met de scoop van het jaar. Een echte win, win situatie voor alle partijen. Frans hoeft zich niet meer te verstoppen. Cor even verlost van de financiële ondersteuning aan zijn gabber Frans en De Vries de journalist ‘Bink van het jaar’.
Everybody happy.

De feiten en omstandigheden.
Frans MeijerFrans was lid van een zeer gewelddadige misdaad organisatie en leefde al jaren in Paraguay. Frans en de bende waartoe hij behoorde in die tijd waren net zo ingevoerd in de gebruiken en gewoontes als ik dat was in deze Hasjistan-landen. En dus kon De Vries daar feitelijk nog geen steen op tillen zonder vooraf toestemming van de plaatselijk legale of illegale Maffia. Verder was de Nederlandse politie al jaren zeer intensief op zoek naar Frans, waaruit blijkt dat alleen met een insiders tip Frans gevonden kon worden. Zelfs de lokale politie kan niet zonder toestemming van de lokale Maffia-bazen ook maar iets ondernemen.Bovendien zelfs als je zonder toestemming van de plaatselijk maffia, zoals De Vries middels zijn uitzending pretendeert Frans ‘ontmaskerd’ dan verdwijn je met camera en al gelijk spoorloos in de Zuid-Amerikaanse gehaktmolen als Frans dat wil.

De Vries spreekt Frans n.b. aan zonder bescherming van de plaatselijke politie. Hier alleen al grenst zijn gedragingen aan het ongeloofwaardige. Hij spreekt gewoon de zeer bekend staande gewelddadige Frans aan zonder politiebescherming in een land wat sowieso zeer gewelddadig is en waar Frans al jaren woont en dus zeer goed is ingevoerd. Of de Vries is geheel zonder vrees of De Vries wist gewoon van te voren dat hij niks te vrezen had van Frans.

Ik merk hier bij op dat als De Vries in Nederland mensen confronteert of in de val lokt met zijn verborgen camera hij altijd is vergezeld van een stuk of tien klerenkasten en /of de politie. Maar nu effe in een land waar je voor minder dan een peso het licht uit je ogen wordt geschoten, de politie voor een luttel bedrag doet wat je wilt opereert De Vries gewoon Solo. Ik zeg u dat de bescherming van te voren in Nederland door Cor was geregeld. Wat dit (laffe) gedrag van De Vries betreft kan ik ook nog uit eigen ervaring putten. Ik ben hem namelijk een keer bij toeval tegen gekomen in het restaurant “De Witte Bergen” in de omgeving van Hilversum. Dat was ver voordat De Vries mij te grazen had genomen op de Wallen. De Vries had wat liederlijke onzin over mij verspreid en dus vloog ik op hem af met in mijn gedachte een fikse oorvijg. Ik vroeg hem waarom verspreidt jij van die gore leugens over mij? ” Steve in zweer het je, die journalist heeft mij helemaal verkeerd geciteerd”. Hij was inmiddels spierwit en zijn neusvleugel trilde van pure angst. Dit laatste had ik nog nooit gezien en ik heb veel op dat gebied gezien. Ik was dan ook behoorlijk afgeleid door dit kunstje met zijn neusvleugel. Mijn woede veranderde in deernis met deze laffe minkukel. Ik dacht is dat nou de grote ontmaskeraar, die hier staat te huilen als een spierwitte trillende angstige vrouw. Uit principe sla ik geen vrouwen of kinderen en dus zag ik maar af van die fikse oorvijg die ik mijn gedachte had voor De Vries ( zie: Zware Jongens, Hoofdstuk : ” de Witte bergen”) Dus m.a.w. hij doet het in Nederland al vet in zijn broek voor een niemendalletje, maar als zijn leven letterlijk op het spel staat in Paraguay dan is De Vries opeens Ridder Roland, de Drakendoder.

En niet te vergeten toen hij mij zg. ontmaskerde op de Amsterdamse Wallen i.s.m.  draaideur-crimineel,politie informant en junkie  Ron Ostrowski, politie informant hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout , Cor van Hout ( pandje op de Wallen geleverd door Cor c.s. aan de Vries) en de Joego/Hoogland Maffia had hij maar liefst een Knokploeg uit de vrije jongensportschool van meer dan 15 man meegenomen en om helemaal zeker te zijn dat ie geen enkel fysiek risico liep daar bovenop nog een tiental Vergiet-rechercheurs. En nog rende hij weer spierwit keihard weg tussen twee klerenkasten in. Maar in Paraguay doet hij het allemaal zonder zijn gebruikelijke knokploeg of politie vriendjes als ware hij een echte integere IKON oorlog’s verslaggever te Salvador ( is doodgeschoten) is.

Ritje midden in nacht in de Sloppenwijken.
Geen enkele gewone Westerling haalt het in zijn hoofd om met een taxi rond te gaan rijden in een sloppenwijk in Zuid-Amerika en al helemaal niet s’ nachts. Het is algemeen bekend dat de taxichauffeurs je dan regel recht rijden naar een beroving of erger. En wat voor journalistiek doel dient een dergelijk nachtelijk ritje in dit verband ? Geen enkele. Dit ritje was gepland om extra spanning en sensatie beelden te filmen. De Tros en Panorama moesten immers ook wel waar krijgen voor hun geld. En waarom werkt Frans mee aan een dergelijk ritje, die toch net daarvoor even is verraden door De Vries en dus nu voor meer dan tien jaren de bak in kan draaien door de man die daarvoor nog met toestemming van hem het zg. Heineken boek mocht schrijven. Waarom trek Frans niet zijn kop van zijn romp? Waarom laat Frans hem niet gewoon verdwijnen met filmbeelden en al?
Alleen mensen die bekend zijn met de plaatselijk onderwereld-bazen kunnen s’nacht rondjes rijden in sloppen wijken.

De Vries reed daar dus rond onder bescherming van Frans.
Het acteer talent van beide en de inhoud van de beelden komen over als een echte Stan en Oliver epistel.
Ik denk dat als u vandaag de dag deze uitzending ziet het echt op je lachspieren werkt en dat alleen al uit de beelden blijkt dat deze uitzending een derde rang’s goedkope slecht geregisseerde Slapstick is . De Vries heeft met deze uitzending wel degelijke de grootste journalistiek scoop gehad, maar dan in de zin van hoe hij samen met de Heineken ontvoerders Panorama, de Tros en de kijkers, lezers heeft opgelicht met een zo’n dergelijk kinderlijke gefaked toneelstukje.

Epiloog.
Nadat Frans door Panorama en De Vries was ‘ontdekt’ en ongewild verschut geholpen was verklaart Fransie Turbo dat als hij ooit een interview zou geven over zijn ‘ontdekking’ door De Vries, hij dat alleen zou doen aan Panorama en De Vries. Tuurlijk je wordt verschut geholpen door De Vries/ Panorama, dan geef je uiteraard alleen aan diegene die je verschut heeft geholpen nog een extra toegift in de vorm van een exclusief interview.
Ik ben er van overtuigd dat als een echte journalist nu naar Frans Turbo gaat hij precies zal vertellen dat ik in grote lijnen gelijk hebt omdat nu ook is vast komen te staan dat Peter R. de Vries na de moord op zijn ‘bloedgabber’ Cor direct is overgelopen naar aartsvijand Holleeder.

Eerder verschenen:

Fransie Turbo Leugenaar Peter R. de Vries. (1)

Fransie Turbo-leugen Peter R. de Vries. (2)

Bergen ontmoeten elkaar nooit, maar mensen altijd.

Nadat Frans Meijer z.g.n. ontmaskerd was ging Peter R. de Vries zijn zoon Royce de Vries in zijn eentje op vakantie bij Ome Frans in Paraguay. Kan het überhaupt nog maffer.
Dus zoals ik al eerder stelde is het hele Frans Meijer ‘ontdekking’ in Paraguay de grootste Panorama en Peter R. de Vries artikel en uitzending oplichting ooit  met medewerking van Cor van Hout en Willem Holleeder.

“Junior R. de Vries ging even zijn pa achterna”.
royce
Royce de Vries, aankomend student rechten aan de UvA en zoon van een zekere misdaadverslaggever, ging even zijn vader achterna. De 19-jarige de Vries besloot tijdens zijn studie Spaans in Argentinië een uitstapje te maken naar Paraguay, om een bezoek te brengen aan Frans Meijer, één van de ontvoerders van Freddy Heineken.

Frans Meijer ontsnapte in 1985 uit het Pieter Baan Centrum in Utrecht en vluchtte naar Paraguay, waar hij in 1994 werd opgespoord door Pa R. de Vries, die ervoor zorgde – hij was toen nog een besnordePanorama-verslaggever – dat hij uiteindelijk alsnog achter de tralies kwam. Het leek junior een ‘leuk idee’ om Meijer een bezoekje te brengen, toen hij eenmaal in de buurt was. ‘Ik wilde wel met hem op de foto. Had mijn vader ook grappig gevonden’. Helaas, na een 24 uur lange busreis van Buenos Aires naar Asunción kreeg hij alleen Meijers’ vrouw te spreken.
Bron: campus tv