Peter de Vries en Ron Ostrowski

Fotoshoot uitzending tijdens de onderhandelingen hoeveel cocaïne, whiskeyflessen en geld Ron wil hebben voor zijn judasrol.

Peter R. de Vries en Bas van Hout laten Steve Brown wurgen door hun Knokploeg.

Caransa ontvoering
1 November 1977 wordt een losgeld van 10 miljoen betaald voor Maurits Caransa die de volgende dag wordt vrijgelaten. Hij was ontvoerd door Italianen in opdracht van de in Spanje woonachtige Amsterdamse drugshandelaar Piet Clement. Verdere betrokkenen zijn de Amsterdammer Ron Ostrowski van Joods Joegoslavi­sche afkomst, zijn vriendin Lenie Lefebre, Krabshuizen en Robbie Koning. De zaak wordt onderzocht door Gerard Toorenaar, rechercheurs Herman Ouwerkerk en Frits Grethe, hoofdinspecteurs Frits Greive en Ton Hoegee, de laatste destijds de tweede man bij de centrale recherche. Politievoorlichter is Evert Jagerman.

Steve Brown red Junkie Judas Ron Ostrowski uit handen van pooier bij café Jan steen en word als dank in de val gelokt door Ostrowski voor Peter. R de Vries.
Steve Brown in aanwezigheid van Ferry Koch bij Café Jan Steen in de Pijp voor de deur n.b. de ‘Judas Junkie Ron Ostrowski en de ‘Kroon-informant’ van Panorama ‘Rat Bas van Hout’ had gered door een beruchte oersterke pooier van de Wallen 3 x in zijn been te schieten nadat hij eerst twee keer op Brown had geschoten, die de in dood angst verkerende Ostrowski kwam dood slaan of schieten, omdat hij één van zijn hoertjes had lastig gevallen. De schietpartij stond volgende dag op de voorpagina van de “Nieuws van de dag” van de Telegraaf:” “Eerst twee schoten en daarna barste het ‘Joego-vuurwerk’ los”. Voordat vuurwerk had ik dus gezorgd. De politie vermoede dat de gevluchte dader een Joegoslaaf was en het slachtoffer werd aangehouden in het ziekenhuis met kogels in zijn lichaam.”

Draaideur crimineel Junkie Ron Ostrowski samen met Hoerenjong Bruine Rat Bas van Hout op ‘verborgen’ camera.