(door onze correspondent in Turkije)

Judas Juncker KissAMSTERDAM-NOIR- Merkel&Rutte: “Wij staan achter de geslaagde Coup van Erdogan om de Gerechtelijke macht uit te schakelen door 2700 Rechters op staande voet te ontslaan”.

Het hierna volgende artikel stond met min of meer gelijkluidende tekst in De Telegraaf maar is inmiddels als een raket verwijderd kennelijk in opdracht van het kabinet en de NATO: “Obama en Merkel: Hoe de Staatgreep ook afloopt wij blijven achter onze NATO bondgenoot Turkije staan”. De hele EU top heeft inmiddels Erdogan gefeliciteerd met het neerslaan van de nep en fop coup en hebben toegezegd begin volgende week af te reizen naar Erdogan en hem te overladen met kussen. Ergens had iedereen al kunnen weten dat het hier ging om een fop coup want de coup van Hollande zat perfect.
Verschillende politici van Turkse afkomst hebben gereageerd op de couppoging in Turkije.

Frans Timmermans huilde van blijdschap toen hij zag dat Erdogan zijn Thugs de soldaten open en bloot lynchte op straat.

Volgens het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgöz is de kans groot dat de Turkse president Erdogan de couppoging zelf in scène heeft gezet. Door het leger de schuld te geven kan Erdogan zijn macht laten groeien, aldus Yesilgöz.
De Turks-Nederlandse politici van de beweging Denk, Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu, menen dat de democratie de winnaar is van de gebeurtenissen in Turkije net als hun collega’s in de Nep en Fop Tweede Kamer. Op hun Facebookpagina schrijven ze: ,,Turkije heeft sinds haar bestaan veel te lijden gehad onder militaire coups. Maar vannacht is het Turkse volk opgestaan en heeft laten zien op te komen voor de ‘Sultan Erdogan-democratie’. Democratie heeft het gewonnen van de tanks en de wapens”.
Daar is niet iedereen het mee eens. Het PvdA-Kamerlid Keklik Yücel twittert; ,,Wat een nachtmerrie voor Turkije…..alleen maar verliezers en zeker de ‘Sultan Erdogan-democratie’.” Ook Yesilgöz noemt de democratie ,,de grootste verliezer”.

Schokkende en hilarische reactie van onze Buitenland Correspondent Leipe Shit van De Stem van de Straat  Amsterdam-Noir op de ‘Nep en Fop-Coup-Turkije’.