(door  Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-Zaterdag, 24 oktober 2015, dag 54
Who is the animalVoor de eenenveertigste keer dit jachtseizoen, dat op 1 september dit jaar is begonnen, voeren de jagers vroeg in de morgen de haven van Taiji uit.Taiji, dat kleine stadje dat slechts 3.500 inwoners telt en dat dagelijks zoveel aandacht krijgt en trekt vanwege de jaarlijks uitgevoerde jacht op dolfijnen. Taiji, het stadje dat aan de kust ligt waar toevallig gedurende deze tijd van het jaar zoveel scholen dolfijnen passeren omdat ze op doorreis zijn.
Taiji, dat stadje in het district Higashimuro dat uit vijf andere gemeenten bestaat en onderdeel uitmaakt van de prefectuur Wakayama, in de regio Kansai in Honshu. Taiji, dat kleine stadje dat gelegen is in Japan, een land dat wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. Japan, waarvan de de letterlijke betekenis is: oorsprong van de zon….
Taiji, dat kleine stadje waar de dolfijnenslachters hun slachtingen steeds vergelijken met het slachten van varkens en koeien. Er is echter geen enkel slachthuis in de wereld dat de afschuwelijke wreedheid van de slachtingen in Taiji, daar waar de dieren worden geslagen met knuppels, daar waar de dolfijnen herhaaldelijk met speren overal in hun lichaam worden gestoken, daar waar op hen wordt ingehakt en die verdronken worden, daar waar dolfijnen stikkend in hun eigen bloed, wordt goedgepraat.

Taiji, dat havenplaatsje in het district Higashimuro, in de prefectuur Wakayama te Japan, gelegen dáár waar de zon opkomt, daar gaat helaas op gruwelijke en grimmige wijze de zon onder voor heel veel dolfijnen.

Gelukkig, vandaag kan er weer een Blauwe Cove-dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven! De vijfde dag op rij. Opdat het blauw moge blijven!

Think Blue ……

Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting

Eerder verschenen berichten Blauw Cove….. de Slachting van Dolfijnen.