( van onze schaamteloze VVD Klasse Justitie redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Hof beslist over vervolging huilende Karremans, maar laat de Wim Kok  Willem Alexanderhoofdaders buiten spel. De vervolging van Thom Karremans, ‘huil-commandant’ uit de PvdA school van Fransje Timmermans tijdens de val van Srebrenica, lijkt dichterbij te komen.Het is weer het bekende verhaal: “Bartje moet hangen”.
Het hof in Arnhem beslist vandaag of oud-Dutchbat-commandant Thom Karremans en twee andere klein grut alsnog voor de rechter moeten komen. Nabestaanden van drie moslimmannen die in 1995 in Srebrenica zijn vermoord, willen terecht dat het drietal wordt vervolgd voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven en genocide. De nabestaanden deden in 2010 aangifte. De slachtoffers waar het in deze procedure om gaat, zijn een broer en de vader van tolk Hasan Nuhanovic en de elektricien van het bataljon.De drie mannen waren op 15 juli 1995 door de leiding van Dutchbat van de compound in Potocari gezet. Dat was vier dagen na de val van de enclave, toen duidelijk was dat er overal rond Srebrenica op grote schaal werd gemoord. De drie werden kort na hun vertrek van de basis door Bosnisch-Servische troepen van generaal Mladic gedood.

OM:’Niet verwijtbaar betrokken’. Nederlandse Staat aansprakelijk voor ‘Prins- Dodemans-Srebrenica-Polonaise’, deportatie en Massa Moord’.

Volgens de nabestaanden wisten Karremans en de verantwoordelijk Ministers en zijn mede-leidinggevenden toen al dat er executies plaats vonden. Daarom is het drietal en de Ministers Relus ter Beek en zijn opvolger Joris Voorhoeve,minister van Buitenlandse Zaken Hans van Mierlo  en minister-president Wim Kok medeplichtig aan genocide, betogen ze terecht. Het corrupte gedeelte van het VVD- Openbaar Ministerie van toen der tijd de altijd liegende ‘Bral Ivo Opstelten’ en zijn gabber ‘Pedo Joris Demmink’  zagen dat anders en besloot in 2013 af te zien van strafrechtelijke vervolging. Volgens het OM waren Karremans en de andere Dutchbatters niet verwijtbaar betrokken bij de misdaden in de VN-enclave en hadden een zeer goede alibi, want zij liepen tijdens de slachting de Polonaise met ‘Prins Beer Willem’. Justitie trok deze conclusie na een zogenoemd feitenonderzoek Doofpot-onderzoek . Getuigen werden daarbij niet gehoord, want het OM  beperkte zich tot het raadplegen van waarzeggers en een Medium als Jomanda. Opvallend is dat een commissie met deskundigen van buiten het OM, de Reflectiekamer, juist had geadviseerd om wel tot strafvervolging over te gaan.

Europees Hof.
Volgens de nabestaanden heeft het OM expres beperkt en onzorgvuldig onderzoek gedaan. Daarom proberen ze via het hof alsnog vervolging van Karremans af te dwingen. De advocaat van de nabestaanden, Liesbeth Zegveld, zegt bij een afwijzing naar het Europese Hof te zullen stappen. Helemaal kansloos zijn de nabestaanden niet bij het hof, want inmiddels heeft de Hoge Raad bepaald dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld door de drie mannen over te dragen aan Mladic. In een andere zaak, die door de ‘Moeders van Srebrenica’ is aangespannen, heeft de rechtbank in Den Haag vorig jaar gesteld dat Nederland verantwoordelijk is voor het wegvoeren van 300 moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen op 13 juli 1995.

Zwarte bladzijde moet in de Dutch ‘Genocide- Doofpot’ blijven.
Een eventuele strafzaak tegen Karremans en zijn twee collega’s zal de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis weer terug in de belangstelling brengen. Het is deze zomer twintig jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica viel en duizenden moslimjongens en –mannen werden vermoord. Karremans Nout Wellinkheeft aangekondigd dat hij, als het tot een proces komt, toenmalig minister van Defensie Joris Voorhoeve en oud-legerbevelhebber Hans Couzy en King Willem als getuigen zal oproepen. Zij waren in 1995 hoofdverantwoordelijk en daar heeft hij wel gelijk in. Pikant in dit verband is dat één van de hoofdaders Wim Kok nadien ook landelijke bekendheid kreeg als bezoeker van terminale heroïne hoertjes  achter het Centraal station al dan niet samen met zijn partijgenoot Rob Oudkerk en nu Nederland verraad met zijn gabber Nout Willink aan de Chinese Bank-Maffia.

Ex-Dutchbat-commandant Thom Karremans, die ooit bekendheid verkreeg door huilend en piepend van angst generaal Maffioso Mladic zijn gat af te vegen hoort woensdag of hij wordt vervolgd voor medeplichtigheid aan genocide in Srebrenica. Hij is nu strijdbaar, vertelt Charles Sanders. Jammer dat hij dat niet was toen hij 7000 mensen moest beschermen voor een gewisse dood. Het is nog niet bekend of alle verantwoordelijke Ministers voor de Massamoord ook worden vervolgd, maar goed Nederlandse VOC gebruik leert ons dat alleen een Kleine Karremans moet hangen.  Ook is nog niet bekend of King Willem ook deze keer samen met Karremans een biertje komt drinken en de Polonaise gaat  hossen voor het Hof, want die is sowieso meestal in het buitenland op kosten van ‘Jan met de Pet’.