Ard van der Steur
560 miljoen klinkt leuk, maar hoeveel had de toenmalige Nederlandse regering uitgeleend ? En waarom had de Dutch regering regime van de Ultra-rijken kennelijk miljarden uitgleend aan de Ultra Rijken van Argentinië? Welke ‘Ratten in pak’ zijn daar toen wijzer van geworden.  Dat wordt niet vermeld. Bovendien wordt ook niet vermeldt wanneer de eerste terugbetaling paatst vindt?

( van Internationale Elite Gangster redactie)

Amsterdam-Noir-Nederland krijgt 560 miljoen euro terug van Argentinië. Een beroeps Christine Lagardeleugenaar- woordvoerder Geertje Janssen  van het ministerie van Financiën voor de Rijken heeft dat donderdag gebrald. Eerder  werd bekend dat Argentinië miljarden dollars aan achterstallige internationale schulden alsnog gaat aflossen met lege Tonnen. Het Zuid-Amerikaanse land heeft op een bijeenkomst van de ‘Club van Super Ratten in pak van Parijs’ van het allooi  IMF  ‘Nutcase Elite-Gangsterin Lagarde’  overeenstemming bereikt over een regeling om omgerekend ruim 7 miljard euro aan schulden over een periode van 5 jaar terug te betalen.
Waarvan is Argentinië van plan die zeven miljard terug te gaan betalen ?

De Argentijnse peso maakte op een donderdag in januari 2014 de grootste val in één dag sinds de valutacrisis in 2002.
De waarde van de munt ten opzichte van de dollar daalde van 7,14 tot 8,30 peso voor een dollar. Pas aan het einde van de dag greep de Argentijnse Centrale Bank in door 100 miljoen dollar aan valutareserves te verkopen. De officiële koers eindigde daardoor op 7,75 peso voor een dollar, een daling van ruim 8%. De regering van president Kirchner hanteert een kunstmatige wisselkoers, om de peso sterk te houden. Dat kost de Centrale Bank telkens een flinke hap uit haar valutareserve, die is inmiddels op het laagste niveau sinds 2006. Op de zwarte markt is de dollar op dit moment 13 peso waard. De economische situatie in Argentinië is de afgelopen weken flink verslechterd. Toch was president Kirchner opvallend weinig in beeld. Eind vorig jaar had ze een bloeding in de hersenen en sindsdien is ze minder zichtbaar. Woensdag verscheen ze voor het eerst in zes weken weer in het openbaar.

Haar regering kondigde aan dat online aankopen in het buitenland voortaan streng worden gecontroleerd. De aankopen via buitenlandse websites worden niet meer thuisbezorgd, maar moeten worden afgehaald bij de douane, waar de Argentijnen importheffingen van 50% moeten betalen. De maatregel is bedoeld om de valutavlucht tegen te gaan.De depreciatie van de peso kan grote gevolgen hebben voor de inflatie in Argentinië. Die is al erg hoog, volgens onafhankelijke schattingen boven de 25%. De onvrede over de economische situatie is groot in het land. In december waren er op diverse plaatsen plunderingen van hongerde en radeloze mensen.

De Elite-Gangster Club van Parijs is een crimineel samenwerkingsverband van de 19 ‘Wurg de arme-landen’ met de grootste internationale Elite-Gangster schuldenclaims, waaronder ‘Narco-Nederland’. De achterstallige betalingen ontstonden in 2001 en 2002 toen Argentinië door een diepe economische ‘Jan met de Pet ‘ crisis niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. Veel is er sindsdien niet veranderd. Argentinië zit nog steeds in een diepe ‘Jan met de Pet Crisis’. De huidige Argentijnse regering van president Christina Kirchner is bezig op grote schaal geschillen met schuldeisers op te lossen. Op te lossen? Oplossen is iets anders als volledig terug te betalen.De aflossingen moeten de Argentijnse economie aantrekkelijker maken voor buitenlandse Elite-Gangster investeerders.

Last Tango in Argentinië.
Volgens de Centrale bank van Argentinië zal de economie daar dit jaar met 4,6 procent groeien. Onlangs heb ik een rondreis gemaakt door het land en wat ik daar gezien heb, boezemt mij niet veel vertrouwen in dat dit ook daadwerkelijk zal lukken. Je kunt nog zien dat de steden erg mooi zijn geweest, maar het is nu wel vergane glorie. Daar bovenop laat de infrastructuur te wensen over en vliegt de Inflatie gierend uit de bocht.

De Argentijnse regering probeert, net als veel andere landen, aan alle kanten geld bij elkaar te schrapen om het ene gat met het andere te dichten. Zo zijn er invoerbeperkingen ingevoerd, waarbij Argentinië van importeurs eist dat hun invoer en uitvoer min of meer met elkaar in evenwicht zijn. Ook wordt er van hen verwacht dat zij voor de productie van producten in Argentinië meer plaatselijke productengebruiken. Als gevolg van deze vereisten heeft een aantal fabrikanten van bijvoorbeeld luxeartikelen de winkels gesloten.

Protectionisme.
De invoer en de investeringen van buitenlandse ondernemingen zijn verder beperkt door de invoervergunningen die moeten worden aangevraagd voor tal van producten (elektrische apparatuur, auto-onderdelen en chemische producten). Dat beperkt weer de concurrentie, wat een prijsopdrijvend effect tot gevolg heeft. Aan de andere kant hebben bijvoorbeeld belastingen op de export van vlees er eveneens voor gezorgd dat de binnenlandse prijs voor vlees enorm is gestegen. Het land heeft al vele jaren te maken met corruptie (is een soort cultuurverschijnsel ) en hoge Inflatie (pas sinds 2007 en voordien hyperinflatie onder Alfonsin). Dat eist zijn tol. Sinds het faillissement in 2001 werd de koppeling van de peso aan de dollar losgelaten. Alle particuliere dollartegoeden bij de lokale banken werden gedwongen omgezet naar zwaar gedevalueerde peso’s. Hierdoor werd de buitenlandse koopkracht daarvan gehalveerd.
Meer lezen: De Belleger.nl