(Na reactie van Frits Huffnagel is dit artikel aangepast)

Geruchtmakende bonnetjes-fraude na 7,5 jaar afgedaan met Strafrechtelijk helemaal niks. Geen Snelrecht voor “Bestuur-Tuig”.

( van onze Klasse justitie redactie)

Lucy Spee – Rouppe van der VoortAmsterdam-Noir-Het topje van de ijsberg.”
Volgens ‘PvdA Hoer-Ronald Plasterk’, de grootste leugenaar van 2012 wordt ‘ons’ land fatsoenlijk bestuurd.
Na 7,5 jaar kan ook het CDA een streep zetten onder de geruchtmakende fraude bonnetjes affaire. De partij hoeft oud-fractievoorzitter-gangsterin Lucy Spee-Rouppe van der Voort tienduizend euro geretourneerde, ten onrechte ontvangen vergoedingen niet terug te geven.

Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De uitspraak is het sluitstuk van een loopgravengevecht tussen het CDA en de voormalige fractievoorzitter-gangsterin, dat begon toen in 2005 bekend werd dat in de gemeenteraad op grote schaal was gefraudeerd met declaraties. De vergoedingen die de fracties hadden gekregen voor het politieke werk, waren opgemaakt aan etentjes, drank, cocaïne, heroïne hoertjes of aanvullende salarissen.

Uit onderzoek van de gemeentelijke accountantsdienst Acam bleek dat vijf van de negen partijen hadden gefraudeerd. De accountants dienst heeft nooit aangifte gedaan bij justitie wegens fraude. accountantsdienst Acam: “wij hebben toen geen aangifte gedaan bij de politie , omdat wij vreesde dat dan hoegenaamd de hele Gemeenteraad in de bak zou verdwijnen.”

De VVD als “Kleine Gangster-partij” moest 23.084 euro terugbetalen, het CDA als Nep- Christen-partij 43.946 euro en de SP zelfs 65.733 euro. De socialisten hadden het geld niet opgemaakt, maar overgemaakt naar hun landelijke hoofdkwartier en dat zat de Politieke Graai Gangsters ook niet lekker. Niet zelf het geld jatten? Dat is zeer ondemocratisch en dat mag  ook niet (kuch).

 De andere twee partijen die geld moesten terugbetalen, zitten niet meer in de raad: Mokum Mobiel van Gonny van Oudenallen (69.782 euro) en Leefbaar Amsterdam van vader en zoon Henk Bakker (15.339 euro). De meeste betrokkenen, zoals VVD-wethouder Frits Huffnagel, kozen ervoor het geld meteen terug te storten om zo snel mogelijk van het gedoe af te zijn. Welk gedoe? Hij heeft geen dag in de cel doorgebracht voor zijn misdaad.

Kennelijk is stelen als Wethouder van de Gemeenschap geen misdaad waarvoor men vervolgt wordt door de ‘Bolhaar- justitie’.

Het gestolen geld had aanvankelijk ook de CDA-fractievoorzitter gangsterin Spee terug gegeven. Spee had een extra vergoeding gekregen van duizend euro per maand en moest 25 mille gestolen geld terugbetalen. De eerste vijftienduizend euro stond snel weer op de CDA-rekening.

Toen Bestuurs-gangsterin-Spee later op haar vakantieadres van het partijbestuur hoorde dat ze het veld moest ruimen, vertikte ze het het restant terug te betalen. ‘Toen het CDA me eruit flikkerde, heb ik op de rem getrapt. Ik heb gezegd dat ik zou betalen als ze stopten mijn niet bestaande integriteit door het slijk te halen. Het ging me niet om het geld (kuch), maar om het Bestuurs-gangster principe. Spee heeft tot vandaag de dag geen dag in de cel doorgebracht en het gejatte Gemeenschap geld voor een deel gehouden.

Het blijf wrang om te moeten constateren dat er altijd met twee maten wordt gerekend door de ‘Bolhaar-justitie’ ( Showbiz naam: ”Pretty Boy”) . Waarom zijn deze fraudeurs n.b. van de Gemeenschap niet strafrechtelijk vervolgt? Waarom gebeurt dat altijd wel als de één of andere schlemiel in de bijstand een paar tientjes heeft bij verdient? Waarom?

Hoe het ook Lucy Spee heeft in ieder geval een plekje verovert op het Elite-gangster Billboard.

Billboard Elite- Gangsters