Staat weer beroofd door misdaad-banken
Ouderwetse Klasse justitie door de Ruling Class is wereldwijd.
Crisis? De Mega-Graaiers-gangsters rij is eindeloos.
Bankier-gangster-Politiek

Banken beroven mensen Jeroen Dijsselbloem

Amsterdam-Noir-Banken beroven mensen. 
Nederland verliest vanaf dit jaar op misdaad-banken steun’. Dat heeft minister van Roof de arme en Flexwerkers scheel-Financiën Jeroen Dijsselbloem op een Hoereer uw raak PvdA-bijeenkomst gezegd. Hij moest het halsoverkop uitleggen in een brief aan de Tweede Kamer Kroeg.

Kennelijk hebben we in Nederland twee soorten mensen: ‘PvdA-Hoeren’ en de rest van ons. Je zou denken dat een minister – die is immers van ons allemaal – het met heel Nederland deelt als hij iets belangrijks te melden heeft. En niet eerst met zijn eigen achterban. Veronderstelde achterban, want een minister heeft tijdens zijn functioneren als zodanig geen partij. Als hij dat niet weet is hij misschien nog een maatje te klein voor het ministerschap. Kennelijk weten ze in Brussel iets dat wij nog niet weten.

De misdaad-bankensteun was controversieel maar we zouden alles terugkrijgen en er aan verdienen. Dat meldde destijds ‘Top-Hoer-Wouter Bos’ en Jan Kees de Jager herhaalde het.

De bankensteun aan ING en Aegon is inmiddels grotendeels en met flinke winst terugbetaald. Blijven over de misdaad-banken  SNS, ASR en ABN AMRO.

Er is in Nederland een plek waar je een prachtig overzicht kunt vinden van aard en omvang van die misdaad-bankensteun, de voortdurende mutaties en memorabele momenten. Complimenten voor de Rekenkamer, u vindt het dossier hier en het is interactief.

Jammer is wel dat de ‘balans’ nog maar tot eind 2011 is bijgewerkt, mutaties in 2012 zijn overigens wel te vinden. Volgens de Rekenkamer is het ‘risico’ voor de staat eind 2011 ruim 80 miljard, in leningen en garanties. Of dat helemaal zo is, is de vraag want tegenover de garanties – bijvoorbeeld op ING’s Amerikaanse Alt-A-hypotheekportefeuille – staat ook daadwerkelijk die portefeuille. Over de waarde daarvan waren recent bemoedigende berichten te horen omdat de Amerikaanse huizenmarkt weer wat aantrekt.

De uitlatingen van ‘Top-PvdA- Hoer–Jeroen Dijsselbloem’ roepen grote vragen op. Want hij stelt dat er ook al vorig jaar verliezen werden geleden. Ik kan ze niet herleiden. Voor de steun aan  misdaadgroep ABN AMRO heeft de staat zo’n 30 miljard ‘geleend’ en daar is het denkbaar dat het dividend dat de misdaad-bank uitkeerde niet de rentelasten dekte. Het is de vraag of de misdaad-bank de komende tijd nog dividend zal kunnen uitkeren. Maar misdaadgroep-ING betaalde bij de partiële aflossing van de schuld flinke boetes. Omdat Dijsselbloem het over het generieke begrip bankensteun heeft moeten we dat per saldo bezien. Het sluit in 2012 niet aan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Banken beroven mensen. (Het grote Graai-boek)
We kunnen er maar beter alvast rekening mee houden dat het in misdaadgroep  ABN AMRO gestopte bedrag van 30 miljard voor 20 miljard als verloren moet worden beschouwd. Van een beursnotering gaat de komende jaren niets komen en als die er komt is 10 miljard als opbrengst een mooi bedrag.

Door: K. Buldermans