( van onze lokale wiet redactie)

Maastricht: meer ‘blauw’ voor drugsoverlast.
Een meerderheid van de gemeenteraad in Maastricht wil dat  de VVD-Demente ‘Pis in de broek Minister Ivo Opstelten’ (Veiligheid en VVD-Corruptie) meer agenten beschikbaar stelt om op te treden tegen de overlast door drugsdealers op straat. PvdA, D66, GroenLinks, Partij Veilig Maastricht, Stadsbelangen Maastricht en de SP spraken woensdag van een ‘schrikbarende ontwikkeling’ in het centrum en wijken van de stad.

Volgens de partijen is er nu feitelijk geen plek in de stad te vinden waar geen drugsrunner aanwezig is. Volgens PvdA-fractievoorzitter Manon Fokke moet de minister als veroorzaker van de overlast door de strengere regels voor coffeeshops voor meer ‘blauw’ zorgen.

De zes partijen hebben samen 21 van de 39 zetels in de gemeenteraad. Ze dienen tijdens de komende raadsvergadering een motie in waarin ze bij  de VVD-burgemeester Onno –RTL-Boulevard- Hoes en zijn gabber de Demente minister ‘Pis in de broek Opstelten’ aan de bel trekken. „

Je kunt niet blijven volhouden dat het allemaal goed gaat en dat er niks aan de hand is”, zei Fokke.

Burgemeester –‘Boulevard’- Hoes liet weten dat als hij rond scheurt in zijn van Gemeente wegen betaalde Pooiers Bolide (85 ruggen) met alle Toeters en bellen in Maastricht hij geen drugs runners heeft waar genomen. Wel wordt hij steeds lastig gevallen door schandknapen in zijn Gemeente Pooiers Bolide en daar eist hij nog veel meer last van.

Eerder verschenen in deze rubriek:
“Twee kranten, twee waarheden, twee werelden.”