( van onze Corrupte News Of The World redactie)

Amsterdam-Noir.Nog steeds geheimzinnigheid rond declaraties bestuurders
Er hangt nog altijd een waas van geheimzinnigheid over de declaraties van bestuurders van provincies en gemeenten. Daar horen wij Albert en zijn  RTLBoulvart niet over.

De researchredactie van RTL Nieuws controleerde de belofte van bestuurders uit 2009 dat alle bonnetjes openbaar zouden worden.

De conclusie is dat de meeste declaraties in de archieven verdwijnen en nooit worden gepubliceerd. Ook gebruiken bestuurders trucjes om hun eigen onkosten onvindbaar te maken.

De RTL-redactie kwam ook enkele opmerkelijke declaraties tegen. Zo bestelde burgemeester van Maastricht Onno Hoes een nieuwe pooiers Bolide van 85.000 euro , waarmee het goed voor rijden is bij de Voedselbanken. Onno: “mag er ik a.u.b. een beetje knap bij rijden met mijn Albert van RTL Bouvart in deze crisis tijd”.

En bestelt de Zeeuwse commissaris van de Koningin voor 700 euro fruit op haar werkkamer om de economie te stimuleren.(kuch)

 Verder vliegt de Amsterdamse wethouder Van der Burg nu al voor 10.000 euro de wereld over om te lobbyen voor de Olympische Spelen  2028  en de kansarme  Amsterdamse werkloze en laat het Haagse college de werkkamers verbouwen voor 57.000 euro door Polen.