Hoe lang nog voor dat de eerste Nederlandse ‘Journalist’ wordt gearresteerd?

Waarom wordt Peter R de Vries en zijn Media Baas John de Mol nooit vervolgd?

 laatste editie van de Britse schandaalkrant News of the World, die naar aanleiding van het omkoopschandaal werd opgedoekt.

door Pim van den Dool

MEDIA De Britse politie heeft acht mensen opgepakt in verband met een onderzoek naar het omkopen van politieagenten en andere overheidsfunctionarissen door de Britse media. Onder de gearresteerden zijn vijf medewerkers van boulevardkrant The Sun.

Naast het vijftal journalisten werden ook een politieagent, een vrouwelijke medewerker van het Britse ministerie van defensie en een 36-jarige militair opgepakt, zo meldt persbureau AP vanmiddag. Volgens de politie werden de acht verdachten opgepakt nadat het management van News Corp., het mediaconcern van Rupert Murdoch, informatie had verstrekt aan rechercheurs. News Corp. zei in een verklaring dat de politie de woningen van de vijf medewerkers van The Sun heeft doorzocht en dat er invallen zijn gedaan bij de kantoren van News Corp. in Londen.

Volgens televisiezender SkyNews zijn plaatsvervangend hoofdredacteur Geoff Webster, verslaggever John Kay, beeldredacteur John Edwards, chef buitenland Nick Parker en verslaggever John Sturgis opgepakt. News Corp. weigerde dit te bevestigen.

Tot nu toe 24 arrestaties, maar nog geen formele aanklachten

Het onderzoek naar het omkoopschandaal richt zich op overheidsfunctionarissen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het aannemen van steekpenningen en de journalisten die de steekpenningen betaalden. Het onderzoek maakt deel uit van een reeks politieonderzoeken die werden opgestart nadat aan het licht was gekomen dat boulevardkrant News of the World op grote schaal mensen afluisterde.

Tot dusver zijn in verband met het omkoopschandaal 24 mensen opgepakt. Er is echter nog niemand formeel aangeklaagd. Het politieonderzoek richtte zich in eerste instantie alleen op het omkopen van agenten, maar inmiddels wordt ook gekeken naar andere overheidsfunctionarissen.

 

Is Engeland een Eiland?

Wanneer gaat de deksel van de Nederlandse ‘journalistiek’ beerput er af?

Gezien de nu bekende feiten in Engeland inzake omkoping van politie en andere overheids ambtenaren en de bizarre uitlatingen van respectievelijk de voormalige voorzitter van het college procureurs-generaals Brouwer en Bolhaar m.b.t. Peter R de Vries hoe zijn methodieken tot voorbeeld van justitie en politie zijn spreekt het voor zich dat ook in Nederland dezelfde misdadige praktijken jarenlang hebben plaats gevonden.

Er is slecht een persoon ooit in Nederland voor dergelijke praktijken de gevangenis in gegaan en dat is Michel Kraay (http://www.michelkraay.nl/peter-r-de-vries.php?Section=1 ).

Ondanks dat Kraay altijd heeft beweerd dat hij zijn diensten verrichtte voor Peter R de Vries is deze nooit vervolgd.

Het moge duidelijk zijn dat er een schat aan bewijzen is dat Peter R de Vries en de zijne zich systematisch de afgelopen jaren schuldig heeft gemaakt omkoping van politie en/of justitie ambtenaren( kan ook zonder geld) en (Junken, Huurmoordenaars, Pedofielen) personen en andere misdaden.

( http://demaffiajournalist.blogspot.com/p/peter-r-de-vries.html )

Waarom wordt Peter R de Vries en John de Mol niet vervolgd?

Dat is een vraag die “Pretty Boy Bolhaar” , de baas van justitie en de politiek zal moeten gaan beantwoorden.

(https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2011/10/29/geheime-ambtsinstructie-hoofdofficier-van-justitie-“-pretty-boy”-bolhaar/ )