( van onze corrupte justitie redactie)

Amsterdam-Noir-Schande, schande, schande onthult bij Zembla. Een Killer Cop schiet er moorddadig op los, waarschijnlijk stijf van de coke, of op zijn minst een volle pathologische liegende en schietende psychopaat. De advocaten van de jongens van het voetbal team RKVIC zouden een haar test op drugs moeten eisen van Fred B.

 

Het Amstelveense amateurvoetbalelftal RKAVIC-4 wordt op 14 mei dit jaar kampioen. Een groot deel van het elftal trekt naar de Amsterdamse binnenstad om het feest uitbundig te vieren. Een agent met politiehond slaat de luidruchtige mannen gade en besluit in te grijpen. Twee mannen worden aangehouden, waarna zich in korte tijd een drama ontvouwt. De agent schiet vier keer met zijn dienstwapen omdat hij zich bedreigd voelt. Twee minuten na de aanhouding is één van de mannen, de 31-jarige aanvoerder Michael Koomen, op slag dood. Twee andere jongens raken zwaargewond. Negen voetballers worden gearresteerd voor poging tot doodslag.

Reconstructie
De verklaringen van de politieman blijken achteraf niet te stroken met de beelden van de beveiligingscamera’s in de straat. Wat is er precieste zien op die beelden en wat heeft zich afgespeeld in die paar fatale minuten? In ZEMBLA een reconstructie aan de hand van interviews met de betrokken voetballers en foto’s van de beelden die door de beveiligingscamera’s werden vastgelegd van de schietpartij.

Verklaring strookt niet.
Op 28 oktober van dit jaar komen twee voetballers voor de rechter voor openlijke geweldpleging. In de rechtszaal worden de beelden van de beveiligingscamera’s getoond. De verklaring van de hondengeleider Fred B. strookt niet met de beelden van beveiligingscamera’s. Hij verklaart: “Ik zag een grote woedende groep voor mij, die mij schopten op mijn armen, mijn benen en gezicht”. En: “De groep maakte op mij een indruk als waren ze op hol geslagen en bloed wilden zien.”
Zie uitzending Zembla: “De kogels na het kampioenschap – 16 December 2011”

John van den Heuvel  kwaadaardige aartsleugenaar.
Wat nu Kale Johny? Nu blijkt dat  je weer eens als politie-scribent de meest walgelijke leugens hebt verspreidt over een persoon, die is vermoord en twee die zijn neergeschoten door een kennelijk doorgeschoven Killer Cop Fred B.