Rectificatie “De BV Bruinsma”

In het boek ‘De BV Bruinsma’ wordt  van Hendrik Jan Korterink op pagina 160 gepubliceerd “Dat Hoogland werd veroordeeld voor de moord op Bruinsma kwam in grote mate door de verklaring van kroongetuige Steve Brown.”

 Dat is feitelijk onjuist.

Een ‘kroongetuige’ wordt in de volksmond gezien als een erg soort van NSB-er, die louter voor persoonlijk gewin andere aan de hoogste boom ophangt. Dat Steve Brown ernstige bezwaren heeft voor zijn verklaringen in de Bruinsma-moord onder de noemer ‘kroongetuige’ te worden weggezet, is dan ook in deze tijdsgeest te begrijpen, te meer Steve Brown nooit enige bescherming en /of geld heeft ontvangen van justitie.  Zelfs niet toen er een heuse moordaanslag in 1999 op hem werd gepleegd. Parallel aan deze moordzaak liep de moord op Tony Hijzelendoorn, een vriend van Steve Brown.

M.a.w. Steve Brown is nimmer Kroongetuige geweest!

Looijen haalde ongeschonden zijn pensioen. In Yab Yum en andere seksclubs waren Bruinsma en zijn vrienden even geliefde als gevreesde gasten. De vrouwen in het leven van ‘De Dominee’ vormen een verhaal apart. In De BV Bruinsma beschrijft onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink het boeiende tijdperk voor en na de dood van de flamboyante maffiabaas en de mensen die daarbij, allemaal op hun eigen manier, een rol speelden. Voor bijna iedereen die Bruinsma meemaakte geldt dat ze hem – ondanks alles – nog steeds missen … === Rectificatie: Steve Brown geen ‘kroongetuige’. In het boek ‘De BV Bruinsma’ van Hendrik Jan Korterink wordt op pagina 160 gepubliceerd “Dat Hoogland werd veroordeeld voor de moord op Bruinsma kwam in grote mate door de verklaring van kroongetuige Steve Brown.” Formeel geldt een ‘kroongetuige’ als ‘de belangrijkste getuige’, maar de laatste jaren heeft dit begrip in de volksmond een nieuwe betekenis gekregen: een soort van NSB-er, die louter voor persoonlijk gewin anderen aan de hoogste boom ophangt. Steve Brown heeft er dan ook ernstige bezwaren tegen dat hij voor zijn verklaringen in de Bruinsma-moord onder de noemer ‘kroongetuige’ wordt weggezet, te meer omdat hij nooit enige bescherming en /of geld heeft ontvangen van justitie. Ook niet toen er een heuse moordaanslag in 1999 op hem werd gepleegd. In overleg met de auteur zal in een volgende druk het woord kroongetuige worden vervangen door getuige. ==De uitgever ==

Bron