Rechters moeten niet in Pauw & Witteman gaan zitten.

Fokkens hoopt dat “er politici opstaan die wijzen op het belang van het aanvaarden van rechterlijke beslissingen.” Rechters kunnen niet hun eigen verdediging voeren. “Je praat altijd met twee handen op de rug gebonden.”De recente oproep van de baas van het openbaar ministerie, Harm Brouwer aka Generaal Walnoot, die zei dat rechters meer naar buiten moeten treden in de huidige mediasamenleving, wijst Fokkens af. “Rechters moeten niet in Pauw & Witteman gaan zitten of zoiets. Mensen verwachten ook niet dat we vlot gaan zitten doen in een talkshow. Strafzaken worden steeds meer gebruikt om te scoren in de strijd om kijkcijfers.” Afstand houden en objectief rechtspreken, is de taak en deskundigheid van de magistraat. “Een rechter in de publiciteit is als een egel die de snelweg gaat oversteken: levensgevaarlijk”, aldus Fokkens.

Nu bericht ik al enkele jaren dat Generaal Walnoot Brouwers blijkens o.a. zijn uitlatingen over de grote Joran van der Sloot cocaïne show en junkie Patrick van der Eem als grote fan van Peter R. de Vries aka de Worstenman kennelijk het verstand heeft van een Walnoot.

 

Eerder gepubliceerd:
"Voorzitter Harm Brouwer van het college van procureurs-generaal is SBS-Walnoot."
Kennelijk heeft Nederlands hoogste Justitie ambtenaar de baas van het college procureurs het verstand van een SBS-Walnoot. En dan hou ik het nog netjes. Het is m.i. ernstig gesteld met het intellectuele niveau van het college-generaals nu blijkt dat dit orgaan kennelijk geleid worden door een wereld vreemd persoon met het intellectuele vermogen van een Walnoot. Nadat een rits van top–juristen en journalisten publiekelijk hebben laten weten dat de uitzending van De Vries op zijn zachts gezegd juridisch aan alle kanten rammelt en deze uitzending kwalificeert als trial by media.

Nu vind ik opeens de Procureur-generaal Jan Watse Fokkens van de Hoge Raad aan mijn zijde.

In het land van de rechstgeleerdheid is het ongekend dat de de Procureur Generaal Fokkens van de Hoge Raad naam en toe naam noemt van een collega in dit geval de hoogste baas van het OM Brouwer om zijn uitlatingen en gedragingen publiekelijk aan de kaak te stellen.De Procureur-Generaal wordt over het algemeen beschouwd in de academische wereld als één van Nederlands grootste rechtsgeleerde. Zijn adviezen zijn vaste kost op iedere universiteit en advocaten kantoor. ( ik vond die adviezen trouwens ook altijd een genot om te lezen, toen ik nog rechten studeerde).Generaal Walnoot is nu publiekelijk af geserveerd als volle verstandeloze Walnoot op de meest smadelijke mannier die men zich kan voorstellen.

Wel heb ik inmiddels vernomen uit een zeer betrouwbare bron dat Generaal-Walnoot Brouwer een show is aangeboden door SBS "De Grote  Walnotenshow". De Generaal Walnoot is dolgelukkig want de Walnoten-show gaat hij samen doen met zijn grote voorbeeld Peter R. de Worstenman en de vaste Judas- Junken-medewerkers Patrick van der Eem en Ronie Ostrowski. Samen gaan zij met de verborgen camera kleine criminele schlemielen aan de coke en hoeren helpen. Peter heeft wel geëist dat de Generaal Walnoot niet zijn gangstersletjes stiekem pakt.