( van onze wordt Wakker redactie)

AMSTERDAM-NOIR-Gluiperd & Slachter Dijsselbloem’& ‘Shell-Zalm’ ook nog Ontmaskert als ‘Mega-Oplichters’ van het Volk(Video). De Kiezers de gestemd hebben  op de walgelijke ‘PvdA- EU zakkenvuller & MH17- Huil komediant- Timmermans worden bedankt namens de’ EU-Taxfree-Elite’ en het fascistisch Groot Kapitaal en ‘Taxfree-Shell-Rutte & Co’.

PvdA-Gluiperd Dijsselboem’ nieuwe ‘Maffiabaas’ Onderzoeksraad voor de Veiligheid voor de Taxfree ‘Ultra-Rijken’&Multinationals(Video).

EU-(Taxfree- Elite) en  hun loopjongens PvdA Gluipers Dijsselbloem  aka “Mr Euro”& ‘VVD Godfather Rutte’ beroven  weer de pensioenpot’
Onze pensioenen waren ooit van werkgevers en werknemers, stelt M.A. van Wijk. Voor een welvaartsvast en geïndexeerd pensioen.“Voor een nieuw pensioenakkoord heeft de minister van A -Sociale Zaken D66 ‘DDR Koolmees‘ een stevige Strijkstok-vinger in de pap, waarbij hij vast houdt aan strenge regels jat uit de pot voor de rekenrente. Zijn die strenge  rekenregels niet ontstaan door diezelfde corrupte regering onder invloed van regelgeving vanuit de ‘EU-Taxfree-War Crime-Killer-Elite’ ? Dáár werden jaren geleden onze groeiende pensioenpotten vergeleken met verzekeringen en dáár eiste de EU Elite forse reserves. Uit díe EU-eis zijn de renteregels van de PvdA Gluiperd Dijsselbloem ’verzonnen’. Met dank aan Dijsselbloem regering regiem Rutte1,2,3  en EU! Waar vloeit al dat geld naar toe als de rente gaat stijgen? U mag twee keer raden. Naar de Ratten in pak(Video)”.

Het land van Rutte: Vijfhonderdduizend mensen kunnen tandarts niet betalen, maar Pas op voor de Russen & Chinezen(Video).

De Pensioenfondsen en hun deelnemers krijgen weer misdaadeens flinke beroving  te verwerken met dank aan de PvdA Gluiperd Dijsslebloem en de terecht meeste gehate man in Griekenland . Door nieuwe ‘beroof Jan met de Pet-rekenregels’ verslechtert de financiële situatie van de fondsen. En pensioen gaat ook duurder worden en minder opleveren. ‘Taxfree-Shell- Rutte & Co’ is Dijsselbloem zeer dankbaar voor zijn misdadig  PvdA ‘NSB-werk’. Dat is het  misdadige gevolg van een advies van een corrupte en meedogenloze Rat in pak- commissie onder leiding van de corrupte  oud-PvdA minister Gluiperd Dijsselbloem. Volgens de levensgevaarlijk psychopaat Dijsselbloem hebben de Pensioenfondsen zich de afgelopen jaren te rijk gerekend omdat ze mochten uitgaan van hoge rendementen op hun beleggingen. Daardoor is de premie in feite al jaren te laag om de kosten te dekken(kuch, kuch). Met  de voorgaande ‘kul- redenering’  heeft de ‘EU-Taxfree-Elite met hun loopjongens de ‘PvdA- EU Zakkenvuller-Timmermans’ en Rutte & Co een ‘PvdA-Dijsselbloem –Alibi’ om flink meer miljarden gaan stelen en de  besloten gepensioneerde ook nog een keer minder uitbetalen dan waar zij recht op hebben. M.a.w. stelen met de wet in de hand van de massa. Zelfs de Mocro Maffia spreekt er schande van. De rendementen waar de fondsen mee mogen rekenen  van de ‘PvdA- Gluiperd Dijsselbloem’ gaan flink omlaag. Het gevolg daarvan is dat de premie flink omhoog zal moeten en de pensioenopbouw omlaag; de miljarden Roof van de Eeuw met de wet in de hand. Oftewel: pensioen wordt duurder of we krijgen minder terug voor dezelfde inleg en daar komt geen Rus en/of Chinees en/of Mocro Maffia en/of  Holleeder aan te pas. Nee, die roof wordt mogelijk gemaakt door de PvdA Gluiperd Dijsselbloem aka ” Mr EURO”.

Dekkingsgraad wordt ook misbruikt voor de Roof van de Eeuw.

Dat is niet het enige dat verandert. De dekkingsgraad, de financiële thermoter van pensioenfondsen, gaat door de misdadige Rat in pak- maatregelen ook nog eens hard onderuit. Er wordt gemiddeld een hap van 2,5% uit genomen. Dat komt omdat de rekenrente juist lager wordt, in plaats van een hogere rente waar veel oppositiepartijen en ook pensioenfondsen voor pleitten. Een klein beetje verzachtend is wel dat de maatregelen pas vanaf 1 januari 2021 ingaan. Daarmee komen de pijnpunten pas naar boven na het moment waarop grote fondsen moeten gaan korten als ze er niet goed genoeg voor staan. Voor fondsen die in de  ‘PvdA Gluiperd Dijsselbloem- gevarenzone’ zitten, was een daling van 2,5% funest geweest.