(ingestuurd door onze Rap Kameraad van de Straat Karin)

AMSTERDAM-NOIR- Hysterische Nieuwsuur ‘Soapactrice-Mariëlle Tweebeeke’ Prijst ‘Shell-Gangster Zalm’ de Hemel in(Video).

Shell plundert de samenleving. Zij maakte ruim 20 miljard euro winst, een stijging van 80 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarvan profiteren hun aandeelhouders en de top van het bedrijf. Zo cashte topman Ben van Beurden in één jaar 20 miljoen euro. Shell betaalt geen cent winstbelasting in Nederland. Ondertussen draaien wij op voor dure maatregelen, zoals de stijging van de energierekening, om klimaatverandering tegen te gaan. En oh ja, ze vragen bij het tanken om een cent extra om een boom te planten.

Shell verdient geld ten koste van mensen. Of die mensen nou wonen in Groningen of in Nigeria. Het bedrijf ligt op ramkoers met de samenleving van nu, maar ook met die van de toekomst. Haar winst is belangrijker dan onze samenleving.

Shell startte zelf een pr-tour en zegt dat ze in gesprek wil. Nou, dan wordt het ook tijd dat ze luistert! Wij willen alle eisen tegen Shell bundelen, want één vinger kun je breken maar een vuist niet.

Aanstaande vrijdag 17 mei gaan we gezamenlijk naar Shell om de eisen te presenteren.

Wat: Actie bij het hoofdkantoor van Shell
Wanneer: Vrijdag 17 mei van 13:30 tot 15:00 uur
Waar: Verzamelen op de hoek van de Carel van Bylandtlaan en Oostduinlaan in Den Haag

Natuurlijk moeten we daar met zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. En daar hebben we jou bij nodig. Ben jij er aanstaande vrijdag bij om Shell tot de orde te roepen?

Wij rekenen op jullie hulp!

Met strijdbare groet,
Sandra Beckerman – SP Tweede Kamerlid