(Van onze .GVB-Klokkenluider, redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Kwart van Amsterdamse ‘Top’ 600 Volkscrimineeltjes zit vast.Nu nog de Top ‘Rat in pak Godfathers’ van GVB-Misdaadgroep.
De situatie bij het GVB, zowel bij tram, bus en metro, is op dit moment zodanig verslechterd dat ik geen andere  keus heb dan deze brief te schrijven als medewerker van het GVB. Ik spreek namens velen maar niet namens alle medewerkers van het GVB laat dat duidelijk zijn. Ik wil u op de hoogte stellen ondanks dat ik hiermee mijn baan kan verliezen. Want wie een boekje opendoet over de misstanden bij het GVB wordt ontslagen, maar ik heb geen keus. Uit angst heb ik jarenlang mijn mond gehouden. Maar nu moet ik u, als passagier, vertellen dat reizen met het openbaar vervoer in Amsterdam verzorgt door het GVB gevaarlijk is. Ik maak mij zorgen om uw veiligheid. Mijn gezinsleden mogen geen gebruik maken van bepaalde openbare vervoermiddelen, omdat ik vrees voor hun leven. Familieleden raad ik aan om een alternatief te gebruiken. Veel bestuurders functioneren op de automatische piloot. Wij werken onregelmatige diensten met minstens 11 uur rust ertussen. Vanwege het gewicht van de onregelmatigheid bovenop de onregelmatige diensten die wij jaren achter elkaar draaien komen wij rust tekort.

De Corrupte ‘GVB–Rat in pak-Beerput’ van Asscher, Dijkstra ,Van der Laan en Halsema(Video)

De Monsters van Amsterdam de ex Wethouders Asscher en Ollongren(Video).

GVB-Holadijee’,foetsie 50 miljoen, zien wij Willem Holleeder niet nadoen.
In slaap vallen tijdens het werk is normaal voor elke bestuurder en conducteur, het gebeurd mij ook. Met tientallen of misschien wel honderden mensenlevens in de wagen kan en wil ik dit niet meer op het spel zetten. Het is levensgevaarlijk. Bij ziekte van een bestuurder wordt hij of zij niet in de gelegenheid gesteld om volledig te herstellen. Dit zorgt ervoor dat bestuurders ziek achter het stuur kruipen, met alle gevolgen van dien. Het GVB heeft jaren onze smeekbede om verandering aangehoord, maar helaas genegeerd. Het lijkt wel of onze smeekbede een averechts effect heeft, het wordt juist erger, er is helemaal niks gedaan om het beter te maken voor ons maar alles gedaan om  het te doen lijken dat het goed gaat. En dat wij als rijdend personeel eigenlijk niks te klagen hebben. Collega’s beklagen zich over defecten en onveilig materieel. Omdat reparaties of vervanging, geld kosten wordt dat niet gedaan omdat, gezien de komst van de Noord-Zuidlijn, deze als zinloze reparaties worden gezien. Hierdoor bent u uw leven niet meer veilig als passagier.Passagiers, Amsterdammers, lokale overheid en Amsterdam Noir “HELP”  want GVB hoort maar luistert niet en doet dus niks!  Wij kunnen het niet alleen oplossen. Wanneer het te laat is en er iets ergs gebeurd, wie zal er die dag in de metro, bus of tram zitten? “Jij, een vriend of een familielid”?  Zorg dat het niet te laat is

Bij het ‘GVB-misdaadgroep’ heerst nog steeds een cultuur van angst en intimidatie. Uitgebuite  Werknemers die kritisch zijn en praten met de pers zouden zonder pardon op straat worden gezet tot vandaag de dag.
Meldingen van gevaarlijke situaties door wet en regelgeving te overtreden zijn schering en inslag. GVB zet personenvervoerders onder druk in het belang van economische motieven. En de trollenkoningin DDR’66 van Huffelen doet hier helemaal niets aan. En wat voor functie heeft de corrupte en ‘blinde’ Raad van Commissarissen eigenlijk,  zij hebben totaal geen verstand van een technisch vervoerbedrijf, zakken vullen voor een paar uurtjes vergaderen, zijn ze goed in. Het interesseert ze gewoon helemaal niets! Kijk naar het verleden! 4 corrupte commissarissen weggestuurd voor vier uurtjes per jaar vergaderen voor een vergoeding van € 35.000,– per jaar.Dat bleek toen een tijd geleden AT5 berichtte over de zorgen van buschauffeurs bij het GVB over de gevaarlijk lange werktijdenen dat veiligheidsvoorschriften langs het Metro spoor met regelmaat worden overtreden. Werknemers wilden wel praten, maar dan alleen anoniem. Vele bestuurders en conducteurs werkzaam bij GVB komen van een uitzendbureau, als men hun mond opendoet worden ze ontslagen. Dat geeft toch wel stof tot denken. Na aanleiding van onze onderzoeken hebben veel GVB’ers hun beklag over intimidatie bij de directie van het vervoersbedrijf neer gelegd. Ook bij het FNV werden vele klachten gedeponeerd. De Commissarissen waren hiervan op de hoogte(kuch)! Maar er werd door de eveneens tot op het bot corrupte Rat in pak directie en managers(Video) niets mee gedaan.  In een reactie aan ons laat het GVB weten niet te herkennen dat er een angstcultuur bij het bedrijf zou heersen. “Als het gaat om contacten met de pers, dan klopt het dat daarvoor gewoon richtlijnen zijn, zoals binnen ieder ander (Elite-Maffia-Doofpot)-bedrijf.”

Opmerking: Dit is het eerste artikel uit een serie artikelen van de moedige  GVB-Klokkenluiders uit het komende Boek “ De Corrupte ‘GVB–Rat in pak-Beerput’ van Asscher, Dijkstra ,Van der Laan en Halsema”. Mocro Maffia geschokt!  Het schokkende en alles onthullende boek zal worden gepresenteerd in een heel UUR:” Corrupte ‘GVB–Rat in pak-Beerput” in de Stem van de Straat-Amsterdam-Noir-SaltoTV