( ingezonden door Stichting Maluku4Maluku)
AMSTERDAM-NOIR Zondag 30 september 2018 zal in het licht van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018  de aftrap zijn van de Molukse en Indische week zijn. Dit zal verzorgd gaan worden door stichting Maluku4Maluku opgericht op 25 april 2018 in de culturele hoofdstad.
Het programma zal bestaan uit een gezellig samenzijn, en diner. Maar voorafgaand van dit alles zullen de volgende elementen komen:
 
– Gesprek met KNIL “Ambonezen” / Veteranen, publiek mag ook vragen stellen.
– Gesprek met nabestaande van een Indische militair die de “Slag van Java-zee” en Birma-Spoorlijn overleefde. Publiek mag ook vragen stellen.
– Presentatie en uitleg van het Indisch Platform 2.0 en Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen door Ton te Meij
– Presentatie van stichting Maluku4Maluku over de juridische stappen die op korte termijn genomen gaat worden door het advocaten-collectief o.l.v. Michael Ruperti. In samenwerking met Vincent Dolderman en Rob Remie alle drie Nederlandse veteranen.
 
De inloop van alles is vanaf 13.45 uur en om 14.45 uur zal het programma starten. Het eindigt na het warme eten rond de klok van 18.30 uur
 
Locatie:
MFC Ludingawaard
Ludinga 12
8918 GX Leeuwarden
Opmerking:
Vanavond in de Stem van de Straat Salto tv met Leo Reawaru en Generaal Majoor (buiten dienst )Leen Noordzij. Bij Duits Erebegraafplaats Ysselsteyn en NIM (Nationaal Indië-monument) Roermond en “Killig Fields of Amsterdam”. En ex Marechaussee geeft Brown klap in zijn nek.Stem van de Straat ,Leo Reawaruw en (voormalig) Generaal-Major Leen Noordzij eren gesneuvelde soldaten(Video). En de “Killig Fields of Amsterdam”.