( gezonden door  Leo Ambon )

AMSTERDAM-NOIR-Geachte veteranen, familieleden, nabestaanden,
Kolonel der Jagers Drs. L.A. de Vos tevens directeur Veteranen Instituut Nederland:”Selamat Datang! Welkom in Doorn, het warm kloppend hart van de Nederlandse veteranenwereld. Als directeur van het Veteraneninstituut beschouw ik het als een enorme eer dat ik vandaag uw gastheer mag zijn. Sommigen van u spraken mij al aan met kolonel De Vos. Dat is militair helemaal correct. Maar u mag mij vanmiddag ook gewoon Ludy noemen. Het is vandaag voor het Veteraneninstituut een bijzondere dag, een dag die in het teken staat van een unieke groep mensen. Het is een dag die in het teken staat van u.
In het stralend middelpunt Molukse veteranen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. En vlak daarbij hun begeleiders, veelal gezins- en familieleden, door ons doorgaans met thuisfront aangeduid. En niet minder belangrijk, nabestaanden van Molukse KNIL-veteranen, onder wie diverse weduwen. Nogmaals van harte welkom hier in Doorn, Selamat Datang. Het Veteraneninstituut is er ook voor u.
Hopelijk voelt u zich hier vanmiddag ook echt een beetje thuis in deze huiskamer voor veteranen en familie. Het weer werkt in elk geval mee, ik weet dat velen van hoopten op een beetje warmte, letterlijk en figuurlijk”.

 

Meer Lezen en Video reportage:Malku4 Maluku.

De Inktzwarte geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog van o.a. Het Koningshuis tegen de Molukkers(Video).