Bestaat Democratie in “Banana-Fraude-Nederland” van Rutte & Co.

(Ingezonden door Meer Democratie)

AMSTERDAM-NOIR-Het raadgevende referendum, dat Nederland sinds 1 juli 2015 heeft, wordt voorlopig niet bindend gemaakt. De drie partijen die jaren geleden een grondwetswijziging indienden om het bindende referendum mogelijk te maken – PvdA, D66 en GroenLinks – willen het voorstel niet langer verdedigen in het parlement.Het conservatisme en de angst voor de bevolking hebben het gewonnen van het nuchtere inzicht dat democratische vernieuwing noodzakelijk en onvermijdelijk is. Moderne burgers – u en ik – willen niet langer eens in de 4 jaar stemmen op een partij, om vervolgens 4 jaar lang noodgedwongen aan de zijlijn toe te kijken hoe de partijen met onze stemmen aan de haal gaan. We zijn goed opgeleid, mondig en we passen niet meer in de hokjes die de politieke partijen aanbieden. We willen per thema kunnen beslissen, los van de programma’s van de politieke partijen.
Maar politici zullen alleen meer directe democratie invoeren als wij, de burgers, ons verenigen en de directe democratie actief gaan opeisen. Sluit u daarom aan bij Meer Democratie en word vriend.

Het raadgevende referendum
Ook het bestaande raadgevende referendum staat onder druk. Er gaan stemmen op om meer onderwerpen uit te zonderen (zoals internationale verdragen) en om de drempels te verhogen, zodat het moeilijker wordt om succesvol een referendum te houden. Meer Democratie zal zich daar met hand en tand tegen verzetten, met alle mogelijkheden die we daar maar voor hebben.
Al met al gaan we een belangrijke periode tegemoet. Waarschijnlijk dit najaar zal het parlement het CETA-verdrag goedkeuren en daarna gaan wij samen met onze coalitiepartners een nationaal referendum afdwingen. Want in zijn huidige vorm is CETA een frontale aanval op de democratie en mag dit er niet komen.Ook verwachten we een spoedige behandeling over de grondwetswijziging die de gekozen burgemeester mogelijk maakt, en hoewel er serieuze kans is dat dit voorstel het gaat halen, zal met name in de Eerste Kamer elke stem tellen.

Wij kunnen onze acties alleen voeren met uw steun. Meer Democratie krijgt geen subsidie en moet het grotendeels hebben van mensen als u. Sluit u bij ons aan en help van Nederland, stap voor stap, een bloeiende democratie te maken. Dat gaat, zoals we weten met twee stappen vooruit en een stap terug.

Hartelijk dank vast voor uw aandacht,met vriendelijke groeten,

Niesco Dubbelboer
Arjen Nijeboer

Meer Democratie
Herengracht 406-A
Amsterdam, 1017 BX
Nederland
Huh? Een duur pand aan de Herengracht?
​Valt mee, we kunnen hier van een bevriende partij voor een lage huur een ruimte huren!

12 reacties op “Bestaat Democratie in “Banana-Fraude-Nederland” van Rutte & Co.

  1. Democratie is een ” scrabble woord” , stel je er niets bij voor als de oude Grieken gelezen hebt. Veel succes iedereen, ik ga ergens anders wonen.

  2. rutte moet oprotten die deugd helemaal nergens voor ! Alleen dat ratte lachje al daar pies je van in je broek ! Hoe gaan we deze man laten verdwijnen misschien wil Volkert het nog eens een keer proberen maar dan nu de juiste persoon !!!! Niet een PIMMETJE Deze keer de goede man vermoorden ! Kunnen we het hem vragen ??

  3. kijk een blanke helden slaan een 14 jarige meisje even
    helemaal kapot omdat ze zwart is want wij kunnen
    geen plezier hebben
    karma van een lafaard is dat die met lafheid betaald krijg

  4. Dit is nu democratie van westen ? wie heeft de tweede wereld oorlog in leven geroepen de europeaan wie betaal nu voor de ( ? ) !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s