(Door Wendy van Balen)

standing-rock-sioux-tribeAmsterdam-Noir-In het nieuws wordt er niets  of nauwelijks iets over gezegd. Er is op dit moment al een tijd  een grote strijd  gaande tussen aan de ene kant Indianen en symphatisanten in Noord-Dakato. En met aan de andere kant de oliemaatschappij met hulp van de uitvoerende macht van justitie, de politie. In het onderstaande filmpje ook op Youtube te bekijken kunnen we dan goed zien hoe dat dan weer gaat. Mensen worden mishandeld en geintimideerd tijdens vreedzaam prostest. Leugens gaan rond in de media. En terwijl de mensen recht hebben op vreedzaam protesteren worden de rechten van burgers weer eens met geweld afgenomen.  Door middel van traangas, waterkanonnen en granaten te gooien wordt het recht op vreedzaam demonstreren teniet gedaan.

Dat de dingen uit de hand lopen ook voor de sympathisanten kunt u hier onder zien. Een vader vertelt over zijn 21 jarige dochter die geen arm meer heeft door dat er met een granaat werd gegooid.

Standing Rock is het indianen reservaat waar zij wonen en waar hun heilige gronden liggen. Maar ook beschermen deze mensen het water.  Mensenrechten worden weer eens niet nageleefd. En ook is er schijnbaar het besef niet dat als een van de pijplijnen kapot zou gaan dat dit een vreselijke ramp zou zijn voor mens en dier. Dit is waarom de indianen niet alleen vechten voor hun gebied en heilige grond maar ook voor water. Water is belangrijker dan olie.

Op deze manieren kunt u uw steun geven via Facebook Standing Rock Sioux Tribe

Hier is nog meer te lezen en ook om verder op de hoogte te blijven over alle ontwikkelingen en het laatste nieuws uit Noord-Dakota.

Peaceful warriors of Standing Rock may the holy spirit guide and protect you defenders of water and holy grounds!