(ingezonden door Anonieme ex-klant goudstandaard)

Amsterdam-Noir –Hoi Steve,ik wil je allereerst veel beterschap wensen!!! Heeft de Peter R de Vries-brigade met belastinggeld, jou weer Mark Rutte VOC Okonnodige het leven zuur gemaakt. Belachelijk dat die man overal zit op tv, omdat hij er zogenaamd verstand van heeft. Maar goed, laat je niet gek maken. Hou vol.
Ik wil ik je even wijzen op een tip. Ik lees graag je verhalen over de witwaspraktijken in bananen republiek Nederland. Nou goed, de hard werkende mens (zoals ik) vertrouwd de bank niet meer en wil graag een stuk zekerheid. De rentes op de spaarrekeningen zijn 0% (mijn hypotheek gek genoeg niet!) en de 100.000 euro van Dijselbloem geloof ik ook niet. Als alles omvalt,ben je alles kwijt (kijk maar naar Cyprus). Ik zit daarom dus in goud. Nou, een prima product. Maar nu lees ik dus dat ze daar ook geld witwassen bij Goudstandaard en Hollandgold. Het is allemaal te lezen op het Financieel Dagblad. Maar goed daar snap de gemiddelde Nederlander ook niets van en niet te betalen. (lees maar:Rechter veroordeelt Nederlands grootste goudhandel voor witwassen.)Die mannen van goudstandaard en hollandgold hebben dus een vergunning van de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten. In banenrepubliek kan je dus alles witwassen, klantinformatie lekker door de FIOD laten doorzoeken (ook fijn voor de klanten), maar je kan gewoon doorgaan.

De vergunning is niet eens ingenomen!!!! Zo raken mensen dus hun geld kwijt. Lekker net als Easylife en Palminvest zeker…. Nou, bij Hollandgold en goudstandaard witteborden criminelen koop ik dus niets meer!

Groeten,
Anonieme ex-klant goudstandaard.

Origineel uit de krant:Rechter veroordeelt Nederlands grootste goudhandel voor witwassen
De naar eigen zeggen grootste goudhandel van Nederland is in een strafzaak door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld en beboet voor het structureel overtreden van de regels tegen witwassen en terrorismefinanciering. Het gaat om de goudhandelaren Hollandgold en Goudstandaard in Heerhugowaard. Dit blijkt uit twee vonnissen van 30 juni dit jaar waarover niet eerder in de media is gepubliceerd.

The Art of Investments
Hollandgold is een handelsnaam van The Art of Investments. Goudstandaard is een handelsnaam van de Bulliongroup. Ze opereren onder meer ook onder de vlag van BGP Edelmetaal, DeBesteGoudPrijs.nl, Goudengeschenk.nl en de Hollandse Munthandel. Deze handelsbedrijven zijn allemaal op hetzelfde adres gevestigd. De topholding van de groep goudhandelaren is Aunexum Management. ‘Wij zijn met meer dan 10.000 goudtransacties per jaar de grootste van Nederland,’ zegt Vincent Kersten desgevraagd. Hij is een grootaandeelhouder van Aunexum.

Ongebruikelijke transacties
Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgde Hollandgold en Goudstandaard voor het achterwege laten van verplichte meldingen bij de Financial Intelligence Unit (FIU-Nederland) van in totaal 25 ongebruikelijke transacties. Daarbij werd voor opgeteld €1.243.351 aan goudaankopen contant afgerekend. Voor dit soort grotere en contante transacties bestaat een wettelijke meldplicht. De goudhandel schond in 2013 en 2014 deze meldplicht, oordeelt de rechtbank in navolging van het OM.Ook heeft de goudhandel in Heerhugowaard volgens de rechtbank systematisch de hand gelicht met de wettelijke verplichting om de identiteit van grotere kopers en verkopers te controleren en vast te leggen. Dat moet gebeuren bij ongebruikelijke transacties met goud boven de €10.000, of bij gecombineerde ongebruikelijke transacties van goud en zilver boven de €15.000.

Boete
De rechtbank veroordeelt de goudhandel voor opgeteld een boete van €62.000, waarvan €24.000 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Het OM had €65.000 boete geëist waarvan €13.000 voorwaardelijk. Kersten van Aunexum zegt donderdagmiddag tegen Het Financieele Dagblad dat hij ‘toevallig net vandaag’ met zijn compagnons heeft besloten om de vorige eigenaren van de goudhandel aansprakelijk te stellen voor de schade door deze veroordelingen. De fouten waarvan het goudbedrijf is veroordeeld, zijn volgens hem te wijten aan het vorige management. Kersten heeft de goudhandel juni 2014 met zijn partners overgenomen. De nieuwe eigenaren zeggen tegen de rechtbank veel in compliance te investeren.

Echtelieden
Een deel van de overtredingen waarvoor de goudhandel in Heerhugowaard is veroordeeld, heeft te maken met zogeheten ‘samengestelde transacties’. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over echtelieden, die tegelijkertijd maar wel ieder apart een goudtransactie hebben verricht in Heerhugowaard van steeds net onder de grens waarbij de goudhandel verplicht een melding vaneen ongebruikelijke transactie moet doen. Volgens het OM en de rechtbank had de goudhandel deze transacties bij elkaar op moeten tellen en moeten melden. Volgens Kersten legt iedere goudhandel in Nederland deze regel anders uit.Kersten meldt dat zijn bedrijf in hoger beroep gaat tegen de veroordelingen.

Autoriteit Financiële Markten
Hollandgold en Goudstandaard opereren met vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De waakhond gaat niet in op individuele gevallen. Een AFM-woordvoerder wil in ‘algemene zin’ wel kwijt dat strafrechtelijke veroordelingen van vergunninghouders regelmatig tot extra toezicht van de waakhond zullen leiden