( Door WeAreChange Rotterdam)

wearechangerotterdamAMSTERDAM-NOIR-Het was weer Prinsjesdag en dus was het weer ouderwets gezellig onder de Haagse Kaasstolp.
De volgende producties willen we jullie graag onder de aandacht brengen.  Orgaanbelasting? Overheid haalt ook na je dood een rib uit je lijf!

Het initiatiefwetsvoorstel ‘Orgaandonatie’ (D66) werd dinsdagmiddag 13 september met een nipte meerderheid – 75 om 74 – in de Tweede Kamer aangenomen.
Het wetsvoorstel komt erop neer dat iedere Nederlander automatisch orgaandonor is, tenzij bezwaar wordt aangetekend. Hiermee beperkt de overheid het zelfbeschikkingsrecht; het legt immers een beslissing over orgaandonatie op aan burgers. WeAreChange.NL haalde verhaal op het Binnenhof tijdens Prinsjesdag 2016. Met o.a. Elias, Marcouch, Beertema en Kuzu.

Jeanine Hennis over de strijd met IS en oprukkende NAVO

WeAreChange.NL vroeg Jeanine Hennis naar haar interpretatie van het Amerikaanse bombardement (zaterdag 17 september 2016) in Syrië waarbij troepen van Assad werden getroffen. Wordt IS nu gesteund of niet, en wie zijn die ‘gematigde rebellen’ nu eigenlijk? Tot slot ook nog de vraag of Putin nog steeds de agressor is met alle militaire basissen en oefeningen aan de Russische grens. Prinsjesdag 20 september 2016.

A.s. maandag is “WeAreChange Rotterdam” te gast bij de “Stem van de Straat-Amsterdam-Noir” en komt met schokkende en Hilarische reportages: