(door Peter den Haring)

AMSTERDAM-NOIR-Hallo dames en heren van Volksnieuws,
Stem van de Straat Amsterdam-NoirIk word heel vrolijk als jullie aandacht aan mijn nieuwe boek zouden willen besteden: Gerard Zoekt Het Hogerop. Hoewel het misschien eerst een gewoon humoristisch thrillertje lijkt, wordt de lezer mijn Zen-strategie gaandeweg vast duidelijk om buitenaardse bemoeienis te verbinden met Tantra, parallelle dimensies, Proxima Centauri, de opvoeding van honden, Haagse couleur locale, Roemenië en ons Koningshuis. Ik stuur cover, flaptekst, biografie en vast het digitale manuscript mee in de hoop ook jullie vrolijk te krijgen. 

Als P.S. 2 presenteer ik tevreden de hele recensie van collega-auteur en vriend Tijn Touber.
Ik ben in voor interviews, lezingen, signeren en bied graag gratis een exemplaar aan jullie luisteraars/lezers aan. Op YouTube krijg je een idee van mijn spreekvaardigheden. 
Den Haag heeft meer dan het Binnenhof en Scheveningen!
160077302_5_big160077302_4_bigMijn allernieuwste boek komt in oktober van dit jaar uit: Eed op een dode moeder (Waarom reïncarnatietherapie helpt en wegstoppen niet). Het wordt gepresenteerd op 16 oktober in het NTR-televisieprogramma 100% Hindoe, dat over reïncarnatie gaat. Dat is immers mijn specialisatie!

Met Sinterklaas verschijnt er een herdruk van mijn jeugdboek/spirituele fabel De Vuurproef van Verenike  (of de Zeven Kwaliteiten van Een Echte Heks) en het nieuwe jaar begin ik met  het uitgeven van Ik ben een moeilijke eter (een verzameling van 300 grappen uit tien jaar Tijdgeest Magazine geïllustreerd met 35 strips: Otje & Pim over het verschil tussen onthouding en therapie).

Tijn Touber: “Hi Peter, ik ben enorm aan het genieten van je boek. 
Dat zegt veel, want ik krijg zoveel toegestuurd, dat ik veel boeken meestal alleen maar scan. Bij jouw boek is dat anders. Het leest als een trein en ik wil meer, meer, meer. Ik lees in elke zin ook Peter, jouw eigen signatuur. Je hebt een eigen stijl en stem en dat is niet veel mensen gegeven. Ik vind de personages ook heerlijk uitgewerkt, ik leef met ze mee. Ze zijn zo lekker menselijk en rauw. Ik hou van die rafelrandjes. En dan is er natuurlijk jouw verfijnde botte en recht voor z’n raap humor die me iedere keer weer doet grijnzen of schaterlachen. Wat ik vooral fijn vind van je boek is, dat het echt ergens over gaat (relaties, spiritualiteit, esoterie, psychologie, de conditie van de wereld, de tijd waarin we leven). Ik lees wel eens romans waarvan ik denk: als je zo goed kunt schrijven, waarom dat talent dan niet aangewend om de mensheid wat meer bewustzijn en wijsheid bij te brengen? Dat doe jij dus wel en daar ben ik je dankbaar voor. 
Voor nu: big hug my friend en chapeau!”

gerard-zoekt-het-hoger-op-h-maxGoedbedoelende, kinderloze midlifers met kleine geheimen en volop relatiestress. Hun levens rollen voorspelbaar voort. Behalve dat van waterbouwkundig ingenieur Gerard Mooiveld. Hij is 42, heeft een goede baan en woont samen met Angela in Nootdorp. Zijn lichte drankprobleem wordt te veel zichtbaar, vindt hij zelf. In therapie kickt hij af en meteen ook maar van de sleur met Angela. Hij vlucht op vakantie naar Roemenië en duikt daar onder in het bouwen van kolken en in een internationale Tantra-workshop. Angela versiert ondertussen de vriend van haar buurvrouw. Voorspelbaar?

Op de terugweg naar de luchthaven van Boekarest raakt Gerard in een grondverschuiving, die toegang blijkt te geven tot parallelle dimensies. Tenminste, zo ervaart hij het contact met de buitenaardse bewoner van een onderaardse basis. Het leven in Nederland gaat gewoon door, zijn gangetje, maar Gerards leven gaat geheel op zijn kop (en niet meer van de aardbeienlikeur) als er zich verschuivend bewustzijn aan dient. Lees alle buitenaardse nieuwtjes!

gerard-den-haringPeter den Haring (1946) is astroloog, auralezer, regressietherapeut en Familie Opsteller. Hij heeft een coachingpraktijk in Den Haag, is hoofdredacteur van de tweewekelijkse internetkrant Tijdgeest Magazine en columnist voor o.a. Paravisie. Hij maakte een CD met Nederlandse liedjes (Schone lakens), twee zelfhulp CDs (Auraschoonmaak en Trancereizen) en hij schreef zes andere boeken, Het Domino Orakel, De Belofte, De Keizer Die Flauw Viel, De Vuurproef van Verenike, Zonder Vader Zonder Moeder en Sireas en de Vluigvogel.

Reacties van collega-auteurs:
Tijn Touber: Verfijnde, botte en recht voor z’n raap humor in een boek dat echt ergens over gaat (relaties, spiritualiteit, esoterie, psychologie, de conditie van de wereld, de tijd waarin we leven).

Lisette Thooft: Ik val altijd in slaap op de bank als ik een boek lees maar met dit boek niet. Wat een bijzondere beschrijvingen!

Korte biografie 

Schrijver Peter den Haring (70) studeerde bedrijfskunde aan Nijenrode. Hij werkte lang in jongerenwelzijnswerk (o.m. als directeur van het Haagse Paard van Troje) en journalistiek (AD, Bres, Jonas, Onkruid, Happinez, Paravisie). Sinds 1987 runt hij een organisatieadviesbureau, dat hij, na bijscholing op het terrein van hypnotherapie, astrologie en aura lezen, uitbreidde naar relatietherapie, Familie Opstellingen en coaching. 
In 1994 verscheen zijn boekje Het Domino-orakel, over het waarzeggen met domino- en dobbelstenen. Zijn debuutroman De Belofte (Spirituele Fantasy-roman over het legendarische Atlantis) kwam in 1995 uit. In 1996 volgde zijn verhalenbundel De Keizer Die Flauw Viel. In juni 2004 verscheen zijn magische, therapeutische fabel De Vuurproef van Verenike, tegelijk met zijn bewerking van het astrologische Handboek Keerpunt Cheiron van Zane Stein. In 2008 is zijn tweede Fantasy roman uitgebracht: Zonder Vader Zonder Moeder. Vorig jaar (2015) volgde zijn tweede jeugdboek: Sireas en de Vluigvogel. In juli 2016 kwam zijn nieuwste roman op de boekenmarkt: Gerard Zoekt Het Hogerop.

Gesponsord door de Haagse Stichting Olivijn doet hij sinds 2006 de redactie van Tijdgeest Magazine, een gratis internetmagazine rond New Age fenomenen, alternatieve gezondheid en grenswetenschappen, tweewekelijks gemaild naar 15.000 lezers. Zie www.tijdgeest-magazine.nl. Eerder produceerde hij ook drie CD’s: Auraschoonmaak, Trancereizen en Schone Lakens (Nederlandse liedjes).

Den Haring verzorgt verder cursussen, lezingen en workshops. Zijn therapeutische intake doet hij met behulp van iemands geboortehoroscoop, waarbij veel aandacht gaat naar wat hij ‘karmische opdrachten’ noemt, de zogeheten rode draad in je leven. Zie ook www.peterdenharing.nl.

Zijn laatste roman, GERARD ZOEKT HET HOGEROP beschrijft parallelle dimensies, buitenaardse invloeden in relatie tot de dagelijkse realiteit in Nootdorp, Tantra en Willem Alexander. Bovendien verwijst het in 2014 geschreven boek mooi voorspellend naar de net ontdekte planeet Proxima Centauri als bron van leven elders in het heelal. Al het werk van Den Haring gaat over op aarde komen om verbinding te maken, over magie, over het loslaten van de drang naar veiligheid, over het dapper durven experimenteren met ongewone mogelijkheden. 
”Kunnen we  als tegenwicht voor oorlogshitserij, de graaicultuur en de oppervlakkige Facebookwereld eventjes buitenaards denken, geloven in de kracht van positiviteit, van optimisme, van verruiming in ons bewustzijn?”

Peter den Haring
Redactie Tijdgeest Magazine www.tijdgeest-magazine.nl 
Coaching * Beroepskeuzeadvies * Familie opstellingen 
Karmische astrologie *
Auralezen www.peterdenharing.nl
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag
070-3646639