(door Rinze Broekema, ONE.org  i.s.m. onze Verworpenen der aarde redactie)

Hongerende kinderenAMSTERDAM-NOIR-In slechts enkele weken tijd ondertekenden wereldwijd meer dan 122.000 mensen de ONE-
petitie waarin we  ‘G20 misdaadgroep’ wereldleiders vragen om onderwijs mogelijk te maken voor álle vluchtelingenkinderen-(handel) en Nederlandse kinderen en ze niet langer meer van de honger te laten sterven (6 miljoen per jaar). Maar we hebben nog steeds 28.000 handtekeningen nodig om onze doelstelling van 150.000 te halen.Waarom zou jij, in één klik, je naam zetten onder deze petitie voor onderwijs voor alle vluchtelingenkinderen?

Drie redenen:
Onderwijs is een fundamenteel recht. Toch zijn er vandaag bijna 3,6 miljoen kinderen die niet naar school kunnen en leven 500 duizend kinderen in NL onder de armoede grens. Dat moet veranderen, maar verandert nooit!
Vluchtelingenkinderen zijn hun thuis al kwijt net als Kinderen in Nederland. We kunnen niet toestaan dat ze ook hun toekomst verliezen. Onderwijs en eten is essentieel om te overleven – het geeft hen betere levenskansen en beschermt hen tegen schade en verdriet.
Er rest ons minder dan twee weken om de wereldleiders ervan te overtuigen dat ze een plan moeten bedenken dat onderwijs voor alle vluchtelingenkinderen verzekert. Dan komen ze samen in New York om de wereldwijde vluchtelingencrisis te bespreken. Bizar genoeg wordt niet de Crisis in de EU en US besproken alwaar ook miljoenen kinderen in extreme armoede moeten opgroeien. Mail de Wereld Maffia leiders en eis dat zij een einde maken aan die misdadige uitbuit omstandigheden in de US en EU.

De petitie luidt:

Beste Corrupte wereldleiders,
Vluchtelingenkinderen hebben hun thuis verloren – we kunnen niet toestaan dat zij hun toekomst verliezen. Zorg in september voor een concreet plan om goed onderwijs aan alle vluchtelingenkinderen te kunnen geven, waarmee voor het einde van het schooljaar minstens één miljoen kinderen worden bereikt.Dinsdag bespreekt de Tweede Kamer de inzet van Nederland in New York. Wij zullen deze petitie bij hen onder de aandacht brengen. Geen beter moment dan nu om er samen voor te zorgen dat alle kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Teken de petitie nu (met één klik voeg je je naam toe).Bedankt! Rinze Broekema, ONE.org