(ingezonden door Amnesty International)

AMSTERDAM-NOIR-In mei 2014 werd de 19-jarige Johnatha de Oliveira Lima vermoord in Rio de Janeiro. Nadat hij
Brazilie politiegeweldzijn vriendin had thuisgebracht, raakte hij verzeild in een confrontatie tussen jongeren en de militaire politie. Een politiekogel raakte Johnatha in zijn rug. Hij overleed in het ziekenhuis.Johnatha is een van de vele slachtoffers die in Brazilië vallen als gevolg van onnodig en buitensporig politiegeweld. In aanloop naar de Olympische Spelen, die in augustus in Brazilië plaatsvinden, neemt het geweld steeds brutere vormen aan. Het aantal doden stijgt alarmerend. De meeste slachtoffers zijn jonge zwarte mannen uit de sloppenwijken. De belofte dat Rio de Janeiro een veilige Olympische stad zou zijn, maken de Braziliaanse autoriteiten op geen enkele wijze waar.
Kom in actie tegen onnodig politiegeweld in Brazilië! 

Maar wanneer komt ‘Amnesty-NL’ eindelijk ook eens in actie tegen het Nederlandse brute politie geweld en de Politiekegevangen van de’ VVD-Justitie’.

Binnenkort Shocking docu:De voor ‘Misdaadjournalisten’ ‘onbekende’ Chinees Maffia(Video), de Bazen van Onderwereld. Tot slot:Greetings from the Dutch underworld, an interview with ex-gangster Steve Brown.