(van onze Dutch Elite-Gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR-De duistere Maffiadeal tussen het failliete ‘Witwas-Vehikel’ van ‘Maffiaboss John de Mol’ Talpa en op een haarFrank Masmeijer Coca Bananas na failliete Telegraaf Media Groep (TMG) is aangepast. Zat de hele directie van de Telegraaf aan de cocaïne van John de Mol of is er meer aan de hand? De ‘Nep en Fop fusie’ van hun bejaarde radioactiviteiten gaat door, maar de eerder aangekondigde eenmalige cash-investering van TMG van 27 miljoen euro én TMG’s overname van 15 procent van Talpa’s 33 procent belang in het eveneens op een haar na failliete ‘TokkieTV-SBS'(Video) komen te vervallen. Dat hebben beide Rat in pak criminelen partijen vandaag laten weten. De Talpa-TMG-deal was omstreden en riekt naar een Maffia-Wurg contract. Zakenblad Quote noemde de deal zelfs ‘desastreus en zwaar crimineel’ voor TMG. “TMG betaalt 27 miljoen euro aan ‘Maffiabaas John de Mol’ en heeft niks te zeggen en koopt een kat in de zak.

Moet ‘Maffia Boss John de Mol’ weer de drugs in. ITV ‘koopt’ Talpa voor een drol.

Beide partijen Talpa en de Telegraaf zijn feitelijk failliet en worden overeind gehouden door MisdaadBanken en ‘Graai-Hedge Fondsen’.

Quote vond het, net als kenners als Marianne Zwagerman, onbegrijpelijk dat TMG zo’n enorm bedrag neer wilde tellen voor een minderheidsbelang in het nieuwe radiobedrijf en een belang van 5 procent in SBS. “Waarom wil een John de Molkrantenbedrijf investeren in oude media dat op een haar na failliet is? En waarom is TMG niet de baas in een nieuwe startup als het zoveel geld investeert?”, vroeg Quote zich af. Wat overblijft is de duistere radiodeal: ‘Misdaadgroep Talpa’ brengt zijn radiozenders Radio 538 en Radio 10 en het meerderheidsbelang in zijn radioreclameverkooporganisatie One Media Sales onder in een gezamenlijk radiobedrijf met de zenders Sky Radio en Radio Veronica van TMG. Vanaf 1 januari worden ook de reclames op Sky Radio en Radio Veronica verkocht door One Media Sales.’Talpa-Witwas- Holding’ zal een belang van 77,15 procent houden in het nieuwe radiobedrijf en TMG een belang van 22,85 procent. “Onder commerciële voorwaarden kan het belang van TMG nog worden vergroot naar maximaal 25 procent.”Verder heeft TMG de mogelijkheid bedongen om een 15 procent belang in Talpa-bejaarde Broadcasting – en daarmee een indirect belang in SBS – over te nemen, maar alleen indien Talpa Broadcasting haar belang in SBS uitbreidt naar een meerderheid. Nu houdt Talpa nog 33 procent van de aandelen in SBS. Sanoma heeft de overige 67 procent.

De Rat in pak Geert-Jan van der Snoek, CEO van TMG, denkt dat het bundelen van de krachten op radiogebied synergievoordelen oplevert. “Voor onze bejaarde radiozenders biedt deze ‘samenwerking’ volop kansen: versterking van het muziekaanbod, investeringen in distributie via nieuwe kanalen en de ontwikkeling van een nog beter aanbod voor  onze domme business partners, snuif, snuif.” Hij laat uitdrukkelijk weten niet corrupt te zijn of aan de cocaïne. Rat in pak Pim Schmitz, CEO van Talpa, bralt na een snuifje: “Het gezamenlijke bejaarde radio bedrijf biedt straks een uitgebreid kwalitatief aanbod aan Nederlandse radiomerken en is daarmee beter in staat zijn waarde toe te voegen in een brede business aanpak voor lokale domme business partners. Voor hen wordt naast een grote expertise en de beste service, een groot bereik gecreëerd voor alle bejaarde seniele doelgroepen, zolang ze nog niet zijn uitgestorven langs natuurlijk weg en geen cocaine snuiven, hahahahahaha.

Binnenkort Shocking docu:De voor ‘Misdaadjournalisten’ ‘onbekende’ Chinees Maffia(Video), de Bazen van Onderwereld. Tot slot:Greetings from the Dutch underworld, an interview with ex-gangster Steve Brown.