Teken Petitie voor Oorlogskas aids, tbc en malaria

(ingezonden door Rinze Broekema, ONE.org)

AMSTERDAM-NOIR- Wist je dat het slechts tien jaar geleden is dat hiv/aids, tbc en malaria jaarlijks meer dan vier miljoen slachtoffers NL_GF_Email_graphicmaakten? Om dat aan te pakken besloten wereldleiders hun krachten te bundelen het Global Fund ter bestrijding van aids,tbc en malaria   op te richten: een ‘oorlogskas’ in de strijd tegen deze voorkombare ziektes. Dat heeft gewerkt, en hoe!In samenwerking met andere donoren, de private sector en overheidsinvesteringen redde het Global Fund maar liefst 17 miljoen levens en zijn dat aan het eind van dit jaar naar schatting maar liefst 22 miljoen.We hebben nú de mogelijkheid voor eens en altijd een einde te maken aan aids, tbc en malaria. Dat kan echter alleen als donoren voldoende investeren – anders kan de positieve lijn in het beëindigen van deze ziektes in het geding komen. Meerdere landen hebben een ambitieuze belofte gedaan, nu is Nederland aan de beurt.Wat jij kunt doen? Je kunt je stem laten horen en kabinet Rutte oproepen om €200 miljoen in het Global Fund te investeren voor de komende drie jaar. Met dat bedrag kunnen zo’n 4,6 miljoen nieuwe infecties worden voorkomen en meer dan 120.000 levens gered worden (dat is een stad ter grootte van Leiden of Maastricht). Een volle ‘oorlogskas’ voor het Global Fund biedt zelfs de kans 8 miljoen levens te redden in de komende drie jaar!

De petitietekst is:

Geachte kabinet Rutte,Meer dan 17 miljoen mensen leven vandaag nog dankzij jullie investeringen in het Global Fund ter bestrijding van aids, tuberculose en malaria. Vul alstublieft het Global Fund aan met €200 miljoen en draag zo de komende drie jaar bij aan het redden van het leven van nog 8 miljoen meer mensen.

 Sluit je alsjeblieft bij mij aan en vraag ons kabinet het Global Fund te blijven ondersteunen.

Bedankt!

3 reacties op “Teken Petitie voor Oorlogskas aids, tbc en malaria

 1. Boven staande oproep inmiddels ondertekent, omdat het gros van het Politieke establish-ment en consorten geen donder geven om mensen, behoudens de mensheid als leidend voorwerk te exploiteren voor persoonlijk gewin, image building, kijk mij als genocidepleger eens menselijk zijn.

  Zie en luister (met) Hart en Ziel
  120th Knowledge Seekers Workshop June 30, 2016 Keshe Foundation
  We hear from Mr Keshe and scientists from Ghana and Togo, among others.

  Zodat niet alleen Malaria maar ook tal van andere ziekten en problemen van atmosferische aard genezen kunnen worden.

  MenTaal Gedachte ExperiMent
  Schuif iedere mogelijk aanwezige vorm van cognitieve dissonantie terzijde.
  Vervang het woord ziekte door het woord massamoord (georkestreerd met voorbedachte rade) dan draait het perspectief 360 graden niet alléén voor Afrika maar voor de gehelen mensheid zonder aanziens des persoon.

  Stop deze massamoord daar TeKen ik voor

 2. Terechte aandacht hiervoor: gezondheid is iemand’s grootste goed. Geef daaraan geld ipv economische roofnomaden met de nieuwste smartphones.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s