(Bert Maarthuis en ondersteunt door onze redactie)

AMSTERDAM-NOIR-Volkskrant:VVD Werkgevers en PvdA ‘Graai-Nuts-bedrijven’ vaakst bij ‘Klusjes’-ministers.
De Ex VVD Gangster Jos van reyJos van Rey is het vlees geworden kwaad van de VVD-misdaadgroep met hun corrupte PvdA-hoertjes.’Bestuur-gangster Van Rey’ was als één van de eerste geplaatst op het “Elite-Gangster Billboard”, alwaar de corrupte laffe DBB-politie zijn handel aan vol heeft om die Ratten in pak te beschermen(Video).“Alle Nederlanders met voldoende capaciteiten moeten gelijk toegang hebben tot publieke functies, niet alleen partijleden.”Natuurlijk, zo behoort het te zijn.Evenzo behoren lonen ook [héél veel] gelijkwaardiger te zijn!!! Maar niets is zo in de “Straf de Arme Schurkenstaat NL“.

logo Meer Democratie-1SP vragen die de Doofpot ingaan over overstap ‘VVD bonnetjes Topambtenaar Gerard Roes.’(Banen Carrousel)
1° Waarom wíl iemand zoveel [meer dan een ander] verdienen? 2° Hoe dúrft iemand zoveel [meer dan een ander] te verdienen?
En dit, terwijl er tienduizenden kinderen [alleen al in Nederland] dagelijks honger lijden!Dáárom: wat ís dit voor een crazy “samen”leving?Werkelijk niet normaal, niet natuurlijk, niet logisch meer; ja, absolúút niet menswaardig meer!Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid, misschien?Ja, de hoogste, de allerhoogste tijd. Om de menswaardigheid te her-stellen. Meer Democratie (info@meerdemocratie.nl)

Geachte heer/mevrouw maathuis, Deze week is de rechtszaak gestart tegen oud-wethouder en Eerste Kamerlid Jos van Rey, die voor de rechter staat voor verschillende ambtsmisdrijven waaronder het lekken over burgemeestersbenoemingen en corruptie.Tegen de rechter zei hij: “Er vindt geen politieke benoeming plaats zonder overleg binnen de partijlijn. Dat is ingeburgerd in Nederland. We doen alsof hier hel en verdoemenis is uitgebroken, maar zo gaat het met alle benoemingen.”Hij heeft gelijk, het gebeurt overal en Meer Democratie vindt dat deze vriendjespolitiek moet stoppen. Alle Nederlanders met voldoende capaciteiten moeten gelijk toegang hebben tot publieke functies, niet alleen partijleden. Benoemingen moeten onafhankelijke tot stand komen en niet aan de partijpolitiek worden overgelaten. Daarom zijn wij ons burgerinitiatief “Stop de Vriendjespolitiek” gestart. Teken hier: www.meerdemocratie.nl/stopdevriendjespolitiek

Wij pleiten voor afschaffing van de wettelijke loopholes die partijpolitieke benoemingen mogelijk maken – en de invoering van een systeem zoals dat in Groot-Brittannië al 150 jaar functioneert. Daar bestaat een onafhankelijke commissie die de procedures voor alle publieke benoemingen moet bewaken op eerlijkheid en openheid. Het is daar een uitzondering dat partijleden in openbare functies worden benoemd.Met ons burgerinitiatief zijn we over de helft van het aantal handtekeningen. Er zijn er totaal 40.000 nodig. Als we nu met elkaar een sprong kunnen maken, dan hebben andere organisaties beloofd dat ze ook weer een mailing gaan sturen. Zo halen we samen de benodigde handtekeningen binnen! Doe mee en teken hier:

www.meerdemocratie.nl/stopdevriendjespolitiek Hartelijk bedankt! Met vriendelijke groeten,
Niesco Dubbelboer