(van onze VVD en PvdA Bestuur-Gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR-Komt er nu nooit een einde aan de roof en plunder misdaden van het “Lieg en Bedrieg Kabinet” jegens het gewone Volk? Martin van RijnDeze keer heeft het Kabinet als een dief in de nacht toe geslagen in de portemonnee van de hardwerkende ,eerlijk toch al niet vet betaalde thuishulpen. Vele honderden thuishulpen die van het bijna failliete leeg geplunderde bedrijf TSN van de ‘Ratten in pak’ overstappen naar een andere Maffia-Zorgaanbieder, zullen er in salaris fors op achteruitgaan met dank aan de Bejaarden’Melker Martijn van Rijn‘en ‘Kapo Klijnsma’. Maar ze kunnen wat Rutte betreft ook de Harems in(Video) van ‘Sultan Erdogan’ en/of de King met zijn 1000 prinsen van Saoedi Arabië gaan en aldaar hun zorg aanbieden. ‘Ladyboy Rutte’: “Er is werk zat in de Harems van onze bevriende Staatshoofden Dictators en Sultans, ha,ha,ha”.
Jong geleerd oud gedaan:Ratten in pak vullen Zakken ten kosten van onderwijs en de hulpbehoevenden.

Meer dan de helft van de hulpen in de hoogste salarisschaal( 1600,- per maand bruto) zal in de nieuwe baan namelijk een schaal worden teruggezet en in sommige gevallen zelf tot het niveau ‘Rotterdamse Cong-slaaf’schaal( 1 euro per uur), verwacht vakbond CNV. Één op de vijf thuishulpen zit in die hoogste schaal 15. Die is hoger, omdat ze de gezondheid van cliënten in de gaten moeten houden. Bij TSN werken ongeveer 12.000 mensen.CNV-bestuurder Suzanne Kruizinga van die bond ziet bovendien dat heel wat hulpen met veel dienstjaren wat salaris inleveren bij een overstap. Eind vorig jaar vroeg TSN uitstel van betaling aan, mogelijk wordt volgens de vakbondsvrouw komende dinsdag het faillissement uitgesproken.Al sinds eind november zijn de circa 300 gemeenten waar het omvallende bedrijf werkzaam is, bezig om de zorg onder te brengen bij andere bedrijven. Hoe dat gaat, verschilt per gemeente. Veel hangt af van wat in de contracten met de zorgbedrijven is afgesproken. Uit een rondgang van de Staas-NOS bleek gisteren dat een derde van de gemeenten nog geen opvolger heeft gevonden voor TSN. Toch is dat volgens Kruizinga geen reden voor paniek, want wat er ook gebeurt zij zal er geen cent minder door verdienen. „De contracten zijn misschien nog niet ondertekend, maar de afspraken zijn wel gemaakt.” Gijs van Dijk van vakbond FNV ziet echter ook nog gemeenten dubben over mogelijke juridische consequenties. Dat komt onder meer omdat Buurtzorg, dat in veel plaatsen werk van TSN wil overnemen, extra geld eist van gemeenten. De vraag is of dit geen ongeoorloofde staatssteun is, want die is alleen toegestaan voor de (VVD)-Misdaadbanken. Na het uitspreken van het faillissement hebben gemeenten nog zes weken om afspraken te maken, aldus Van Dijk. Hierna is de thuishulp ellende niet voorbij. Deze maand volgt een hoger beroepszaak over de vraag of gemeenten ook mogen afzien van het aanbieden van huishoudelijke hulp. Zo kan worden bespaard om de hulpbeboevende en andere zwakkere.

Afspraken blijken een grote plukt thuishulpen kaal Leugen.
Diederik samsom vliegend tapijtOok moet het kabinet nog de afspraken uitwerken van een zorgakkoord met gemeenten en vakbonden over fatsoenlijke lonen voor de thuiszorg. Daarbij zou loondump moeten worden voorkomen. Hoewel de problemen bij TSN mede aanleiding waren voor deze afspraken, komt het bankroet te vroeg voor de TSN-hulpen.Wij hebben ‘Imam Samsom’ om commentaar gevraagd, maar zijn woordvoerder Alibaba liet ons weten dat hij uitvliegen is op zijn ‘Vliegende Tapijt’ en dat niet bekend is wanneer hij terug komt.