(door Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-In verband met een nationale feestdag in Japan, werd er vandaag niet uitgevaren. Who is the animalDat hield niet in dat met de training van de zojuist geroofde Tuimelaars volop werd begonnen.Na een traumatische drijfjacht te hebben overleefd, een gewelddadige selectie procedure te hebben doorstaan en het hebben zien uitmoorden van familieleden begint voor de Tuimelaars die voor gevangenschap werden geselecteerd het vervolg. Een dramatische tijd. Uitgehongerd als ze zijn wordt hen in die kleine zeekooien aangeleerd om ‘dood’ en ingevroren voedsel te eten. Als ze niet ‘vrijwillig’ meewerken worden ze door middel van slangen gedwangvoederd. Ook worden ze aan diverse medische testen onderworpen, bloedmonsters worden genomen en en ik kan haast de vergelijking niet onderdrukken dat die ‘trainers’ daar in Japan de menselijke aliens zijn hier op aarde …..

Dan is het wachten geblazen op de hoogste bieder. Tot zover werden er dit seizoen ongeveer 85 levende Tuimelaars gevangen waarvan er al een aantal op transport zijn gezet. Vroeg in het seizoen was al aangegeven dat er meer dan 150 orders open stonden. Dat betekent dat de Taiji-jagers voorlopig nog niet ‘uitgedreven’ zijn, daarbij rekening houdend met de nodige uitval. Niet alle dolfijnen zullen of kunnen deze periode overleven en het aanstaande transport doorstaan. Ze hebben dus een doodvonnis gekregen dat wat langer duurt dan hun familieleden, die de afgelopen dagen werden vermoord. De levensverwachting van een zeezoogdier in gevangenschap is altijd veel korter dan die van hun soortgenoten in het wild.

De ‘consument’ is aan zet! Het is de vraag náár levende dolfijnen die de dolfijnenindustrie in stand houdt. Taiji is het beginpunt van levenslange gevangenschap. Elke dolfijn die uit het wild wordt geroofd draagt deze littekens met zich mee. De tank waar ze hun kunstjes in ruil voor voedsel moeten doen is het eindpunt. Er bestaan geen gelukkige dolfijnen en kleine walvisachtigen in gevangenschap getuige onder andere de enorme hoeveelheden aan antidepressiva die ze worden toegediend en geestelijke problemen die ze ontwikkelen. Bijtincidenten, het bonken van hun hoofd tegen de muren van hun bassin, het afschrapen van hun gebit aan de randen van hun tank, verveling en stressgerelateerde aandoeningen zijn hier voorbeelden van.

Door nee te zeggen tegen gevangenschap hoeft U maar één ding te doen en dat is: nooit meer naar dolfinaria, marineparken, zwemmen met dolfijnen projecten of gelegenheden waar wilde dieren gehouden worden te gaan. Een krachtiger, duidelijker ‘NEE’ bestaat er niet. Uw portemonnee is het antwoord! ….

Gelukkig kan er na vandaag, de 38ste keer dat er niet werd uitgevaren vanuit Taiji, weer een Blauwe Cove-Dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven, De eerste dag na alle gruwelijkheden van de afgelopen drie dagen. Opdat de Cove blauw moge blijven! Think Blue! …… Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting, Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir, http://www.soulvability.nl/homepage/