( van onze VVD en PvdA Bestuur-gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Een groep werknemers van Ikea Nederland klaagt over de angst en Ikeauitbuiting ‘s cultuur en werkdruk bij de woonwinkelketen.
Om dat aan te kaarten, hebben ze een open brief gestuurd aan Biljonair Ingvar Kamprad, de 89-jarige oprichter van de Zweedse meubelgigant.De 86-jarige oprichter van Ikea staat met 42,9 mijard dollar als vijfde op de lijst van rijkste mensen. De waarde van zijn vermogen groeide met 16,6 procent, cijfers die Kamprad voor het eerst publiek maakte. Volgens Fransje Timmermans zijn het klagers die niet de juiste opleiding hebben voor hun werk en dat zij maar eens naar landen als China, Bangladesh en Noord Korea moeten kijken hoe goed ze het hebben. “Die Ikea klagers zijn jankers en kunnen van mij met Kerst de Rambam krijgen”, aldus Timmermans. Tja, die kleine bolle’ PvdA EU-Graaier Timmermans’ heeft makkelijk praten, want die zit met Kerst met de ex ‘Callgirl Saar B.’ van ‘Imam Samsom’ en zijn ‘EU-entourage-commissie assistenten’ zich weer gratis ( geheime onkosten declaratie) vol te proppen in een vijf sterren restaurant te Brussel.

 “Het grootste probleem bij Ikea is dat alles wordt opgehangen aan ‘Slaven-beoordelingen’ “, zegt Plofkippenvakbondsbestuurder Pieter Beuzenberg van FNV. “Medewerkers worden op ieder moment van de dag beoordeeld alsof zij ‘Bio-Kippen’ zijn. In elke hoek staat wel een manager slavendrijver die iedereen in de gaten houdt. Dat werkt verlammend.” In de brief schrijven de toch al zwaar onder betaalde werknemers dat fouten maken en het uiten van kritiek hard worden afgerekend. “Al gauw pas je niet meer bij de ‘Ikea–slaven-houders–groep’ en wordt er zonder enige schroom afscheid van werknemers genomen.” Ook klagen ze dat Ikea terecht dat bij het plannen van diensten nauwelijks rekening houdt met mensen die naast hun werk ook nog mantelzorg verlenen of gebonden zijn aan tijden van de kinderopvang. Tja, dat laatste heet toch Participatie volgens het “Lieg en Bedrieg Kabinet”.