(Door Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-Zwarte Cove ……
Who is the animalHet is vroeg in de nacht bij ons in Nederland als ik besluit toch weer even poolshoogte te nemen over de stand van zaken in Taiji. Het eerste waar mijn oog op viel is dat er vier scholen dolfijnen samengedreven werden. De Cove Guardians en Cove Monitors begonnen niet veel later met filmen en de beelden die via Livestream werden doorgezonden spraken voor zich. De eerste school werd richting de haven gedreven en zwom zich bijna vast op de rotsen. Skiffs kwamen een helpende hand bieden om te zorgen dat de school niet de haven binnenvluchtte maar richting de Cove zwommen. De kustwacht maakte haar entree om te zorgen dat er geen mensen via de kust het water konden betreden.
Op snelle en efficiënte wijze werden de netten achter de school gesloten. Naast het welbekende gehamer op de palen, die vanaf de bangerboten in het water hangen, klonk ook het geluid van de motoren. Deze methoden worden ingezet om de school dolfijnen te sturen en te intimideren.Het is tot dan toe niet duidelijk om wat voor dolfijnen het gaat. Ondertussen vertrokken de bangerboten weer naar open zee waar kennelijk nog meer dolfijnen werden opgejaagd.

Dan blijkt dat het om een gemixte school dolfijnen gaat. Een aanzienlijk aantal Tuimelaars en een klein aantal Striped Dolphins zaten als eerste slachtoffers vast in de Cove. De vrijwilligers werden om de haverklap verzocht zich niet op bepaalde plekken op te houden.

De tweede lading dolfijnen werd richting de Cove gedirigeerd en ik kon mijn ogen niet geloven, er werd een derde school dolfijnen uit de oceaan opgejaagd. De oceaan werd leeg gegraaid voor de ogen van de draaiende camera’s.

Als alle drie de scholen dolfijnen, waaronder zich ook baby’s en hele jonge dolfijnen bevinden, dan achter de rijen van gespannen netten in de Cove zijn gewerkt, gaan de Taiji-jagers lunchen. Kennelijk werd toen besloten dat de school de nacht in de Cove moest doorbrengen. Dat op zich is één van de vele vormen van de ongehoorde dierenmishandeling die de dolfijnen wordt aangedaan in Taiji. De grote, tot één school samengepakte dolfijnen, die uitgeput zijn door de drijfjachten, die in een enorme staat van stress verkeren worden ook nog eens uitgehongerd en uitgedroogd. Dolfijnen krijgen hun vocht binnen door de vis die zij consumeren.

Je kan je alvast schrap zetten over wat zich morgen in de Cove zal afspelen. Of de dolfijnen nu op de welbekende brute wijze geselecteerd worden voor gevangenschap of op gewelddadige wijze worden vermoord en zelfs de eventuele dumpingen op zee van hele jonge dolfijnen, de uitkomst zal in alle gevallen slecht zijn …..

Daarmee wordt vandaag als een Zwarte Cove-dag weggeschreven, de vijfde Zwarte Cove-dag in het Taiji jachtseizoen 2015 – 2016. ………

Hermie Saeijs,
Hear Hear Reporting, Volksnieuws-uit-Amsterdam-Noir,
http://www.soulvability.nl/homepage/