(door Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-Maandag, 9 november 2015, maand 3 – week 11 – dag 70)
Who is the animalWeer een geweldig slechte dag om uit te varen voor de jagers van Taiji. Geen enkele beweging in de haven door het voortdurende stormachtige weer. Geen lange zit en geen nare verhalen te rapporteren vandaag.
De dappere Mini Cove Monitors (Eddie – 13, Connie – 10, Sofia – 12, Alex – 11, Shakira – 10, Evi – 10, Camille – 9 en Jessica – 9) die vanaf 4 november voor de derde keer dit seizoen het team van de ‘grote’ Cove Monitors van Ric O’Barry’s Dolphin Project hebben versterkt, zullen vandaag weer naar huis afreizen in Phuket, Thailand. Zij hebben een aantal dagen volledig meegedraaid in het team onder begeleiding van Cove Monitor Vicki Kiely, die bezig is aan haar vijfde ronde in het jaarlijks terugkerende jachtseizoen in Taiji. Gezien het succes van het Mini Cove Monitor Programma, zal het worden voortgezet en uitgebreid. In de toekomst zullen kinderen uit de hele wereld welkom zijn. Kiely zegt dat kinderen ‘het beter snappen’ dan de meeste volwassenen. “If you are honest with children they are not numb, they want to fight injustice. It is adults that are numb.” ….
Dolfijnen zijn zeezoogdieren. Zeezoogdieren drinken helemaal niet. Alleen als ze jong zijn, zogen ze bij hun moeder. Zodra ze niet meer bij hun moeder drinken, stoppen ze met drinken. In een kilo zeewater zit circa 35 gram zout, dat is veel te zout om te drinken. Het water dat ze nodig hebben krijgen ze binnen via de vissen die ze eten. Een vis heeft wél een systeem in zijn lichaam om het zout uit te filteren. Een vis kan dus van zout water, zoet water maken. (Het water in een vis is trouwens niet helemaal zoet, net als het water in ons eigen lichaam bevat het ook een beetje zout). Een walrus eet bijvoorbeeld 40 kilo vis per dag. Een vis bestaat voor 70 procent uit water. Een snelle rekensom laat zien dat een walrus dan per dag zo’n 28 kilo water binnenkrijgt en dat komt overeen met 28 liter.l zoet water (vergelijkbaar met 28 pakken (amandel)melk, of 28 pakken appelsap).

Maar vandaag, vandaag kan er weer een Blauwe Cove-dag in het jachtseizoen 2015 – 2016 worden bijgeschreven! De vijfde dag op rij in dit jachtseizoen. Opdat het blauw moge blijven!

Think Blue vanavond! ……

Hermie Saeijs, Hear Hear Reporting