( van onze VVD en PvdA Bestuur-gangster redactie i.s.m. onze VVD Klasse Justitie redactie)

Unknown-1AMSTERDAM-NOIR – Corrupte Dutch ambtenaren completly out of control. Plasterk weet van niets.  De ‘VVD Klasse Justitie’ in “Banana-Fraude- Nederland” is ongeëvenaard in de Wereld met dank aan het “Lieg en Bedrieg Kabinet.
Nergens in de wereld is de corruptie zo verfijnd en doortrapt als in Nederland en in het bijzonder in (on) leefbaar Rotterdam van de“PvdA Uncle” Tom Aboutaleb. In Nederland is corruptie gewoon in de wet gelegaliseerd door bijv. de PvdA ‘Boy Dijsselbloem’ van de Banken bleek gisteren maar eens weer.

Corrupte Dutch Ambtenaren mishandeld en ontmaskert in Parijse Getto.

Nu publiceren wij al jaren dat (on)-leefbaar Rotterdam van de PvdA “Uncle Tom “Aboutaleb zo een beetje de corrupste stad van Nederland is.  Zeg maar het Sodom en Gomorra van de Ratten in pak der Lage Landen.Toch vliegt Aboutaleb de Zomeravonden rond als ‘PvdA-Stripheld,’ terwijl Rotterdam wordt leeg geplunderd door zijn gabbers in crime. De VPRO zet Aboutaleb neer als de ‘Held der Grote steden’ in hun programma Zomeravonden. Is de VPRO ook corrupt of gewoon gecorrumpeerd door de jarenlange riante subsidie uit Den Haag?
Corruptie en miljoenenfraude van meesteroplichters met witte boorden of te wel de Ratten in pak liggen overal in de schemerwereld tussen publieke en private belangen op de loer. „Het Rotterdamse havenschandaal past precies in dat patroon. Het is het Topje van de ijsberg.” Dat laatste feit dat de corruptie die boven water komt in Rotterdam en Nederland slechts het Topje van de IJsberg is publiceerde reeds de VU met een wetenschappelijk rapport. Dat rapport is sindsdien linea recta de Doofpot ingegaan van de Ratten in pak die heersen in Den Haag en de grote Steden. De ‘Snake in Suits’ leven als Koningen in de stad van Aboutaleb, terwijl de werklozen extreme onleefbaar behandelt worden. Dat is nou wat de PvdA van Aboutaleb “Eerlijk delen” noemt in “Banana-Fraude-Nederland” van de PvdA. Dat concludeert auteur Frank de Kruif in zijn boek Het Havenschandaal, dat donderdag in de boekhandel ligt. Het is een spannend inside verhaal over de bewezen omkoping van directeur Willem Scholten van het Havenbedrijf Rotterdam door zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen, die illegale garanties had bedongen voor RDM-bankleningen.„Ze zijn 30 juni in hoger beroep veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en boetes. Ze claimen onschuldig te zijn”, aldus De Kruif.
Scholten (71), die elf jaar geleden werd ontslagen, gaat volgens hem in cassatie. „Drie banken, Barclays, Residex en Commerz, zijn voor 100 miljoen euro het schip ingegaan. Zij kunnen ondanks civiele procedures tegen gemeente en Havenbedrijf fluiten naar hun geld.”

Machtswellust.
Het boek schetst een sfeer van alleenheersers met enige machtswellust, waarop in feite geen controle en toezicht was. De Kruif: „een parallel is te trekken naar de bouw- en vastgoedfraude en het boekhoudschandaal van Ahold, maar ook naar de corruptie van wethouders, gedeputeerden en woningcorporaties en de hele affaire rond NS en ProRail.”Het Joe Biden Ahmed Aboutalebverbaast hem dat bestuurders en topambtenaren in hoge posities zich met zoveel gemak aan de regels kunnen onttrekken. „Ze krijgen op een gegeven moment teveel bevoegdheden en worden in een positie gebracht om die te misbruiken”, meent De Kruif.Zo zou ‘zonnekoning’ Scholten volgens hem door ‘bedrijvendokter’ Van den Nieuwenhuijzen mogelijk in de verleiding van vrouwen en geld zijn gebracht en zich daardoor chantabel hebben opgesteld.„Scholten mocht met zijn vriendin gebruik maken van een appartement van Van den Nieuwenhuijzen in Antwerpen en hij kreeg 1,2 miljoen euro bijgeschreven op zijn Zwitserse bankrekening. In ruil daarvoor gaf hij zonder goedkeuring miljoenengaranties af namens het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam, buiten medeweten van iedereen.”

‘Vriendendienst’ is een ander woord voor corruptie van de” 200 van Mertens”.
De nieuwe raad van commissarissen onder leiding van havenwethouder Wim van Sluis maakte in 2004 abrupt een eind aan deze praktijken, toen de banken bij hem aanklopten na het RDM-debâcle. De sluwe Van den Nieuwenhuijzen ontspringt voor de rechter de dans als het gaat om faillissementsfraude, maar Scholten moet bloeden voor de ‘vriendendienst’. Toch wordt hij in het boek niet als onsympathiek weggezet en dat is wat ons betreft op zijn zachts gezegd opmerkelijk, gezien het feit dat deze man meer maatschappelijk leed heeft veroorzaakt dan alle “Holleeders”  bij elkaar „Integendeel, het was de Pietje Bell Rat in pak van de haven, charismatisch psychopaat, eigenzinnig egoïstisch en gedreven naar geld honger als een echte ‘Geld-Vampier’. Een opportunistische gewetenloze lefgozer met een vlotte Bral-babbel als hij callgirls tegen kwam en hart voor zijn eigen zaken, maar bovenal een man met de juiste politieke connecties. Een harde werker (kuch), die mensen met zijn overtuigingskracht omkoping kon binden. Maar ook een ondernemende criminele ritselaar die steeds roekelozer werd. Dat heeft hem de kop gekost, maar hij is nog steeds veelvuldig miljonair en dat kan de gewone ‘Jan met de Pet ‘hem niet nazeggen .”