(Door Hermie Saeijs)

AMSTERDAM-NOIR-Rode Cove …… (Zaterdag, 31 oktober 2015, dag 61)
Who is the animalVandaag, daags voor het Whale Festival, heeft de volgende slachtpartij in de Cove plaats gevonden. De jachtvloot heeft snel en behendig een school bestaande uit 8-9 Risso’s Dolfijnen achter de netten weten te werken en vervolgens snel vermoord. Geen van de Risso’s Dolfijnen werden vrijgelaten of voor de levende verkoop van dolfijnen geselecteerd. De nationalisten, waarover ik gister berichtte, hebben met megafoons de traditie, de jacht op dolfijnen verdedigd. Verder hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.
Er is aangegeven dat de vloot morgen niet zal uitvaren vanwege de viering van het jaarlijkse Whale Festival. Helemaal gerust kan je daar niet op zijn want vorig jaar namelijk werd er tijdens het Whale Festival een tip ontvangen door de jagers dat er een school tuimelaars was gespot. De vloot is toen uitgevaren, heeft de school vervolgens de Cove ingedreven en is daarna doorgegaan met feestvieren. Vervolgens hebben de jagers betalende mensen meegenomen op de bangerboten voor een joy-ride langs de Cove om naar de toen net gevangen tuimelaars te gaan kijken. De Tuimelaars werden na de bezichtiging verder aan hun lot overgelaten, zonder voedsel zonder beschutting, in de Cove. De vrijwilligers van Sea Shepherd en van Ric O’Barry’s Dolphin Project zullen dus alert en op hun hoede blijven. Het is onbegrijpelijk dat op het festival walvisvlees wordt geserveerd in een stad, die van de buitenkant bezien, zo van walvisachtigen houdt. Overal in Taiji is die verbondenheid te vinden met dolfijnen door onder andere de vele standbeelden die er staan van dolfijnen.
Maar vandaag is de Cove is wederom rood, letterlijk en figuurlijk, voor de tweede dag op rij. Het afronden van de werkzaamheden van vandaag zijn in volle gang. Hiermee is de tiende drijfjacht van dit seizoen een feit. Inmiddels zijn er 8 scholen Risso’s Dolfijnen gevangen, één school met Tuimelaars (die voor de verkoop van levende dolfijnen weden geselecteerd) en één school met Gestreepte Dolfijnen (de school die gister werd vermoord). Het slachthuis kan de dode lichamen gaan verwerken. De sirene zal binnenkort gaan loeien in Taiji om de dolfijnenvlees-verkopers te informeren dat er vers dolfijnenvlees te verkrijgen is. De kustwacht en de politie kunnen weer naar huis. De winkels hebben nieuwe aanvoer van vers, met kwik en de nodige PCB’s (Polychloorbifenylen) vergiftigd, vlees. PCB’s zijn schadelijke stoffen, die voorkomen voor in bepaalde soorten olie en plastic, bouwmaterialen en bestrijdingsmiddelen met chloor. Ze kunnen via milieuvervuiling terecht komen in de voeding. Grote hoeveelheden PCB’s kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Eet smakelijk!…….

Hermie Saeijs,

Hear Hear Reporting