(Door Steve Brown)

AMSTERDAM-NOIR-Oude herinneringen kwamen weer boven door het nieuws dat Charles Geerts bij mij Charles Geertsnog bekend als ‘Charles Seks’ het slachtoffers is van een helikopter crash in Afrika. ‘Charles Seks’ was een oppervlakkige kennis van mijn uit de Gouden Hasj jaren van The Happy Family. Het was tevens de tijd van het Wilde Westen toen men nog in al rust er op los kon slaan zonder direct te worden vervolgd voor zware mishandeling. Charles kwam net als ik vaak in de JR Bar in de Pijp van mijn oude jeugdvriend Joop K. aka ‘Jopie Kaart’ aka ‘de Sultan van de Pijp’. Met ‘Jopie Kaart’ ben ik opgegroeid en heb letterlijk duizenden uren met hem gepokerd en ben nog enige weken zijn partner geweest in het illegale Bookmakers Voetbal gokken. Grote fout van mij en heeft mij een klein vermogen gekost. Joop behoort zonder meer tot de beste kaartspelers van Nederland, wat niet geheel zonder gevaar is. Hij heeft dan ook een glas in zijn gezicht gekregen in Café de Punt in de Pijp waar ik toevallig bij was van een slechte verliezer  de”IJscoman” hij vente ijs met een karretje. Ook heeft Joop ooit een Mega weddenschap ( 20.000,-) aangenomen van de groep van Sreten Jocić (“Joca Amsterdam ) die altijd op hun club de Rode Ster wedde, terwijl Joop tegenover hun toenmalige hoofdkwartier Café de Big (alwaar Smiley is vermoord; lees Killing Field of Amsterdam (Video) en Drugsbaron in Spijkerbroek) in de Jordaan woonde en dat was letterlijk levensgevaarlijk.

De Rode Ster won toen tegen alle verwachtingen en dat koste op een haar na Joop zijn leven. Jocic was ook in die tijd een zeer goede vriend van mij en de ongekroonde Koning van Amsterdam. De officieuze Koning der Onderwereld waren toen der tijde mijn zeer goede vrienden de Chinezen ( The Chinese Triades), maar dat ter zijde. Joop valt zonder meer in de categorie legendarische mensen(Video) uit de oude Volks Pijp. Een tijdje geleden heb ik hem nog gesproken.

Eén avondje is mij in het bijzonder bij gebleven in de JR bar en Charles en ‘Jopie kaart’ waren er ook. Het was de tijd van het Wilde Westen en de tijd dat ik serieus judode en jiujitsu deed bij G koning  te Zuiderbad Amsterdam met als Trainer/ Leraar Martin de Vries. Ik kwam de JrR bar binnen en werd dreigend aangesproken door in die tijd zeer beruchte ‘Henkie Knipperbol’ en zijn Bodyguard een net uit de gevangenis ontslagen moordenaar. Mijn zwager hadden hem een kunstje geflikt en of ik maar even 10 of twintig ruggen direct wilde dokken als ‘compensatie’ voor het aangedane leed aan Henkie of anders……..

Ik keek hem aan en was eigenlijk verbaasd van deze brutale aap die zo tegen mij durfde te spreken. Ik zei iets in de trend van dat hij zijn grote bek moest houden anders zou ik zijn kop in zijn reet douwen. Zijn ‘bodyguard-moordenaar’ een redelijk grote kerel met kale kop greep mij direct van achter vast. Henkie pakte tegelijkertijd een levens grote asbak en haalde uit om mij op mijn hoofd te slaan. Terwijl hij uithaalde om te slaan ging in door mijn knieën en daardoor (jiujitsu-trucje) trok ik de bodyguard automatisch over mij heen en kreeg hij de volle klap met asbak op zijn pan.

Daarna heb ik de Knipperbol buiten bont en blauw geslagen en als toegift een Uchi Mata ( judo tiende heupworp) gegeven en expres boven los gelaten in de zwaai zodat hij vol met zijn gezicht tegen een Amsterdammertje ( paaltje) aankwam. ‘De Knipperbol’ leek inmiddels wel de Elephant man en de bodyguard lag nog KO in de JR bar na te dromen van betere tijden in de cel. Inmiddels waren er rond de 100 Happy Family members toegesneld rond de JR Bar en dat was dat.

Lees het hele hilarische verhaal desgewenst in “Drugsbaron in Spijkerboek” of vraag het aan ‘Jopie Kaart’ of ‘Charles Seks’, die btw in die tijd ook nog behoorde tot de grootste gokkers van Amsterdam.

Steve Brown Karatespecialist?
zie 3.43 min . Sam Klepper : “Hij weet dat die Steve (Brown) Karate specialist is”.
John Mieremet: “Uh, Karatespecialist. Komt mooi uit.
Sam Klepper: “Karatespecialist (?)”
Sam na lang nadenken:’Boem is toch ho…?