(door Steve Brown )

AMSTERDAM-NOIR-  Gemeentemuseum Den Haag en ArtWorlds presenteren de vijfde editie van ZomerExpo.
Roberto CaradonnaWOEST is het thema van deze jubileumeditie, waarvoor 3000 kunstwerken door 40 juryleden werden gezien en 277 werden geselecteerd voor de expositie in het Gemeentemuseum.. Roberto Caradonna: “Het is mij een genoegen te kunnen melden dat er ook van mij een recent kunstwerk te zien is. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 11 juli t/m 20 september 2015. 

In de begin jaren van The Happy Family kwam (Hippie) Roberto Caradonna binnen strompelen als een gehavende invalide met wandelsok in The Happy Family Rustenburgersraat. Aanvankelijk sprak Roberto alleen Engels en was niet bepaald de doorsnee Happy Family bezoeker.

“With The Happy Family less Amsterdam Jihadists fighters’ abroad and more Roberto’s”(video)
happyfamilyzuidRoberto was ,wat ik  toen had begrepen net terug van een lange geestverruimende reis uit India, Nepal en Tibet. Landen die ons zult u begrijpen wel tot de verbeelding spraken. Immers de Happy producten van die landen vlogen dagelijks over de Happy toonbank. Hoe het precies gegaan is kan ik mij niet meer helemaal herinneren, het was tenslotte Happy Time in die periode maar van het ene  op het andere moment was Roberto benoemd tot de Happy schilder/kunstenaar. Roberto is ik weet niet hoe lang onze ‘Hof-Happy’ schilder geweest en heeft toen o.a. de buiten en binnen schilderingen van The Happy Family’s zelf bedacht en uitgevoerd. Helaas zijn die kunstwerken niet bewaard gebleven. Maar Roberto nog wel en hij was bovenal een echte Happy Family friend, toen en nu nog steeds.