( van onze VVD en PvdA Bestuur-gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Corrupte Dutch ambtenaren completly out of control. Plasterk weet van niets.De gekte van de ‘Geld-Ard van der SteurMaffia’ neemt allerlei absurde vormen aan in “Banana-Fraude-Nederland”.
Een boer die de al ingediende vergunningsaanvraag voor uitbreiding van zijn varkensstal later weer introk, moet toch 9.308 euro aan bouwleges betalen, omdat de ambtenaren daar ongeveer een uurtje werk aan hadden gehad. De fout die deze boer (zoekt Hoer?) om te beginnen heeft gemaakt is dat hij niet gelijk de Burgemeester en/of de betreffende ambtenaar  die de aanvraag behandelde heeft omgekocht. Dat weet toch iedereen inmiddels wel.

Korting op het puntje van de IJsberg. (Nederland fraudeland, Bron VU)
De man ging met succes in beroep tegen de heffing bij de rechtbank Oost-Brabant, maar het hof Den Bosch gaf de Graai-gemeente in hoger beroep gelijk. Of dat te maken had met het feit dat het Hof Den Bosch zich tegen van betaling 3300,- euro aan ‘Talkshow Hoer Peter R. de Vries’ had laten ‘inspireren’  is niet helemaal duidelijk. Deze Afpers-leges zijn een vergoeding aan de gemeente waar de vergunning wordt aangevraagd en dat geld wordt in grote delen aangewend voor de Fraude-declaraties van de Burgemeesters en Wethouders. De aanvraag was volgens het hof een half jaar voordat de boer zijn verzoek introk al inhoudelijk in behandeling genomen door de gemeente. Het corrupte college van burgemeester en wethouders had namelijk al vergaderd over de aanvraag en moest toen daarna direct naar’ Burgemeesters Onno Hoes zelfverdedigings-curcus’.

De uitspraak van het Hof is in lijn met eerdere uitspraken, zegt fiscalist Steven Oomens van Fiscaal up to Date. ‘Ook als de vergunning wordt afgewezen of als de aanvraag  wordt ingetrokken door de aanvrager, zijn de leges verschuldigd omdat de gemeente nu eenmaal een paar uur werkzaamheden heeft verricht in verband met de aanvraag.’ Het is wel gebruikelijk dat de gemeente een wassen neus korting geeft op de Afpers-bouwleges als de aanvraag wordt ingetrokken, legt Oomens uit. In deze zaak kreeg de boer 30 procent korting en mocht mee doen aan het Kul-programma Boer zoek vrouw hoer. ‘Desondanks kan het dus nog steeds om forse bedragen gaan en dat is dus wat men in het Natuurrecht stelen met de wet in de hand zou noemen.’ Kijk de wet is ook maar een product van de Heersende Klasse om de massa onder de duim te houden en desgewenst kaal te plukken. Dat krijgt iedere eerste jaar rechtenstudent op de universiteit.

Bouwsom is ander woord voor Maffia afpers praktijken door de Ratten in pak.
Of een gemeente veel of weinig werk heeft aan de bouwvergunning maakt voor de hoogte van de bouwleges meestal niet uit, vertelt Oomens. ‘De Revenge of the uglieshoogte van de leges voor een bouwvergunning zijn vrijwel altijd in meer of mindere mate afhankelijk van de bouwsom van het werk waarvoor de vergunning wordt aangevraagd.’ Verder wijst de fiscalist op de mogelijke uitbreiding van de gemeentelijke belastingen, die met het oog op de herziening van het belastingstelsel recent weer werd geopperd. ‘Misschien moeten we ook eens kijken naar de bestaande heffingen van gemeenten. Het is ook niet voor niets dat er eigenlijk ieder jaar wel vragen worden gesteld in de Tweede Kamer over de stijging van bouwleges en de grote verschillen in hoogte tussen de verschillende gemeenten maar dat wordt keer op keer weg gefuifd door met name de VVD-Uglies” en hun PvdA-hoertjes.