( van onze VVD en PvdA en D’66 Bestuur-Gangster redactie)

 AMSTERDAM-NOIR- De 10.000 duizenden Zorgverleners die te laat hun karige salaris hebben gehad vanwege de Martin van Rijnbetalingsproblemen met persoonsgebonden budgetten, hebben een steeds grotere kans op een forse schadevergoeding.

De eerste uitspraak van een rechter is een forse klap in het gezicht van de Asociale Verzekeringsbank (ASVB) en staatssecretaris Supercrimineel Van Rijn (Volksgezondheid voor Rijken) en Roof-‘BTW-Ridder- Pechtold’met zijn ‘Showbizz PGB- Gedoog BN-er Pia Dijkstra’. Martin van Rijn: “Het uitbetalen van de salarissen aan Zorgverlener is om de ‘Royal-woorden’ van mijn VVD-Boss Mark R. te blijven gewoon te ‘King Willem-ingewikkeld’.

 SVB van ‘Bestuur-Gangsterin Nicoly Vermeulen’  biedt excuses aan voor pgb-problemen der Kleine Luiden en nu niet meer klagen. 

Martin van Rijn: Mijn King Willem en al zijn Ratten in pak krijgen wel altijd op tijd belasting vrij uitbetaald.

Een zorgmedewerker uit Franeker kreeg in kort geding een schadevergoeding van 1100 euro toegewezen, bovenop haar salaris. Het betreft een voorschot, zegt advocaat Eric van der Goot. Hij eiste 1679 euro, de helft van het salaris. Volgens het burgerlijk recht heeft iemand hier recht op wanneer het salaris veel te laat wordt uitbetaald. Volgens die regels krijgt iemand wiens salaris vier dagen te laat is gestort, 5 procent loonsverhoging. Dit percentage loopt per dag op, tot maximaal 50 procent.

Moedige Rechter hersteld voor een klein deel de Rule of Law in de “Straf de arme maatschappij” van het “Lieg en Bedrieg Kabinet”.

Door de betaalchaos bij de SVB hebben vele duizenden zorgverleners hun salaris veel te laat gekregen. In totaal werken ongeveer Alexander pechtold90.000 zorgverleners via een vergelijkbare constructie. Met de uitspraak van de Amsterdamse rechter in de hand, kan deze groep ook per direct een schadeclaim opeisen. Voordeel voor hen is bovendien dat ze niet met hun cliënten samen een zaak hoeven op te starten, maar het geld rechtstreeks bij de SVB kunnen eisen. De uitspraak heeft grote gevolgen voor de SVB, die tijdens de rechtszaak nog wees op het gevaar dat het nu gevelde vonnis gigantische financiële gevolgen kan hebben. De rechter gaat daar echter aan voorbij, omdat die vindt dat personeel op tijd betaald hoort te krijgen. De rekening is voor staatssecretaris Van Rijn. Die was juist bezig om een aparte schaderegeling op te stellen, maar ziet zich nu gesteld voor een uitspraak van een rechter. Zowel de bewindsman als de SVB willen het vonnis bestuderen voor ze reageren. “We willen uitzoeken hoe groot de gevolgen gaan zijn van deze uitspraak, want het is voor ons Graaiers en Naaiers gewoon te ingewikkeld