(ingezonden door Wendy van Balen)

lezersAmsterdam-Noir- ‘Mensch Joke Kaviaar’ (  “a person of integrity and honor.”) is’ een vrouw die zich al jarenlang verzet tegen het misdadige vluchtelingen beleid van de overheid . Zo gaat zij regelmatig   met anderen naar  gevangenissen toe. En staat  daar dan buiten om  de mensen  binnen te steunen. Maar omdat zij haar mening hierover in kritische teksten heeft verwoord  ondervindt Joke Kaviaar  al vanaf september 2011 bemoeienis en last van justitie en ook de AIVD. Zij is al een paar keer gearresteerd geweest en ook is haar huis doorzocht. Er loopt nu ook nog steeds een rechtzaak tegen haar.Nadat zij in mei 2014 een voor haar een vrijheidsbeperkende uitspraak kreeg tijdens een zitting in Amsterdam is zij tegen de uitspraak in cassatie gegaan. Maar ook het OM is in cassatie gegaan. Een zittingsdatum is nog niet bekend.
Jaren geleden kwam ik zelf door Joke Kaviaar  en haar schrijfsels op het spoor van de vroegere gevangenisboten in Zaandam. Zij schreef over de onbarmelijke omstandigheden en gevaarlijke voorzieningen voor vluchtelingen. Ik ben zelf weleens een keer een kijkje gaan nemen. En je weet niet wat je ziet. Want fijn is het bv.  ook al niet om zoveel onschuldige mensen opgesloten te zien zitten. Ik schrijf nu dit stukje omdat ik vind dat de rechtgang  hier  weer niet klopt. En erbij de rechtbank met twee maten gemeten wordt. Ik vind zelf het schrijven van kritische teksten in Nederland over het onmenselijk vluchtelingenbeleid   namelijk veel vreedzamer te noemen, dan het onmenselijk beleid wat de regering uitvoert met betrekking tot mensen die al zijn gevlucht. Want over hoeveel strafbare feiten aangaande mensenrechten en mensenlevens spreek je dan wel niet?

Joke Kaviaar haar verzet  tegen het vluchtelingenbeleid uit zich dan ook door te schrijven en te dichten over dit onmenselijke beleid . Zij schrijft veel over wat vluchtelingen wordt aangedaan. En zij geeft daar een mening over. Vaak ook met veel beeldspraak in haar teksten. Maar ieder vogeltje zingt zoals hij spreekwoordelijk gebekt is.

En zoals gelukkig laatst Albulkasim Al-jeberi  niet gedagvaard werd nadat over Facebook twitter veelvuldig met ik vind fuck de koning en fuck de koning enz. werd rondgestrooid.  En niet te vergeten ook de Dam die beklad werd met ook de leus Fuck de koning. Uit solidariteitsgevoel?Maar bij de heer Al-jeberi  werd de dagvaarding  ingetrokken. En terecht naar mijn mening want we leven in een land waar je toch een vrije mening kunt en mag hebben? Alleen in het geval van Joke Kaviaar lijkt het alsof bij justitie het hoofd op hol geslagen is. En er sprake is van machtspel over de rug van Joke Kaviaar.

Uitgesteld: Rechtszaak tegen bij ‘opruiend protest’ opgepakte actievoerder
Met de link hierboven  kunt u zelf het hele verhaal bekijken. Met de tijdlijn en de strafbare feiten die naar mijn mening niet strafbaar zijn. Net zoals de heer Al-jaberi heeft Joke ook recht om een mening te uiten. En we gebruiken allemaal onze eigen taal zoals wij dat zelf willen. Dat is namelijk ook het recht hebben op  vrijheid van mening en jezelf uiten . Daarom hoop ik eigenlijk dat een groot gedeelte van Nederland de zg. “verboden teksten” op facebook, twitter enz zet en rondverspreidt. En ook deze vrouw steunt in haar strijd tegen het krankzinnige beleid aangaande vluchtelingen.

Dit zijn de verboden teksten: “Opruiende” teksten.

En ook al doe je  het niet voor Joke Kaviaar. Doe het dan voor jezelf. Want het gaat hier nog steeds om waar het ook in het geval van Al-jaberi  om draaide .Het is  het recht  hebben op een eigen vrije mening en die te uiten.

Hier de tekst van haar toespraak die zij laatst heeft gehouden in Amsterdam: “Niet in mijn naam”.

Eerder gepubliceerd op Volksnieuws uit Amsterdam-Noir:
Takedown jokekaviaar.nl van korte duur

Steun Joke Kaviaar en artikel 10 EVRM en de mensenrechten”.

‘SBS-OM’ komt met Moker eis van zes maanden cel tegen Mensch Joke Kaviaar.

Jan Loorbach over Micha Kat, Erwin Lensink, Joke Kaviaar en vertrouwen in de Banana-rechtstaat”.