( van onze liegende VVD Klasse Justitie redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Het criminele ‘Rat in pak’ management van ‘SBM Offshore-misdaadgroep’ wilde dat het interne sietze hepkemaonderzoek naar de fraude bij het bedrijf beperkt zou blijven, blijkt uit geluidsopnames die gisteren zijn geopenbaard. Waarom er in deze zoveelste fraude zaak nog niemand is gearresteerd moge inmiddels duidelijk zijn. Zolang Justitie in handen is van de VVD-misdaadgroep met types als Minister ‘Fraudeur-Steur’ worden criminele (VVD) Ratten in pak nooit vervolgd in “Banana-Fraude-Nederland”. Het ‘Klootjesvolk’ moet het als gaat om misdaad doen met het Monster’Teddy Beer Willem Holleeder’ (video) en een bijstands Oma die op haar kleinkinderen past. Wij van Volksnieuws hebben Sietze Hepkema een mooie plek gegeven op het ‘Elite Gangster Billboard’ tussen allemaal oude bekenden zaken relaties fraudeurs en Zakkenvullers van hem, die ook thuis horen in de gevangenis .

Niet te uitgebreid onderzoeken en schikken met de VVD-Justitie is de norm voor de Mega-fraudeurs.
De Gangster-top van SBM Offshore met fijne  VVD Heren als Bruno Chabas, Peter van Rossum en Stieze Hepkema in het Bestuur  ( aan welk ‘Justitie-Monster‘ deze types ons ongewild denkt qua uiterlijk)  is opnieuw onder vuur komen te liggen in de fraudezaak waarover het eind vorig jaar een megaschikking trof met Openbaar Ministerie van ‘Bral Ivo Opstelten’. Beleggersvereniging VEB wil daarom vandaag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering de benoeming van de corrupte fraudeonderzoeker Sietze Hepkema tot lid van de raad voor commissarissen blokkeren en bovendien eisen dat alle commissarissen worden opgenomen in een Tbs-kliniek , aldus Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters. De bouwer van drijvende olieplatforms is wederom in opspraak geraakt nadat zakenblad Quote dinsdag op zijn website e-mails en geluidsopnames van de klokkenluider Jonathan Taylor heeft gepubliceerd.

Ard van der SteurDe Brit was in 2012 bij SBM in dienst toen de fraudezaak intern voor het eerst aan het licht kwam en heeft sinds vorig jaar bij verschillende media beschuldigingen geuit. In de geluidopnames is te horen hoe Hepkema hem in glasheldere taal uitlegt dat het management het kort daarvoor begonnen interne fraudeonderzoek beperkt wil houden en hij daarvoor in ruil wordt beloond. In een e-mail schrijft de dan recentelijk aangestelde corrupte fraudebestrijder dat ‘het onderzoek moet worden opgezet met de bedoeling openbaarmaking en rapportage te beperken en dat hij daarmee zelf medeplichtig wordt aan de fraude’, aldus het zakenblad. Het beursgenoteerde Misdaad-bedrijf wil de scheidende fraude Fraudeur-bestuurder echter voor zijn werk misdaden belonen met de functie van toezichthouder bij het bedrijf.  Het wordt werkelijk waar steeds maffer en corrupter in Nederland. De corrupte en gewetenloze Topjurist Hepkema wist SBM vorig jaar namelijk voor rechtsvervolging vanwege omkoping van ambtenaren in Equatoriaal Guinee, Angola en Brazilië te behoeden middels een schikking omkoping van 192 miljoen euro met het Openbaar Ministerie. Tevens zegt het bedrijf hem nog nodig te hebben voor het treffen van een schikking  meer omkopingen van de Braziliaanse  corrupte justitie. Volgens Quote zorgde Hepkema er begin 2012 juist voor dat er toen geen onderzoek gedaan werd naar de omkoping van medewerkers van staatsoliemaatschappij Petrobras in Brazilië.

Misleiding met goedkeurig van de VVD-Juistitie.
De publicatie lijkt volgens de VEB steeds meer een bevestiging dat SBM van meet af aan zijn aandeelhouders probeerde te misleiden. De berichtgeving roept de vraag op of de bestuurder Gangster wel geschikt is om toe te zien op het bestuur zolang het bedrijf nog met nasleep van de fraude worstelt. Ook vanuit de hoek van grootaandeelhouders kan SBM vandaag kritische vragen verwachten. ‘Bij een benoeming moet er absoluut geen twijfels bestaan over een persoon’, zegt investeringsmedewerker Bram Hendriks van NN Investment Partners, een belangrijke aandeelhouder van SBM. Hendriks heeft enkele weken geleden al overleg gehad met het bedrijf. ‘We verwachten vandaag een duidelijke uitleg over de nieuwe feiten.’ Volgens SBM Offshore zijn alle beschuldigingen onterecht. In een leugen verklaring op de website herhaalt SBM zijn eerdere opvatting dat Taylor het bedrijf probeerde af te persen. De ex-medewerker heeft de heimelijke opnames met dat doel gemaakt, zegt SBM. ‘De tapes schetsen geen nieuw licht’, aldus de woordvoerder van SBM. De klokkenluider deed eerder al zijn verhaal in Quote en Vrij Nederland. Ook schoof Taylor begin februari aan bij Nieuwsuur. De kans dat de Oplichter en ‘Rat in pak Hepkema’ inderdaad wordt weggestemd is klein in “Banana-Fraude-Nederland”, zegt Hendriks. SBM heeft veel grote buitenlandse Maffia aandeelhouders en die hebben vorige week al hun stem over de benoeming uitgebracht.