( van onze Elite-gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Financieel Graai -directeur Bernard Bot van TNT Express heeft vorig jaar Ard van der Steureen vertrekbonus van ruim €1,5 miljoen meegekregen.
Hij was in huilen uitgebarsten van zo een lage ‘Aboutaleb Rot op premie’. De vertrekregeling bestaat uit één vast jaarsalaris (€500.000), plus compensatie vanwege de opzegtermijn van 6 maanden die in zijn ‘Elite-gangstercontract’ stond. De resterende €596.000 is vanwege de loonbelastingheffing over de vertrekregeling, zo staat in het meest recente jaarverslag van TNT Express smijten met de miljoenen euro’s naar de ‘Ratten in pak’.

Cisis? Voor wie dan?

De vertrekregeling bestaat uit één vast jaarsalaris (€500.000), plus compensatie vanwege de opzegtermijn van 6 maanden die in zijn ‘Elite-gangstercontract’ stond. De resterende €596.000 is vanwege de loonbelastingheffing over de vertrekregeling, zo staat in het meest recente jaarverslag van TNT Express smijten met de miljoenen euro’s naar de ‘Ratten in pak’. Bij zijn vertrek meldde de pakketbezorger dat cfo Bot één vast jaarsalaris zou meekrijgen. In praktijk blijkt TNT Express dus ruim drie keer zo veel kwijt te zijn aan de exit van de graai-directeur, die zich nu gaat vestigen in de ‘Royal- Witwas- centrale Monaco’.

Eerlijk Delen stem op de PvdA: Miljoenen voor de ‘Ratten in pak’ en de Voedselbank voor ‘Jan met de Pet’. 
PvdANaast zijn vertrekregeling kreeg Bot, die in april vorig jaar zijn afscheid bij TNT Express aankondigde, nog zo’n €400.000 aan vast salaris, pensioenbijdrage en bonussen. Daarmee incasseerde Bot, die in september vorig jaar een nieuwe baan als financieel directeur van de Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus aanvaardde, dik €1,9 miljoen bij zijn vorige werkgever. Bernard Bot is de zoon van ex-minister en VVD-gangster van Buitenlandse Corrupte Zaken Ben Bot, die tussen 2003 en 2007 een ministerssalaris van circa 150.000 euro verdiende.

Misgelopen, maar niet getreurd in “Banana-Fraude-Nederland”.
TNT Express-topman Graaiers Tex Gunning en de nieuwe cfo Maarten de Vries grepen vorig jaar naast hun Mega- cash- Jackpot bonus, blijkt uit het jaarverslag. Daarmee kwam het salaris van Gunning in 2014 op bijna €1,1 miljoen. De Vries incasseerde sinds hij 1 juli begon bijna €360.000.