( van onze VVD Klasse Justitie redactie)

AMSTERDAM-NOIR- Het ministerie van Veiligheid voor Rijken en Klasse Justitie heeft een  Jo van den Hanenbergbevriende ICT-consultant van Ivo Opstelten over een periode van twee jaar 1,3 miljoen euro betaald  ‘belastingvrij’  ‘geschonken’ ( gejat dus) om grote automatiseringsproblemen bij de Nationale Politie niet op te lossen. Het is niet bekend hoeveel van dat bedrag sluiks in de Verkiezing ‘s campagne pot van de VVD-misdaadgroep moest worden teruggesluisd. De 1.3 miljoen is ook nog middels een witwas b.v. in Zwitserland uitbetaald waardoor de belasting is ontdoken. Dat meldt zaterdag NRC Handelsblad, dat een beroep heeft gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur.

Volgens de krant werden geen offertes aangevraagd bij andere consultants en werd de maximaal toegestane graai-beloning ruimschoots overschreden. De ICT-problemen waren zo urgent dat minister Ivo Opstelten toestemming gaf van de regels over beloning en inhuur af te wijken, aldus de NRC. De consultant  en prominent VVD-bendelid Jo van den Hanenberg, schreef voor zijn aanstelling als ‘troubleshooter- Zakkenvuller’ een kritisch rapport over de ICT-afdeling van de politie, wat daarna gewoon de la in ging. Het was de bedoeling dat Van den Hanenberg vanaf mei 2012 maximaal zes maanden voor het ministerie zou werken als Graaier. Maar het contract werd op duister-gezag van Opstelten persoonlijk verschillende keren verlengd, tot mei 2014. Uit een rapport eind 2014 bleek dat de staat, nu 1.3 miljoen lichter gemaakt door Opstelten en zijn ‘VVD-gabber in crime Jo van Hanenberg ‘ van de automatisering bij de Nationale Politie nog steeds te wensen overlaat. Tja, wie had anders verwacht?

Opstelten : Omdat het Crisis is voor ‘Jan met de Pet’ mag er nog meer worden uitbetaald aan bevriende ‘Ratten in pak’.
Jan Boelhouwer Ivo Opstelten
Het corrupte ministerie van Opstelten heeft tegenover NRC laten weten dat dit keer van de regels kon worden afgeweken omdat de ICT-consultant geen topfunctionaris is in de zin van de Heersende Klasse VVD- wet. Het D66-Tweede Kamerlid Magda Berndsen noemt die redenering verbazingwekkend. „Dit mag de minister komen uitleggen in de Tweede Kamer volgende week. Als dit geen top ‘Graai-functie’ is, wat dan wel?” Berndsen wil Opstelten dinsdag in het wekelijkse vragenuurtje aan de tand voelen over de kwestie, maar wij weten zijn vaste Bral antwoord al: ‘het is niks en het wordt niks’. Wel is Jo van den Hanenberg voor uitlopend op het bral-debat vast op het Elite-Gangster Billboard gezet tot zijn grote genoegen met 1.3 miljoen euro gemeenschap geld in de pocket. En dat laatste zien wij de ‘Pulp Media-Maffia’  Top 600 (Kruimel) ‘Marokkaanse’ Crimineeltjes hem niet gauw met zijn alle nadoen.