( van onze VVD Klasse Justitie redactie)

AMSTERDAM-NOIR- De ‘Graai-positie’ van ‘Directeur-Gangster Bart Schmeink’ aka “de IJdele” van Bart SchmeinkConnexxion staat ernstig onder druk, terwijl hij zijn gesloten tonnen in alle rust verbrast. Schmeink wordt verdacht van verboden kartelafspraken en dat is strafbaar. Waarom de IJdele Corrupte ‘Rat in pak  Schmeink’ nog niet is gearresteerd wordt eentonig, maar de reden daarvan is weer  dat de VVD-misdaadgroep nu eenmaal Justitie stevig in handen hebben met de bejaarde,demente altijd liegende Ivo Opstelten en zijn ‘Griezel Fred Teeven’. Wij van Volksnieuws trachten tegen de stroom in de Rule of Law nog enigszins overeind te houden door Bart Schmeink op het “Elite-Gangster Billboard” te plaatsen”, maar dat kan hem verder geen lor schelen. De andere regionale vervoerders Arriva, Veolia en Syntus zijn woedend. En ook zijn management heeft het helemaal gehad met Schmeink, die zijn meeste tijd ook nog voor de spiegels staat.

“Dikke Deuren” liegen en bedriegen er op los en wie doet toe ze wat in “Banana-Fraude-Nederland”.
GVBLeaksSchmeink zegt in een zeldzaam moment van eerlijkheid in een mail aan toenmalig directeur Leon Struijck van NS-dochter Qbuzz, die uitlekte via De Volkskrant, dat hij samen met Veolia, Arriva en Syntus illegale , criminele afspraken tegen de NS heeft gemaakt. „De zaak heeft de volle aandacht van de blinde ACM’’, bralt een woordvoerder van de kartelautoriteit zachtjes, maar als wij echt ons werk zouden doen, dan is het eind zoek voor de Nederlandse Top Bestuurders “. De vervoerders accepteren niet dat Schmeink hen in een kwaad daglicht zet. „Dat is aperte onzin”, zegt directeur Gangsterin Anne Hettinga van Arriva over de beschuldiging van Schmeink. En ook directeur Manu Lageirse van Veolia liegt dat nooit aan illegale afspraken zullen doen. Opmerkelijk is dat Veolia een onderdeel is van Misdaadgroep-Connexxion. „Ik weet zeker dat er nooit afspraken binnen FMN (de branchevereniging van de regionale vervoerders) zijn gemaakt. Ik heb daar altijd bijgezeten’’, liegt Cees Anker directeur van Syntus. „Misschien zijn er wel afspraken tussen Connexxion en Qbuzz gemaakt, dat weet ik niet. Wij worden ten onrechte in dit criminele verhaal getrokken, dat stoort mij zeer.’’ Volgens Schmeink heeft hij alleen maar geprobeerd een einde te maken aan de kostbare rechtszaken, die vaak na door gestoken kaart ov-aanbestedingen volgen.

Zelfs een IJdele lichtgewicht kan ongestraft stelen wat hij wil . Wat heeft Eberhard van der Laan te verbergen in de GVB-Leaks. Binnen Connexxion en Veolia wordt Schmeink gezien „als een ijdele corrupte lichtgewicht’’, blijkt uit een telefonische rondgang binnen die bedrijven. „Hij stapelt fout op fout, behalve dan hoe hij zijn eigen Zakken moet vullen en zijn haar kammen. Hij is veel te licht voor zijn functie’’, zeggen diverse bronnen uit de corrupte Graai- top van Connexxion/Veolia. „Hij luistert niet naar advies. Hij komt ergens binnen, gooit het bedrijf in zes maanden op de schop, vult zijn zakken en kan nergens langer dan twee jaar blijven’’, zegt een andere bron, die vreest voor zijn leven.

GVB is de melk koe van rovende VVD-“Dikke Deuren”, die straffeloos stelen als de ravenGVB-Holadijee’,foetsie 50 miljoen, zien wij Willem Holleeder niet nadoen.

Schmeink veroorzaakte anderhalf jaar geleden een grote schok bij het Amsterdamse GVB en het Amsterdamse gemeentebestuur door als topman na twee jaar plotseling op te stappen. Amsterdam had hem aangetrokken om het bedrijf te reorganiseren. Burgemeester Van der Laan moest het torenhoge salaris van de GVB–directeur goedpraten in de gemeenteraad. Schmeink zat vol plannen, maar toen hij bij Connexxion 5,5 ton euro kon verdienen, was hij ineens weg. Dit tot grote woede van onder meer de raad van commissarissen van het GVB, onder leiding van Rai-topman Bakker.