( van onze Internationale Elite-Gangster redactie)

AMSTERDAM-NOIR – De V&D werknemers leveren onder dwang 300,- euro per maand in en Ard van der Steurleefden nog lang en gelukkig in de sterfhuisconstructie van Sun European Partners. Niet dus!  In 2010 werden V&D en La Place door eigenaar Maxeda verkocht aan Misdaadgroep Sun European Partners een onderdeel van het meedogenloze en gewetenloze ‘Roof en plunder Sun Capital Partners’. Sun Capital Partners is a global private equityglobal roof de massa scheel- equity .

In 2010 kocht Sun V&D dus van KKR, dat misschien nog wel eerder in aanmerking komt voor de titel ‘sprinkhaan. KKR nam in 2004 Vendex KBB (V&D, Bijenkorf en Hema) over voor €1,4 miljard en haalde het concern van de beurs. Het vastgoed werd verkocht voor €1,4 miljard, dus daarmee had KKR zijn investering er al uit. Sun Capital gaat voor leeg roven van zwakke bedrijven: koop middelgrote ondermaats presterende bedrijven op (een derde van de bedrijven die Sun kocht waren verliesgevend), saneert de werknemers weg en probeer er wat van te maken en laat het anders failliet gaan. Sinds 2008 zou ongeveer een vijfde van de bedrijven van Sun failliet zijn gegaan met grote Bloed -Winst voor Sun (Bron:Das Kaptital)

Snake in suits when psychopaths go to work.
Schermafbeelding 2015-02-16 om 13.16.53Wij zijn bijzonder trots om het Nederlandse Volk en de V&D werknemers voor te stellen aan de twee Top USA aasgieren Marc J. Leder en Rodger Krouse ,die het VVD -lijk en de werknemers tot op het bot kaal vreten:Marc J. Leder, Co-Chief Executive Officer of Sun Capital Partners, Inc., has been engaged in leveraged buyouts, investment banking, and business operations for more than 25 years. Prior to co-founding Sun Capital Partners in 1995, Mr. Leder served as a Senior Vice President of the Crime Bank Lehman Brothers.

Marc J. Leder en Rodger Krouse kopen nog een yachtje met dank aan het V&D personeel en de Dutch Jan met de Pet belasting betalers.
V&D kon zogenaamd zijn strategie voortzetten en de keten La Place zou in ieder geval nog drie jaar bij V&D blijven behoren, maar in werkelijkheid werd V&D een Sterfhuis constructie. De sterfhuisconstructie is formeel geïntroduceerd bij de ontmanteling van het bedrijven conglomeraat Ogem. Het winstgevende deel van Ogem, TBI Holding (11.600 werknemers), producent van bouwmaterialen, werd door de banken verkocht aan een stichting. De banken waren de schuldeisers van het conglomeraat. Ogem werd zo gesplitst in een gezond deel en een ‘sterfhuis’ waarin de verliesgevende delen achterbleven. In de failliete boedel bleven 14 bedrijven over. Een aantal werd alsnog verkocht. Ogem zelf is uiteindelijk aan de resterende schulden failliet gegaan. De sterfhuisconstructie kreeg een slechte naam doordat het werd ingezet als goedkope saneringsmethode. De activa, het bedrijfsbezit, werd door eigenaren in een nieuwe bv ondergebracht of met vette winst verkocht ( aan hun zelf). De werknemers bleven in dienst bij de oude vennootschap die failliet ging. De werknemers stonden zo van de ene dag op de andere zonder enige vooraankondiging op straat. ‘Hun’ fabriek draaide vervolgens met goede winsten verder met een klein aantal van hun ex-collega’s. Dat is nu “Eerlijk Delen” van de PvdA en zijn Boss de Misdaadgroep VVD. Eerlijke werknemers leveren 300,- euro . De belasting betaler 16 miljoen. En de Miljardairs- aasgieren Marc J. Leder en Rodger Krouse bestelen van dat beetje geld hun zoveelste Super de Luxe Luxe Yacht.

VVD-misdaadgroep’ onder leiding van Mark Verheijen jaagt werknemers de loopgraven in.
De belastingdienst (= Jan met de Pet ) heeft ook al 16 miljoen aan de twee USA aasgieren Miljardairs Marc J. Leder en Rodger Krouse geschoven om V&D zogenaamd te redden. De directieleden van V&D hebben zaterdag bij de vestiging in Arnhem een petitie in ontvangst genomen die het warenhuisconcern oproept ‘hart voor het personeel’ te hebben en af te zien van het eenzijdig doorvoeren van een salariskorting.  De ‘valentijnsactie’ was georganiseerd door vakbond FNV Handel, die naar Arnhem was gekomen met een delegatie waarvan FNV-voorzitter Ton Heerts deel uitmaakte. De oproep vond geen gehoor bij V&D, zei FNV-bestuurder Niels Suijker na afloop. Een van de directieleden, hield de delegatie een sprookje voor dat het ,,absoluut noodzakelijk” is om de kosten van het winkelbedrijf omlaag te brengen. ,,Willen we een gezond bedrijf worden, is het onmogelijk vast te blijven zitten in het verleden. Dan is er namelijk geen toekomst”, aldus de liegende Oosterhoff.