( van onze zeldzame “mensch” redactie)

Willem MaximaAMSTERDAM-NOIR– (video) José Mujica wordt omschreven als de armste President in de wereld. Zijn antwoord daarop: “No. Poor are the onese who describe me as so”. José Mujica is een echte man van het volk. Hij is een gruwel voor types als de ‘Über VVD Gaylord Mark Rutte’ ( “ik heb geen betaald homo relatie zo als mijn partij genoot Onno Hoes”) en King Willem met zijn opvattingen en eerlijke, eenvoudige levens wijze. Daar waar bijv. King Willem bralt niet rond te kunnen komen met een uitkering van minder dan bijna 9 ton (900,000,-) aangevuld met 110 miljoen voor zijn dagelijkse kosten leeft Jose Mujica van 1250, – dollar. Daar staat de PvdA ‘IJdeltuit Ronald Plasterk’ ook van de te kijken, want die vindt zelfs dat zijn ‘Reis en Hobby King Willem’ best meer mag verdienen  dan President Obama.
Ook heeft hij als eerste de wereld de weed landelijk gelegaliseerd, waar Steve Brown al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw voor pleit. Brown pleit trouwens voor het gecontroleerd vrij geven van alle drugs  net als drank en sigaretten.

De president van Uruguay wordt liefkozend “el presidente mas pobre” genoemd, ofwel: de “armste president”. De 79-jarige leider heeft onlangs tegen de Spaanse krant El Mundo toegegeven dat hij bijna zijn gehele salaris doneert aan de armsten van het land. Van de $12.500 houdt hij zelf $1.250 over. Hij vindt dat hij daar prima van kan leven en betreurt het dat vele Uruguayanen het met veel minder moeten doen. Zijn kostbaarste bezit is zijn Volkswagen Kever, waarvan de waarde op $1,945 geschat wordt. Nou, dat is nog even anders dan het wagenpark van King Willen met zijn omgebouwde ‘Pooiers -AUD-8’ van tegen de zes ton.

Nu is er miljoen dollar geboden voor presidentiële Kever.
Een Arabische sjeik heeft uit bewondering voor José Mujica 1 miljoen dollar (808.000 euro) geboden voor de VW Kever van president José Mujica van Uruguay. Dit heeft het weekblad Búsqueda donderdag gemeld. De auto van het linkse , eerlijke staatshoofd is 27 jaar oud. Mujica kreeg al eerder geld geboden voor de oldtimer, maar nog nooit zo veel. De president overweegt deze keer op het aanbod in te gaan en het miljoen te doneren voor de sociale woningbouw. De bescheiden Mujica leeft privé zonder enige luxe en wordt beschouwd als de „armste en eerlijkste president ter wereld”.
Gezien het bovenstaande is het misschien niet heel verwonderlijk dat Uruguay het minst corrupte land op het continent is. En dat Nederland in vergelijking met Uruguay een regelrechte Zuid-Amerikaanse Banana republiek is met een Kerstboom aan corrupte ‘Ratten in pak’, die nog niet eens kunnen rondkomen van de Balkenende norm ( 180,000 per jaar ) net als hun King Willem.