De correspondent(door huilende Jesse Frederik en bewerkt door de waarheid-commissie.)

Amsterdam-Noir- Jesse Frederik van De Correspondent doet ook een poging om  ‘Jan met de Pet’ weer te beroven met de pen in de hand.
Een radicaal voorstel om een einde te maken aan de teloorgang in gecorrumpeerde krantenland is niet meer hand en spandienst leveren voor de Gevestigde Orde.

Het was monopoliemaand in Jaknikkers-krantenland van de Gevestigde Orde. De Persgroep (Volkskrant, Trouw, Parool) neemt regionale dagblad­uitgever Wegener over en wordt daarmee de grootste uitgever van “Banana-Fraude-Nederland”. En Metro wordt het enige gratis dagblad in Nederland, nu dat andere kwaliteitsmedium Spits de handdoek in de ring gooit. Steeds minder titels komen in handen van steeds minder Elite-Gangster- eigenaren.

De Volkskrant B.V. lijdt economische schade door Volksnieuws uit Amsterdam-Noir.
Aan het eind van de jaren vijftig waren er nog echte journalisten die net uit de Tweede Wereld Oorlog kwamen en hadden de twee grootste dagbladuitgevers tezamen slechts negentien procent van de markt in handen, inmiddels hebben de twee grootste bijna negentig procent in bezit. Het aantal dagbladtitels met een eigen hoofdredactie daalde van ruim zestig in 1950 naar ongeveer twintig nu. Toen heette De Telegraaf voor de arbeiders nog gewoon een Nazi–krant van de heersende uitzuig Klasse en liep de huidige Grachtengordel generatie nog in de luiers waren hun ouders strijdbare leden van de CPN en de SDAP en vochten voor de mensenrechten in het algemeen. De kranten werden verslonden door leergierige maatschappelijk betrokken arbeiders.

Krantenlezers sterven gewoon van natura uit. De gemiddelde leeftijd van krantenlezers en Tv-kijkers ligt boven de 50 jaar.
Het is tekenend voor de grote veranderingen op de corrupte dagbladmarkt. De opkomst van het internet heeft de druk op dagbladen van de Gevestigde Orde om te bezuinigen en consolideren vergroot. Dalende lezersaantallen ( gaan gewoon van zelf dood of hebben geen geld meer voor kranten) zijn een probleem, maar veel vervelender nog zijn de weggevallen advertentie-inkomsten en dus moet er meer subsidie komen van de Gevestigde Orde. Sinds 2000 steeg de omzet van dagbladen uit abonnementen en losse verkoop met 17,6 procent. Deze cijfers zijn trouwens zo goed als zeker vals en opgepompt, maar dat is Jesse Frederik even ontgaan. De omzet uit advertenties donderde in dezelfde periode echter met zeventig procent in elkaar, want daar kunnen de Dagbladen niet over liegen.

De Correspondent“ in paniek.
Het verdienmodel van nieuwsmedia werkt niet meer. Voorheen waren advertenties goed voor ruim de helft van alle dagbladinkomsten. Dat is voorbij. Advertentiemolochs als Google en Facebook en Volksnieuws uit Amsterdam-Noir slokken een groter deel van de advertentiekoek op.

We are change in Banana-Fraude-Nederland.
De Staats-NOS is de schaamte voorbij. Femke Halsema en haar Grachtengordel-bende zet Twitter Volksnieuws uit Amsterdam-Noir op Zwart.

Eigenlijk is het vreemd dat nieuwsmedia zo achteruit gaan. Het internet biedt namelijk een enorm potentieel. Het is spotgoedkoop om journalistiek te vervaardigen met Grachtengordel types als de Doofpot-Kampioen van de Gevestigde Orde Femke Halsema. Terwijl bij kranten, blijkens het jaarverslag van de Nederlandse dagbladpers, slechts 27 procent van hun kosten uit redactie bestaat, kunnen mijn opdrachtgevers ( wie zijn dat?), De Grachtengordel- Correspondent en Follow the Money, bijna tachtig procent aan de redactie spenderen. Met weinig kan al veel gedaan worden. Bovendien is kleinschaligheid geen nadeel op het internet. De schaalvoordelen zijn beperkt vergeleken met dagbladen, waar drukkosten en collectieve bezorging en inkoop al snel voor aanmerkelijke kostenreductie zorgen. Kortom “ De Correspondent” is de toekomst voor een nieuwe vorm van ‘Jaknikkers Pers’ om buitenzorg door de grachten van Amsterdam te varen met een
“D’66 Yuppie-sloepje”. 

Willem MaximaHet probleem is echter dat oude verrotte nieuwsmedia vooralsnog vooral de kosten dragen (teruglopende inkomsten) en niet de baten ontvangen (teruglopende kosten). Ze zitten nog vast aan hun papieren verdienmodel, aan dure drukkerijen en bezorgingen ­apparaten, maar bovenal aan de plicht Propaganda te moeten bedrijven voor bijv. De Ultra-rijken, de EU en de middeleeuwse geld verslindende Koningshuizen.
Terwijl hun lezersbestand ook groten deels papier georiënteerd is en iedere dag minder wordt omdat zij domweg door hun hoge leeftijd dood gaan.

Informatie is de munt­eenheid van de democratie (Thomas Jefferson) Welke Democratie?

Juist daarom moet de vernieuwing komen van digitale nieuwkomers als “Volksnieuws uit Amsterdam-Noir”. De overhead en de Elite-Gangsters maakt zulk ondernemerschap echter niet makkelijker blijkens het feit dat de Gevestigde orde om de haverklap Volksnieuws uit Amsterdam tracht het zwijgen op te leggen met peperdure, corrupte media-maffia advocaten als bijv. Mr. Jerry Hoff en Mr. Jurrian Groenendaal van de ‘Vieze Mannen van Boekx’. (zitten toevallig ook op de Amsterdamse Grachten).
Momenteel betaal je, vreemd genoeg, op een papieren versie van NRC zes procent btw, maar op de identieke digitale versie 21. Een no-brainer zou zijn om papier en digitaal gelijk te schakelen. Kennelijk is Jesse Frederik ook ontgaan dat “Banana-Fraude-Nederland” in het geheel niet voldoet aan de minimale eisen van een Democratie, alwaar de Rule of Law geldt: “Beierse incest-familiepolitiek lijkt veel op die van “Banana-Fraude-Nederland”.

Het gezegde eigen dunk stinkt is niet besteed aan Jesse Frederik van “ De Grachtengordel Correspondent
Maar de vraag is of alleen dat genoeg is. Digitaal zijn er inmiddels een aantal lichtpunten, zoals De Correspondent, ( eigen dunk stinktJesse Frederik )maar deze micro-successen maken de macro-teloorgang nog niet goed. Om het verlies aan advertentie-inkomsten tussen 2000 en 2013 goed te maken zijn er bijvoorbeeld nog zo’n 420 ‘De Correspondenten’ nodig als redder van de totaal verrotte bestaande Pers en “ De Correspondenten”. Is één “De Correspondent” al niet erg genoeg voor het gezonde kritische verstand?

En nu komt de Aap weer uit de Grachtengordel mouw: Meer overheidssubsidie. Laat ‘Jan met de Pet’ maar weer bloeden.
Eigenlijk zou er een nieuwe structurele bron van inkomsten moeten komen om de weggevallen advertentie-inkomsten te compenseren. Een radicaal voorstel: elke Nederlander ouder dan zestien jaar krijgt elke maand een bepaald subsidiebedrag te verdelen onder nieuwsmedia en het liefst te geven aan de 420 ‘De Correspondenten . Op de site van in aanmerking komende nieuwsmedia komt een button waar mensen op kunnen klikken als ze de website waarderen. Deze van overheidswege goed gekeurde sites ontvangen dan aan het eind van iedere maand een bedrag, afhankelijk van het aantal clicks dat ze ontvingen en zo betaalt ‘Jan met de Pet’ weer middels overheid subsidie de D’66 Yuppie sloepjes weer. Goed idee Jesse Frederik om je eigen zakken weer eens te vullen ten koste van ‘Jan met de Pet’, die al zielsgelukkig zijn als ze gewoon hun huur kunnen betalen.

EO-Nep-Christen Knevel en van den Brink verloochen hun geloof voor de maffia.Halleluja!
Voor media in aanmerking komen voor subsidiegeld moeten ze wel aan een aantal ‘Correspondent-voorwaarden’ voldoen.
Ten eerste moeten de nieuwsmedia non-profits zijn, met zakkenvullers die voor hoge bedragen op de loonlijst staan.
Ten tweede mogen de non-profits geen witte neveninkomsten hebben uit advertenties of andere commerciële activiteiten, maar wel weer zeer hoge (privé) kosten declareren. Dit maakt de nieuwe media ogenschijnlijk minder afhankelijk van de commercie en laat het commerciële domein volledig vrij voor de media-maffia met een winst en hersenspoel oogmerk. M.a.w. de oude ‘Maffia -Goede Doelen truc’ wij maken geen winst, maar vullen wel onze zakken met “Dikke Deuren” salarissen en allerlei mega onkosten als lease bolide, ‘werk’-lunchen , buitenlandse ‘werk’- reizen als die van Pascal Husting van Greenpeace, etc. Bovendien kijk maar eens naar Omroepland. Daar zijn de Omroep bazen en presentatoren als grachtengordel Matthijs van Nieuwkerk, Pauw en Witteman en de EO-‘Christen’ (Laaienlichters) Knevel en van den Brink doodleuk miljonairs op kosten van ‘Jan met de Pet’, die wrang genoeg niet eens naar hun kijkt.
Ten derde moeten de websites een informatief karakter hebben voor onze Grachtengordel en geen last veroorzaken voor de Gevestigde Orde, anders wordt de subsidie weer stop gezet. De definitie van ‘informatief’ moet zo breed mogelijk worden opgevat, maar enig criterium is noodzakelijk, anders schiet het beleid zijn publieke doeleinden voorbij.
Ten vierde moet alle productie gratis te vinden zijn op het internet.

Zo’n subsidiestelsel heeft grote voordelen voor De Correspondent: geen staatscommissie van goede smaak die bepaalt wat goede journalistiek is, geen commerciële overlap met bestaande media, ruimte voor kleinschaligheid en gericht op een digitale toekomst. M.a.w. elitaire bla, bla.

Informatie is de munteenheid van de democratie, zei Thomas Jefferson eens. Kunnen media op het internet, met zijn beperkte betaalbereidheid en advertentie-inkomsten, zelfstandig voldoende verdienen om de goegemeente van die munteenheid te voorzien?
Ik hoop van wel, maar vrees van niet. En daarom heeft mijn overhead ( Lees VVD en PvdA) een rol te spelen, die ze maar beter zo goed mogelijk kan vervullen. Mensen zijn immers niet alleen nieuws­consumenten, ze zijn ook burgers en die moeten wij blijven uitzuigen anders kon het in de toekomst weleens afgelopen zijn met onze tochtjes in de D’66-Sloepjes door de Amsterdamse grachten.